Kuva: Miisa Kaartinen
Kuva: Miisa Kaartinen

Fitnessyrittäjä Jutta Gustafsberg julkaisee omaelämäkerrallisen henkisen valmennuksen oppaan ja avaa siinä elämäntarinaansa. –Elämäni ei ole koskaan ollut tasaista, eikä siitä sellaista tulekaan, hän sanoo.

Fitness-valmentaja Jutta Gustafsbergilla, 41, on jo monta titteliä, mutta kohta cv:hen napsahtaa yksi nimike lisää. Elokuussa yrittäjä-luennoitsija-tv-kasvo-poliisista tulee myös tietokirjailija, kun elämäntapaopas Jutan voimakirja ilmestyy kirjakauppoihin.

– Olin jo pitkään suunnitellut kirjan kirjoittamista, lukenut paljon ja kerännyt ajatuksia omaa opusta varten. Kun kustantaja sitten otti yhteyttä, olin heti valmis projektiin, Jutta kertoo WSOY:n tarjoamasta tilaisuudesta.

Virheet kasvattavat

Jutan apuna Voimakirjaa oli tekemässä toimittaja Elina Tanskanen. Opuksessaan Jutta laittaa tiskiin elämäntarinansa ja kertoo omista tavoistaan kohdata vastoinkäymisiä ja menetyksiä, hoitaa parisuhteensa ja eronsa sekä käsitellä menestystä.

Myllerrysten keskellä hiljentymisen ja rauhoittumisen tärkeys on korostunut, ja Jutta paljastaa konstinsa päästä niihin käsiksi. Jos Jutasta on tähän asti nähty lihakset, nyt pääosaan nostetaan henkinen voima.

– Kirja on hyvin henkilökohtainen, mutta en arastellut sen tekemistä, hän sanoo.

– Vaikka elämässä on sattunut kaikenlaista – sellaistakin, mikä olisi saanut jäädä tekemättä – en silti kadu mitään. Olen jo tottunut siihen, ettei elämäni ole tasaista eikä siitä varmasti sellaista tulekaan. Ajattelen, että virheet kasvattavat ja ne ovat osaltaan tuoneet minut tähän päivään. Jos esimerkilläni voin auttaa muita, hyvä niin.

– En jännitä, että ihmiset arvostelevat elämäntarinaani. Enemmän jännitän, että kirjani saisi yleisöltä teilaavan tuomion.

Pehmikselläkin palaa käämit

Varsinkin omalla fitnessurallaan Jutta näyttäytyi lujana ja tinkimättömänä. Kirja kuitenkin esittelee nyt pehmeämmän naisen, jolla on anteeksiantavainen ja lempeä asenne elämään ja muihin ihmisiin.

– Uskon, että se puoli on alkanut näkyä jo tv-ohjelmissani. Ilolla ja hyvällä energialla saa enemmän tuloksia aikaan kuin läksyttämisellä. En minä silti mikään yli-ihminen ole, kyllä minullakin hermo menee aika ajoin, Jutta naurahtaa.

Elämäntapaopas tarjoaa myös helppoja käytännön harjoituksia lukijoidensa arkeen.

– Henkisen valmennuksen kirjat ovat usein niin korkealentoisia, että niitä lukiessa herpaantuu. Omani halusin pitää yksinkertaisena, olenhan simppeli ihminen itsekin.

Lue myös:

Tällainen on Jutta Gustafsbergin persoonallinen luksuskoti!

Miljoonia takonut Jutta Gustafsberg: ”Olen aloittanut nollasta monta kertaa”

Jutta Gustafsberg ehdottaa: ”Liikunta pakolliseksi eduskuntaan”

Jutta Gustafsberg vinkkaa: Laihduttaja, näistä saat hyviä rasvoja