Todellinen voimanainen! 4 syytä, miksi ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta, 16, ansaitsisi Nobelin rauhanpalkinnon

Todellinen voimanainen! 4 syytä, miksi ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta, 16, ansaitsisi Nobelin rauhanpalkinnon

Kuvat: Reuters

Tunnetko jo ruotsalaisen Greta Thunbergin? Jos et, nyt on korkea aika tutustua tähän 16-vuotiaaseen supertyyppiin!Lue koko juttu

Kommentit (10)

Vierailija

Voi ristus nyt taas artikkelin kirjoittajaa. Mua koko humpassa ärsyttää eniten se että ainut mille annetaan arvoa on se että jutun ydin on että "ollaan pois koulusta". Se on tyhmintä mitä voi tehdä jos ilmastonmuutos huolettaa.

Varsinkin kohta 1, tekojen tyyppi on typerää kirjoittamista. Sivuuttaa ihan surutta sen että Greta on elänyt niinkuin on opettanut: vaihtanut vegaaniksi ja kasvit kasvatetaan (pääosin?) itse, perhe kulkee sähköautolla tai pitkät matkat junalla. Nämä paljon tärkeämmät asiat sivuutetaan kokonaan.

Asia on tärkeä mutta jutun pihvi(!) "ollaan pois koulusta" on ihan mielenvikainen.

Vierailija

Ja meidän kaikkien tulisi nyt seurata tämän yhden harhaisen sekoilijan komentoja? Onhan se kiva, että tyttö uskaltaa avata suunsa ja sanoa mielipiteensä, mutta se ei tarkoita, että se hänen mielipiteensä olisi millään mittakaavalla merkittävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Teini on päättänyt määrätä koko perheensä elämästä, ja terrorisoi perhettään? Matkustaa ei saa, ja tyttö tarkistaa ostoskuitit? Äiti on joutunut luopumaan urastaan, ja puuhastelee jotain pientä paikallista musikaalia, koska ei voi matkustaa esiintymään maailmalla? Vanhemmilla ei ole selvästikkään mitään kontrollia lapseensa, eikä enää omaankaan elämäänsä. Jos tässä ei ole lasun paikka, niin missä?

Vierailija

Kunhan räkänokka höpöttää tyhjää ja nauttii julkisuudesta ja katteettomista kehuista. Jos hänen ansiostaan liikakansoitus saataisiin loppumaan, olisi jotakin, mille rakentaa.

Vierailija

Onhan se outoa, että kerätään huomiota netissä ilmastonmuutoksen vuoksi, kun paras tapa olisi säästää energiaa ja sulkea kone turhalta käytöltä. Täällä me sitten istumme keskustelemassa hänestä ja tuhlaamme energiaa eli sähköä, joka tuotetaan uusiutumattomasti ja varmaan hieman lämmittää ainakin niitä kuuluisia lähiympäristön harakoita. Eikö hän voisi elää kuten opettaa? Taas näitä tyyppiopettajia, joiden mielestä muiden täytyy kuitenkin tehdä enemmän kuin itse. Tuon ikäisen lapsen olis ilman muuta viisainta istua koulussa oppimassa mikä ero on Auringon vaikutuksella maapallon ilmastoon ja ihmisen aiheuttamilla ilmaston lämpötilaeroilla, jotka ovat paikallisia ja joita mitataan maanpinnan tasossa. Kuinka kylmää Suomessa tulisi olla? Kysyn vaan, kauanko jaksatte tehdä lumitöitä keväisin? Milloin vaihdatte kesärenkaat autoihinne? Ym....

Sirocco

Greta Thunberg on hyvä esimerkki nykyisestä median mahdista. Taustalta löytyy kuuluisat vanhemmat, joilta ilmestyi omaa perhettä ja ilmastonmuutosta koskeva kirja juuri pari päivää Gretan ensimmäistä esiintymistä parlamentin portailla. Pr-ammattilainen Ingmar Renzthog hoitaa tytön somejutut. Ilmastokokouksissa pidetyt Gretan puheet ovat taitavasti videoitu ja leikattu ennen someen jakoa. Lounastauoilla pidetyillä puheilla ei todellisuudessa juuri ollut kuulijoita. Sekä vanhempien kahden yrityksen että Ingmar Renthogin yrityksen tulot ovat kivasti nousseet Gretan esiintymisen jälkeen.

