Oopperalaulaja Mika Pohjosen, 41, ja tangokuningatar Heidi Pakarisen, 39, eron julkinen puinti jatkuu. Nyt Mika kertoo, mitä pari olisi voinut tehdä toisin eron välttämiseksi.

Mika Pohjosen ja Heidi Pakarisen eron julkinen käsittely jatkuu edelleen. Aikaisemmin Seiska uutisoi, että eron syynä olisi kolmiodraama. Mika kiisti väitteet Me Naisten haastattelussa.

Maanantaina Mika jatkoi eron syiden selvittämistä Facebookissa kirjoittamalla eron ottaneen yllättävän koville.

– Pitkäaikaisten parisuhdeongelmien kärjistyminen eroksi vei tämän miehen lähelle murtumispistettä. Olen mielestäni ollut ihmistyyppiä, joka ei ihan pienistä vastoinkäymisistä värähdä, mutta ilman ystävien tukea ja läsnäoloa en tästä kriisistä olisi selvinnyt.

Facebook-päivityksessään Mika kiisti edelleen huhut siitä, että eron syynä olisi kolmas pyörä, Mikan taiteellisena sparraajana toimiva Ulla Bürger. Näin Mika kommentoi somessa:

– Kuten Heidikin Iltalehden kommentissaan toteaa, "Pakarisen mukaan kyse on puhtaasti hänen ja Pohjosen välisistä kommunikaatio-ongelmista, jotka ovat jatkuneet jo pitkään. Tangokuningatar arvioi, että heidän olisi yhdessä Pohjosen kanssa pitänyt pystyä hoitamaan tilanne paremmin."

Heidin tapaan Mika vakuuttaa, että eron syynä ovat suhteen kommunikointiongelmat. Hän myöntää, että hänen ja Heidin erosta voi moni ottaa oppia.

– Jos tästä jotain voi oppia, niin PUHUKAA, YSTÄVÄT, Mika opastaa Facebook-tilillään.

Mika ja Heidi ovat olleet yhdessä 20 vuotta ja parilla on kaksi lasta.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.