Raisa Laine Kuva Lasse Lecklin
Tuorepuuro meheytyy yön yli ihanan pehmeäksi ja täyteläiseksi.
Tuorepuuro meheytyy yön yli ihanan pehmeäksi ja täyteläiseksi.
Annoksia
2
Valmistusaika
5 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Päivän paras startti: gluteeniton tuorepuuro rahkasta ja luumusta

Ainekset

8
kuivattua, pehmeää luumua
2
dl
omenamehua
1
dl
gluteenittomia kauraleseitä (esim. Myllyn paras)
½
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
rkl
pellavansiemeniä
1
tl
kanelia
200
g
maitorahkaa
1
rkl
kuorellisia manteleita
1
omena

Työvaiheet

  1. Pilko luumut kannelliseen kulhoon ja sekoita joukkoon omenamehu, kauraleseet ja -hiutaleet, pellavansiemenet, kaneli ja rahka. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  2. Rouhi mantelit ja leikkaa omena lohkoiksi. Viimeistele puuron pinta mantelilla ja omenalla.

Yhdessä annoksessa: energiaa 330 kcal, proteiinia 20 g, hiilihydraatteja 42 g, rasvaa 5 g

Kommentit (0)