Raisa Laine Kuva Tuomas Kolehmainen
Kvinoa antaa keittoon makua ja sakeutta.
Kvinoa antaa keittoon makua ja sakeutta.

Maukas tomaattikeitto valmistuu sähäkästi ja sopii gluteenittomana myös keliaakikoille.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kiirettä pukkaa? Kokeile ihanan kevyttä ja nopeaa tomaatti-kvinoakeittoa

Ainekset

2
varsisellerin vartta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
500
g
tomaattimurskaa
8
dl
kasvislientä
1
dl
kvinoaa
1
prk (150 g)
maissia
½–1
tl
suolaa + ripaus mustapippuria
5
dl
salaattipinaattia
2
dl
kreikkalaista jogurttia (6 % rasvaa)

Työvaiheet

  1. Pilko selleri ja hienonna sipulit. Kuullota sellereitä ja sipuleita hetki öljyssä kattilassa.
  2. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Huuhtele kvinoa siivilässä kylmän veden alla ja lisää kiehuvaan keittopohjaan. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes kvinoa on juuri ja juuri kypsää.
  4. Valuta maissi liemestään ja lisää keittoon. Anna kiehahtaa vielä pikaisesti.
  5.  Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja viimeistele pinaatilla ja jogurtilla.

Yhdessä  annoksessa 270 kcal, proteiinia 9 g, hiilihydraattia 30 g, rasvaa 9 g

Kommentit (6)

Margaret Russell

ooooohhhh…soooo good!This recipe is absolutely AMAZING! I don’t know why I never thought of it myself. 

five nights at freddy's

Vivek Ydv

Its looking like soup and I'm really doing this in my kitchen, good to share this recipe making process. the most of the players are loved to play online card hearts on our gadget and create a most interesting moment. this is the most popular game Junction in the world wide. 

happy wheels

Well, this is my first visit to your blog! Your blog provided us valuable information .You have done a marvelous job.

- happy wheels

Elizabetholsen

I have been trying to find this recipe for a long time now and cannot seem to find it on the website I know your season and bread the chicken fry it till it’s crispy Buy Dissertation Online. The sauce contains tomato soup, basil, shallots, and garlic I just do not know how to bake it then after you put it all together you are supposed to bake it and I do not want to risk drying it out.

minion rush

The article you have shared here is very awesome. I really like and appreciate your work. The points you have mentioned in this article are useful. I must try to follow these points and also share others.

minion rush

mi ka

Your friend's blog I read, I am impressed by your blog, I hope you will have more blogs or more articles to bring to the reader.

color switch