Raisa Laine Kuva Lasse Lecklin
Kikherneitä maustekastikkeessa, tujaus rahkaa päälle, namm!
Kikherneitä maustekastikkeessa, tujaus rahkaa päälle, namm!

Helppo ja proteiinipitoinen ruoka valmistuu kädenkäänteessä. Keitä kylkeen täysjyväriisiä tai nauti naanleivän kanssa.

Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tästä ei pikaruoka parane: tainnuttavan hyvä kikhernecurry

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk (n. 300 g)
kikherneitä
2
tl
inkivääriä raastettuna
3
dl
kasvislientä (kuutiosta)
1
tl
hunajaa
200
g
maitorahkaa
5
dl
babypinaattia
Halutessa
ripaus suolaa

Työvaiheet

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pari minuuttia paistinpannulla öljyssä. Lisää pannulla currytahna ja tomaattipyree ja jatka paistamista vielä hetki.
  • Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä.
  • Lisää pannulle kikherneet, inkivääri, kasvisliemi ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon rahka ja pinaatti ja kuumenna curry vielä kertaalleen nopeasti. Tarkista suola.

Yhdessä annoksessa: energiaa 332 kcal, proteiinia 23 g, hiilihydraatteja 28 g, rasvaa 10 g

 

Kommentit (1)

Mildred Moore

My mouth was watering reading this! I cannot wait to give this a try. Thank you for such wonderful ideas! 

happy room

Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min + paistoaika 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoitu sipulipiirakka

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy
5
sipulia
3
rkl
voita
1
rkl
sokeria
2
rkl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

1 Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin. Kuori sipulit ja leikkaa kovat kannat pois. Puolita sipulit. Leikkaa puolikkaat 4 tai 5 siivuksi, voitele uuninkestävä pannu voilla. Asettele pannu täyteen sipulisiivuja ja nosta se hellalle miedolle lämmölle. Anna sipulien karamellisoitua 30 minuuttia. Lisää sokeri ja valkoviinietikka, anna nesteen haihtua. Nosta pannu pois hellalta ja kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2 Levitä taikina pöydälle ja kauli sitä muutaman kerran. Leikkaa pannun kokoinen ympyrä. Nosta taikinalevy paistinpannuun sipulien päälle. Nosta piirakka uuniin ja paista 20 minuuttia, eli kunnes taikina on ruskistunut.

3 Kumoa piirakka kuumana, jotta sipulit eivät jämähdä kiinni pannuun. Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Kommentit (0)