Raisa Laine Kuva Tuomas Kolehmainen
Salaatti saa mahtavaa makua tahinivinaigretestä.
Salaatti saa mahtavaa makua tahinivinaigretestä.

Kokkaa lämmin salaatti, joka pitää mainiosti nälkää. Proteiinia saat kikherneestä ja broilerista.

Annoksia
2
Valmistusaika
15 + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuhdisti proteiinia ja makua: erinomainen kikherne-broilerisalaatti

Ainekset

1
prk (380/230 g)
kikherneitä
200
g
broilerin fileesuikaleita
2
paprikaa
300
g
parsakaalia
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
tahinivinaigrette
1
rkl
tahinia
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
ruukku
lehtipersiljaa tai minttua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valuta kikherneet liemestään ja huuhtele kylmällä vedellä siivilässä. Kuivaa kikherneet puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja laita leivinpaperin päälle pellille.
  2. Leikkaa paprikat ja parsakaali sopivan kokoisiksi suupaloiksi, ja lisää pellille kikherneiden kanssa. Laita myös broilerisuikaleet pellille. Sekoita joukkoon öljy ja ripaus suolaa. Kypsennä kuumassa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.
  3. Sekoita tahinivinaigreten aineet pienessä kulhossa kastikkeeksi. Kääntele vinaigrette kuumien kikherneiden, kasvisten ja broilerin joukkoon. Hienonna lopuksi yrtit ja sekoita salaattiin.

Yhdessä annoksessa: 435 kcal, proteiinia 33 g, ,hiilihydraatteja 25 g, rasvaa 21 g

Kommentit (0)