Raisa Laine Kuva Lasse Lecklin
Kikherneitä maustekastikkeessa, tujaus rahkaa päälle, namm!
Kikherneitä maustekastikkeessa, tujaus rahkaa päälle, namm!

Helppo ja proteiinipitoinen ruoka valmistuu kädenkäänteessä. Keitä kylkeen täysjyväriisiä tai nauti naanleivän kanssa.

Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tästä ei pikaruoka parane: tainnuttavan hyvä kikhernecurry

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk (n. 300 g)
kikherneitä
2
tl
inkivääriä raastettuna
3
dl
kasvislientä (kuutiosta)
1
tl
hunajaa
200
g
maitorahkaa
5
dl
babypinaattia
Halutessa
ripaus suolaa

Työvaiheet

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pari minuuttia paistinpannulla öljyssä. Lisää pannulla currytahna ja tomaattipyree ja jatka paistamista vielä hetki.
  • Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä.
  • Lisää pannulle kikherneet, inkivääri, kasvisliemi ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon rahka ja pinaatti ja kuumenna curry vielä kertaalleen nopeasti. Tarkista suola.

Yhdessä annoksessa: energiaa 332 kcal, proteiinia 23 g, hiilihydraatteja 28 g, rasvaa 10 g

 

Kommentit (0)