Raisa Laine Kuva Tuomas Kolehmainen
Kvinoa antaa keittoon makua ja sakeutta.
Kvinoa antaa keittoon makua ja sakeutta.

Maukas tomaattikeitto valmistuu sähäkästi ja sopii gluteenittomana myös keliaakikoille.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kiirettä pukkaa? Kokeile ihanan kevyttä ja nopeaa tomaatti-kvinoakeittoa

Ainekset

2
varsisellerin vartta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
500
g
tomaattimurskaa
8
dl
kasvislientä
1
dl
kvinoaa
1
prk (150 g)
maissia
½–1
tl
suolaa + ripaus mustapippuria
5
dl
salaattipinaattia
2
dl
kreikkalaista jogurttia (6 % rasvaa)

Työvaiheet

  1. Pilko selleri ja hienonna sipulit. Kuullota sellereitä ja sipuleita hetki öljyssä kattilassa.
  2. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Huuhtele kvinoa siivilässä kylmän veden alla ja lisää kiehuvaan keittopohjaan. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes kvinoa on juuri ja juuri kypsää.
  4. Valuta maissi liemestään ja lisää keittoon. Anna kiehahtaa vielä pikaisesti.
  5.  Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja viimeistele pinaatilla ja jogurtilla.

Yhdessä  annoksessa 270 kcal, proteiinia 9 g, hiilihydraattia 30 g, rasvaa 9 g

Kommentit (0)