Ilmastonmuutos ja siihen vaikuttaminen ovat toki tärkeitä asioita, joihin meidän kaikkien on syytä perehtyä ja tehdä osamme. Mutta Greta Thunberg -ilmiö on pr-ammattilaisten ja median aikaansaannos. Hyvä esimerkki siitä miten media meitä höynäyttää.

Vierailija

Taitaa olla juuri päinvastoin. Vanhemmat käyttävät lastaan hyväkseen saadakseen kirjalleen somehuomiota ja yrityksilleen tuloja. Mukana häärää pr-ammattilainen, joka myös käärii hyvät tulot itselleen. Kaikki ei ole siltä miltä näyttää. Varsinkaan somessa.

Vierailija

Uskonpa, että vanhemmat ovat itse kasvattaneet Gretaa oikeaan suuntaan ja ovat ihan aiheesta ylpeitä lapsestaan. Jos äiti on vaihtanut työtä, niin varmasti siksi, että luova työ musiikin ja näyttelemisen parissa on monelle ura-ihmisille se salainen unelma. Hyvä kun uskaltaa kokeilla. Jos sinua ei heidän tapansa elää miellytä, niin elä sitten omalla tavallasi parasta elämää. Silloin ei tarvitsisi marmattaa lehtijutun takia.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Taitaa olla juuri päinvastoin. Vanhemmat käyttävät lastaan hyväkseen saadakseen kirjalleen somehuomiota ja yrityksilleen tuloja. Mukana häärää pr-ammattilainen, joka myös käärii hyvät tulot itselleen. Kaikki ei ole siltä miltä näyttää. Varsinkaan somessa.

Juurikin näin. Itselläni tuli mieleen muistot takavuosien suomalaisesta teinigurusta Sam Inkisestä, joka kaikkitietävän antaumuksella kertoi meille kuinka asiat oikein ovat.

Vierailija

Hänelle ei pitäisi koskaan antaa mitään Nobelin palkintoa. Kummallista tämä nykyajan lasten hemmottelu ja palvonta, ylistäminen.

Hieman taustatietoa, jota hänestä julkisesti löytyy.

Greta Thunbergin Isä Svante Thuberg on rahaa takova bisnesmies.
Gretan taustalla pari järjestöä hoitamassa pr-asioita.

Erikoista kuinka monet ihmiset pitävät Gretaa jonain sankarina, vaikka oikeasti hän on vain asperger diagnosoitu, manipuloitu, yli-arvostettu, alaikäinen ja siksi elämänkokematon lapsi jonka avulla hänen isä tekee lisää rahaa. Gretan äiti levittää propagandaa ja järjestöt saa lisää jäseniä.

Greta Thunbergillä  on jännä äiti (Sara Magdalena Ernman)
1.yhdellä tyttärellä adhd.
2.toisella(Gretalla) diagnosoitu asperger.
3.äärimmäisen huolissaan antisemitismistä.

Tuo protestoi 500kr seteliä koska kuvassa Wagnerin ooppera ja Hitler piti Wagnerista.

”Ledstjärna för Hitler”
Nu går Ernman till ny attack mot Wagner. Den här gången i sällskap med Birgit Nilsson på nya 500-kronorssedeln.

”Wagner är en av världshistoriens mest inflytelserika antisemiter. Han har ofta kallats för protonazist och var en av nazitysklands stora förebilder; både han själv och hans musik blev en ideologisk ledstjärna för Hitler och nazismen ”, skriver hon i ett inlägg på sin Facebook.
https://www.svt.se/kultur/musik/malena-ernman-kritisk-till-ny-femhundring

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat