Näin perustat blogin Me Naisten sivuille

Tee ensin esivalmistelut

1. Keksi blogillesi nimi.

2. Tee blogiisi kansikuva. Se näkyy kaikkien blogisivujen ylälaidassa, ja sen koon pitää olla vähintään 1230 x 150 pikseliä.

3. Valitse blogillesi profiilikuva. Se näkyy oikeassa sivupalstassa ja erilaisissa listauksissa. Usein profiilikuva on bloggaajan kasvokuva, mutta voit toki valita toisinkin.

4. Kirjoita lyhyt kuvaus blogin sisällöstä. Se näkyy oikeassa sivupalstassa ja auttaa sivuston käyttäjiä kiinnostumaan blogistasi.

Kaikki nämä ovat pakollisia vaiheita, mutta kaikkia voit muokata myöhemmin blogin asetuksista. 

 

Rekisteröidy sivuillemme

Rekisteröitymään pääset mustassa yläpalkissa olevaa ihmishahmoa klikkaamalla. Palvelu luo sinulle automaattisesti tunnukseksi sana- ja numeroyhdistelmän (tyyppiä Käyttäjä1234), mutta voit vaihtaa sen haluamaasi muotoon. Lisää tietoa rekisteröitymisestä löydät täältä.

Kirjaudu sivustolle ja valitse Luo blogi -toiminto. (Yksi käyttäjä voi toistaiseksi luoda vain yhden blogin, joten tätä vaihetta et voi toistaa.)

Siirrä esivalmisteluissa kokoamasi aineisto niille kuuluviin paikkoihin. Tallenna. Blogisi on nyt luotu, mutta julkiseksi se tulee vasta kun teet ensimmäisen postauksen.

 

Kirjoita postaus

Klikkaa oikeassa sivupalstassa näkyvää Lisää blogimerkintä -kuvaketta. Saat näkyviin postauslomakkeen.

Kirjoita Otsikko-kenttään postauksesi otsikko.

Lisää postaukseen pääkuva Media-ruudusta. Paina Selaa-näppäintä, ja eteesi avautuu laatikko, johon voit etsiä kuvan selaamalla (Add files). Muista lopuksi tallentaa!

Jos lisäät pääkuvaksi monta kuvaa, ne muodostavat kuvakarusellin. Parhaan tuloksen saat, kun lataan vain samankokoisia ja -muotoisia kuvia.

Jos haluat, että kuva näkyy vain erilaisissa listoissa, mutta ei postauksessa, klikkaa Piilota pääkuva bloginäkymässä -ruutua.

Kirjoita postaus Sisältö-kenttään. Kentän yläpalkista löydät yleisimmät tekstinkäsittelytoiminnot. Sieltä voit myös lisätä tekstin sekaan kuvia tai videon.

Lisää jokaiseen postaukseesi yksi tai kaksi avainsanaa eli tagia (esimerkiksi parisuhde, matka, kauneus). Erota avainsanat pilkulla. Tagit auttavat ajan mittaan lukijoita löytämään samaa aihetta käsittelevät kirjoituksesi. Avainsanalista näkyy oikeassa sivupalstassa.

Julkaise postauksesi heti tai ajasta se ilmestymään haluamanasi aikana.

Tallenna postaus.

Onnea, olet bloggaaja! Kerro blogistasi kavereille ja tutuille vaikka Facebookissa. Helpoiten se onnistuu postauksen alareunassa olevaa Facebook-linkkiä klikkaamalla.

 

Tärkeää! Säännöt

 1. Blogiyhteisön blogit ovat käyttäjien tuottamaa sisältöä. Me Naisten toimitus ei vaikuta blogien toimitukselliseen sisältöön eikä tarkista sisältöä etukäteen. Toimitus voi kuitenkin poistaa blogitekstin tai sen osan, jos teksti rikkoo näitä blogiyhteisön sääntöjä. Tarvittaessa toimitus voi poistaa blogin kokonaan.
 2. Blogin voi perustaa vain yksityishenkilönä. Blogia ei voi käyttää oman yrityksen, yhdistyksen, tuotteiden tai minkään muun markkinointiin tai mainontaan.
 3. Bloggaaja on henkilökohtaisesti vastuussa kaikesta blogissa julkaisemastaan: mielipiteistä, tekstistä ja kuvista. Hänellä on oikeus mielipiteisiin, mutta ei oikeutta loukata toisen kunniaa tai yksityisyyttä. Herjaavat ja rasistiset sisällöt ovat kiellettyjä.
 4. Bloggaaja sitoutuu noudattamaan tekijänoikeuksia. Hän voi käyttää vain itse ottamiaan kuvia tai kuvia, joihin hänellä on käyttöoikeus blogissa. Bloggaaja voi sitaattioikeuden rajoissa lainata muiden tekstiä. Silloin hän ilmoittaa alkuperäisen lähteen ja linkkaa siihen, mikäli mahdollista.
 5. Bloggaaja sitoutuu kunnioittamaan muiden yksityiselämää. Toisen yksityiselämästä ei saa esittää tietoa tai vihjausta siten, että se on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Yksilöllä on oikeus halutessaan pitää omana tietonaan asiat, jotka kuuluvat perhe-elämään, ihmissuhteisiin ja vapaa-ajan käyttöön tai terveyteen. Ihmissuhteiden ja perhe-elämän alueisiin kuuluvat mm. henkilökohtaiset suhteet, seksuaalielämä ja erityisesti lapsiin liittyvät asiat.
 6. Bloggaaja seuraa bloginsa lukijakommentteja ja poistaa asiattomuudet viipymättä. Mikäli bloggaaja julkaisee virheellistä tietoa, hän korjaa virheen mahdollisimman nopeasti.
 7. Blogia ei voi käyttää liikenteenohjauksena johonkin toiseen blogiin tai sivustoon. Blogin olennaisen sisällön tulee löytyä tältä sivustolta.
 8. Bloggaaja ei voi myydä mainoksia blogiin omaan lukuunsa tai liittää blogiin mainosverkostojen affiliate-linkkejä. Maltilliset, tavaravaihtona tehdyt yhteistyöt ovat mahdollisia päätoimittajan tai blogiyhteisön vastuuhenkilön kanssa erikseen sopien.
 9. Mainonta pitää aina helposti tunnistaa mainonnaksi. Jos bloggaaja on sopinut mainostajan kanssa yhteistyöstä, hänen tulee kirjoittaa bloggauksen alkuun: Kaupallinen yhteistyö XX:n kanssa, jossa XX on yhteistyötahon (yrityksen tai brändin) nimi. Samoin jos bloggaaja arpoo bloggauksessaan jonkin yhteistyökumppanin tuotteen tai palvelun, koko bloggaus merkitään yllä kuvatulla tavalla kaupalliseksi yhteistyöksi.
 10. Mikäli bloggaaja on saanut esittelemänsä tuotteen tai palvelun siksi, että bloggaaja pitää blogia, hänen tulee kertoa se blogitekstissään: “Tuote/liput/kirja on saatu arvioitavaksi taholta XX.” Ks. kohta 9, jos bloggaaja on sopinut blogikirjoituksesta tahon XX kanssa. Bloggaajan ei tarvitse kirjoittaa hänelle markkinointitarkoituksessa lähetetyistä tuotteista.
 11. Bloggaajalla on sananvapaus. Hän voi kertoa vapaasti mielipiteensä myös tuotteista ja palveluista. Jos bloggaaja ei saa lainkaan taloudellista tai muuta hyötyä itselleen ja hän haluaa vilpittömässä suosittelu- tai yleisönpalvelutarkoituksessa linkata blogitekstissään kaupallisen toimijan verkkosivuille, hän voi tehdä niin.

 

Usein kysytyt kysymykset

Jäikö jokin mietityttämään? Katso usein kysytyt kysymykset täältä!