Raisa Laine Kuva Tuomas Kolehmainen
Mahtavan makuinen keitto on täydellinen lounas viikonloppuun.
Mahtavan makuinen keitto on täydellinen lounas viikonloppuun.

Makea bataatti saa tällä kertaa mausteekseen garam masalaa, sitruunamehua ja sriracha-kastiketta. Taivaallisen hyvää!

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lempeän tulinen bataatti-kukkakaalikeitto on koukuttavan hyvä!

Ainekset

500
g
bataattia
1
kukkakaali
1
sipuli
1
rkl
öljyä
2
tl
garam masalaa
1
l
kasvislientä
1
prk
kookosmaitoa (400ml, 6 % rasvaa)
1
rkl
sriracha-kastiketta
1
tl
suolaa
3
rkl
sitruunamehua
thaibasilikaa

Työvaiheet

  • Kuori ja leikkaa bataatti lohkoiksi. Pilko kukkakaali nupuiksi. Hienonna sipuli. Paista kasviksia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää garam masala ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  • Lisää kasvisliemi kattilaan ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja anna keiton vielä kiehahtaa.
  • Mausta srirachalla, suolalla ja sitruunamehulla. Ripottele valmiin keiton pinnalle thaibasilikaa.

Yhdessä annoksessa:  210 kcal, proteiinia 4 g, hiilihydraattia 19 g, rasvaa 12 g

Kommentit (0)