Unohda kalliit valmissalaatit! Ulrika, 30, kehitti systeemin, jolla syö kilon kasviksia päivässä ja säästää 12 euroa

Unohda kalliit valmissalaatit! Ulrika, 30, kehitti systeemin, jolla syö kilon kasviksia päivässä ja säästää 12 euroa

Toimivan kotisalaattibaarin salaisuus on tehokkaasti järjestetty jääkaappi. Kuvat: Ulrikan Instagram @herkkutrikoissa ja Jari Hindström

Kolmekymppinen Ulrika halusi alkaa syödä mahdollisimman paljon kasviksia, mahdollisimman helposti ja mahdollisimman halvasti. Näin hän onnistui siinä.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (32)

Vierailija

Kurkkua ja tomaattia ei pitäisi säilyttää jääkaapissa, koska niistä tulee liian kylmässä mauttomia. Muutenhan idea on hyvä. Minä säilytän vihannekseni Tupperwaren älykkäissä tai ventsmarteissa, jotka on nimenomaan tarkoitettu vihannesten, hedelmien ja juuresten jääkaappisäilytykseen. Ei tule hävikkiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuon kasvisten paahtamisen valmiiksi ymmärrän, ja kastikkeiden teon myös, mutta kyllä kurkun, salaatin ja paprikan pilkkoo ihan hetkessä. Itselle tulee mieleen että tuo on vain osoitus somen vaikutuksesta ja siitä miten visuaalisuus korostuu instagramien yms myötä. Kaikki arjen toiminnot täytyy ns. ”tuotteistaa” metodiksi ja sen jälkeen markkinoida tuota omaa tuotetta muille somessa kuvin ja tarinoin. Markkinatalous penetroi mielen ja arjen.
Tälläiselle täti-ihmiselle tuo on vain normaalia arjen hallintaa ja syömisen etukäteen suunnittelua ja seuraavien päivien ruokien preppailua.

Vierailija

Tosi kiva tyyli kasata lounaita! Kiinnostaisi vaan että miten nuo kauppareissut hoituu, varmaan autolla. Autottomana ei ole kyllä mitään mahdollisuutta käydä vain 1-2krt viikossa kaupassa vaikka haluaisikin :( ei vaan jaksa kantaa, kun omaan lähikauppaan matkaa kävellen yli 10 min.

Vierailija

No hän ei varmastikaan kehittänyt tai keksinyt tätä itse. Kyseessä on ihan järjestelmällisten perheenäitien normaali rutiini kiireistä viikkoa varten. Ja aiheesta löytyy myös paljon videoita monen vuoden ajalta tehtynä youtubesta. 

Rusokki

Ruokailu perustuu pitkälti ulkolaisiin vihanneksiin ja hedelmiin, joita rahdataan laivoilla/lentokoneilla. Ilmastonmuutosta ajatellen, ruokavalio tulisi tarkistaa Suomalaiseen suuntaan. Itse viljellyt kasvikset olisivat kova juttu.

Vierailija

Rusokki kirjoitti:
Ruokailu perustuu pitkälti ulkolaisiin vihanneksiin ja hedelmiin, joita rahdataan laivoilla/lentokoneilla. Ilmastonmuutosta ajatellen, ruokavalio tulisi tarkistaa Suomalaiseen suuntaan. Itse viljellyt kasvikset olisivat kova juttu.

Talvella kotimaisen tomaatin hiilijalanjälki on kahdeksankertainen verrattuna espanjalaiseen.

Läpipasko

Te kasvisyöjät voisitte kertoa miksi ihmeessä te heitätte vihanneksia, juureksia, perunoita yms. 22 miljoonaa kiloa vuodessa roskikseen Suomessa. Tämä on kotitaloudet, entäs koulut, työpaikat jne. Miten ihmeessä olette parantamassa luontoa, kun ne viedään myös roskiksesta pois. Eikö heinän syönti olekkaan hyvää vai mikä ihme?

Lihan, kalan, kananmunien yms. syöjät heittävät puolet vähemmän eli 11 miljoonaa kiloa vuodessa.

Noista luvuista päätellen roska-autot joutuvat ajamaan kaksi kertaa enempi heinän syöjien takia.

Kummatko oikeasti säästävät luontoa.

Lähteenäni pitkälle: http://www.saasyoda.fi/ruokah%C3%A4vikki-suomessa?fbclid=IwAR0rgK88jejLO...

Vierailija

Läpipasko kirjoitti:
Te kasvisyöjät voisitte kertoa miksi ihmeessä te heitätte vihanneksia, juureksia, perunoita yms. 22 miljoonaa kiloa vuodessa roskikseen Suomessa. Tämä on kotitaloudet, entäs koulut, työpaikat jne. Miten ihmeessä olette parantamassa luontoa, kun ne viedään myös roskiksesta pois. Eikö heinän syönti olekkaan hyvää vai mikä ihme?

Lihan, kalan, kananmunien yms. syöjät heittävät puolet vähemmän eli 11 miljoonaa kiloa vuodessa.

Noista luvuista päätellen roska-autot joutuvat ajamaan kaksi kertaa enempi heinän syöjien takia.

Kummatko oikeasti säästävät luontoa.

Lähteenäni pitkälle: http://www.saasyoda.fi/ruokah%C3%A4vikki-suomessa?fbclid=IwAR0rgK88jejLO...

Siis väität että tuo 22 miljoonaa kiloa kasviksia jätteeseen tulee vain kasvissyöjien lautaselta? Että lihansyöjä heittää vain lihaa roskiin, mutta ei kasviksia? Se olisi mielenkiintoista tietää, onko tuossa luvussa mukana myös kasvisten kuoret yms jäte. Koska se on kyllä totta, että esim perunasta tulee kuori, joka heitetään pois mutta esim jauheliha paistetaan kokonaan.

Vierailija

Ihan hyvä juttu ja kiva tapa lisätä kasvisten osuutta ruokavaliossa. Kypsennettyjä riisiä ei tosin saa säilyttää, vaan on käytettävä mahdollisimman pian kypsennyksen jälkeen.

Paistettu riisi

Vierailija kirjoitti:
Ihan hyvä juttu ja kiva tapa lisätä kasvisten osuutta ruokavaliossa. Kypsennettyjä riisiä ei tosin saa säilyttää, vaan on käytettävä mahdollisimman pian kypsennyksen jälkeen.

Keitetty ylijäänyt riisi pitää jäähdyttää nopeasti ja säilyttää jääkaapissa. Ei sitä kerralla tarvitse syödä.

Vierailija

Millä järjellä kilohinta on alle kolme euroa, eihän alle kolmea euroa kilo maksa kuin ehkä kesäkurkku ja -tomaatti?? Talvella ainakin kaikki on kalliimpaa.

Riisistä kommentoijalle:
Keitettyä riisiä voi oikein hyvin syödä seuraavankin päivänä, kunhan sen on jäähdyttänyt nopeasti ja säilyttää jääkaapissa. Huoneenlämmössä seissyttä ei pidä syödä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat