Raisa Laine Kuva Tuomas Kolehmainen
Kasvisversio syntyy helposti, kun suikaloit broilerin tilalle valko- tai lehtikaalia.
Kasvisversio syntyy helposti, kun suikaloit broilerin tilalle valko- tai lehtikaalia.

Hiilaria pastasta, proteiinia broilerista ja vitamiinia ja kuitua kasviksista. Tästä ei talven ykköskeitto parane!

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 7 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-minestrone on täydellinen keitto: rutkasti proteiinia ja vain vähän rasvaa

Ainekset

250
g
broilerinfileesuikaleita
½
tl
suolaa + mustapippuria myllystä
1
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
1
porkkana
1
rkl
tomaattipyreetä
l
kanalientä
1
laakerinlehti
200
g
vihreitä papuja
2
dl
täysjyväkuviopastaa
1 prk (380 g)
isoja valkoisia papuja
1
rs
kirsikkatomaatteja
½
dl
hienonnettua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna sipuli ja kuutioi porkkana. Lisää ne kattilaan yhdessä tomaattipyreen kanssa. Jatka paistamista noin 5 min.
  3. Lisää myös kanaliemi ja laakerinlehti.
  4. Leikkaa vihreät pavut muutamaan osaan ja lisää kattilaan yhdessä pastan kanssa. Keitä hiljalleen poreillen noin 7 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
  5. Valuta valkopavut liemestään. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne keittoon yhdessä papujen kanssa. Anna kiehahtaa vielä kertaalleen. Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla.

Yhdessä annoksessa: 240 kcal, proteiinia 22 g, hiilihydraattia 19 g, rasvaa 6 g

Kommentit (0)