Raisa Laine
Perinteisen pinaattikeiton tyyliin syntyy helppo ja nopea lehtikaalikeitto.
Perinteisen pinaattikeiton tyyliin syntyy helppo ja nopea lehtikaalikeitto.

Lehtikaalisipsit on niin nähty, nyt ravinteikas kaali surautetaan meheväksi sosekeitoksi.

Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Ei hernari, vaan koukuttavan hyvä lehtikaalikeitto

Ainekset

100
g
lehtikaalia
2
kpl
kevätsipulia
1
rkl
öljyä
1
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
maitoa
100
g
kevytsulatejuustoa
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
1
kpl
keitetty kananmuna
1
rkl
siemensekoitusta

Työvaiheet

  • Leikkaa veitsellä lehtikaalin keskiruoti pois. Hienonna lehdet. Hienonna sipulit. Paista lehtikaali-sipulisilppua kattilassa öljyssä noin 10 minuuttia sekoitellen.
  • Lisää vehnäjauhot kattilaan ja sekoita hyvin. Kaada maito ohuena nauhana samalla sekoittaen. Keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  • Lisää sulatejuusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Tarjoa keitetyn munanpuolikkaan ja siemensekoituksen kanssa.

Yhdessä annoksessa 310 kcal, proteiinia 21 g, hiilihydraattia 13 g, rasvaa 16 g .

 

Kommentit (0)