Raisa Laine Kuva Tuomas Kolehmainen
Pikapaistettu paksoi tuo ihanaa, paahteista makua salaattiin.
Pikapaistettu paksoi tuo ihanaa, paahteista makua salaattiin.

Hurmaavan hyvä lämmin lohisalaatti on paitsi herkullinen, myös kaunis annos. 

Annoksia
2
Valmistusaika
valmistusaika 15 min + kypsennys 13 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mahtavan makuinen lohisalaatti valmistuu hetkessä

Ainekset

300
g
kirjolohifileetä
1
rkl
misotahnaa
1
rkl
öljyä
1
rkl
soijaa
1
tl
omenaviinietikkaa
ripaus
sokeria
Lisäksi
400
g
paksoita (paistetaan pannulla)
2
porkkanaa (sheivattuja lastuja)
Soijakurkut
½
kurkku
1
rkl
soijaa
1
rkl
limetti
ripaus
sokeria

Työvaiheet

  1. Aloita soijakurkuista. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi kannelliseen rasiaan. Lisää joukkoon muut aineet, sulje kansi ja hölskytä niin, että maut sekoittuvat. Anna vetäytyä jääkaapissa salaatin valmistumisen ajan.
  2. Leikkaa lohifilee kahdeksi annospalaksi. Sekoita pienessä kulhossa miso, öljy, soija, etikka ja ripaus sokeria. Sivele noin puolet misomarinadista lohipalojen pintaan. Paista lohipaloja pinnoitetulla paistipannulla nahkapuoli alaspäin keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes lohi on juuri ja juuri kypsää.
  3. Leikkaa paksoit puoliksi. Vedä porkkanasta ohuita lastuja juustohöylällä. Nosta lohipalat pois pannulta ja pidä lämpimiä folion alla. Pyyhkäise pannulta enimmät lohen rasvat pois ja pikapaista paksoita pannulla noin 2–3 minuutin ajan. Nostele lautasille paksoit, lohi ja porkkanalastuja. Lusikoi joukkoon loppu misomarinadi ja soijakurkkuja.

Yhdessä annoksessa: 367 kcal, proteiinia 28 g, hiilihydraatteja 14 g, rasvaa 22 g

Kommentit (0)