Heikki sairastui sisäilmasta: ”Moni epäili, että vika on korvien välissä”

Heikki sairastui sisäilmasta: ”Moni epäili, että vika on korvien välissä”

”Sairauden kanssa pystyy elämään ihan hyvää, mutta vähän toisenlaista elämää”, Heikki Huotari sanoo. Kuvat: Jani Laukkanen

Seinäjokelainen Heikki Huotari on yksi tuhansista suomalaisista, jotka ovat sairastuneet työpaikkojen, koulujen ja muiden julkisten rakennusten sisäilmasta. Heikin keuhkot eivät enää parane, mutta hän haluaa auttaa muita saamaan ajoissa apua.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Homesairaat ystävä

Kiitos Heikki! Ei meistä sairastuneista ole todellakaan "homekoiraksi". Taitoa on, mutta terveys ei kestä. Loppuelämän ajan on vältettävä hometaloja ja hajusteista. Samalla kurssilla olin kanssasi, mutta kun en hyväksy nykyistä DNRS-hömppää, niin erosin ja liityin toiseen yhdistykseen. Autan edelleen ihmisiä. Kirjallisuuden ja kokemuksen tuomalla tiedolla.

Vierailija

Kiitos Heikki, ei ole helppoa tulla esille tällaisen kohtelun jälkeen. Useat lain kohdat eivät ole toteutuneet kohdallasi ja tällaisia jo sairastuneita tai oireilojita on paljon.
Tuosta astmadiagnoosin protokollasta ammattitautidiagnoosin saamiseksi seuraavaa:
protokollaa voidaan aina muuttaa, jos vain on ammattitaitoa eikä se ole edes vaikeaa!!!!!
Vielä vuonna 2019 ovat ns. lääketieteen edustajat. (Työterveyslaitos, THL mukaan lukien) tällä tasolla, että toimivat tietoisesti vähätellen oireita, mutta tietäen mykotoksiinien kumulatiivisen ja sitä myötä sairastuttavan vaikutuksen elimistöön loppuelämäksi.
Onneksi meillä on asiantuntijoita ja tutkijoita, jotka omia voimavarojaan säästämättä tuovat todellisen, tutkitun tiedon julki.
Ennenkuin äänestätte, varmistakaa, että ehdokkaanne on sitoutunut vaihtamaan ne henkilöt TTL:ssa, THL:ssa, Kelassa ja vakuutusyhtiöissä, jotka vaikuttavat siihen, että sisäilmaongelmista sairastuneet jäävät vaille sosiaali- ja oikeusturvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valtakunnan tason sivusta seur...

Kiitos Heikki. Voin sen verran kertoa sinulle, että läheiset mukaan lukien teitä homeen tuskan nähneitä alkaa olla lähemmäs 2 miljoonaa. Tämä tarkoittaa sitä, että vierailija- nimimerkin mainitsemat henkilövaihdokset ovat oletettavasti lähempänä kuin arvaammekaan. Nyt kun uudet kansanedustajat valitaan niin heiltä voisi henkilökohtaisesti kysyä haluavatko he hoitaa homealtistuneiden/sairastuneiden oikeus- ja sosiaaliturvan kuntoon. Vastaus vaihtoehtoina on vain kyllä tai ei. Kansanedustajaehdokkaille sama kysymys vaihdettavien henkilöiden kohdalla. Tällaiset kuulin eilen ja ne ovat lähteneet puskaradiossa etenemään.
Kiitos Heikki vielä kerran ja olen iloinen, kun olet löytänyt oman tavan nauttia läheisesti kanssa elämästä.

JP - 66

Moi Heikki! Itse sairastuin hometalossa Kajaanissa v.-15 eikä sen jälkeen ole ollut tervettä päivää...tiedän mitä taistelu asian kanssa on eikä lääkärit halua ottaa asiaa vakavasti. Minut yritettiin laittaa mieleterveystoimistoon koska olin luulosairas...Lista erilaisista asioista joita home toi mukanaan on pitkä. Samoin lääkemäärä joita söin turhaan... Nyt 3v. jälkeenpäin en voi esim. käydä kaupan pesuainehyllyillä ym. missä voimakkaat tuoksut / kassajonoissa oksettaa ihmisten hajut ja haistan kaukaa jos ihminen haisee tunkkaiselta niin silloin " minua vietiin" eli äkkiä pois. Ei ole kivaa olla oman kotinsa vanki☹

Hengästynyt

Heikille kiitokset esiintulosta!
Helpotat kaikkia muita sairastuneita ja valat uskoa siihen että kyllä tästä selvitään. Onneksi näistä asioista kirjoitetaan sillä moni jää tosi yksin ongelmiensa kanssa. Taloyhtiöissä oirehtivasta tehdään helposti " hankala" ja omia etuja ajava osakas.
Ihmettelenkin että kuinka voi olla näin meillä Suomessa että jos taloyhtiö ei halua nähdä ongelmaa niin he voivat jopa terveysviranomaisten määräyksiä riitauttaa ja viedä oikeuteen ja näin ollen sairastuttaa toiminnallaan kokonaisia perheitä. Mikä lasku siitä koituu yhteiskunnallekin myöhemmin. Pitäisi olla joku instanssi joka viheltää pelin poikki terveysviranomaisten tuella ,sillä on kohtuutonta että me jäämme riitelyn ajaksi vangeiksi omaan kotiimme sillä harvalla on mahdollisuus siirtyä muualle asumaan. Itselläni on tällainen tilanne kestänyt jo yli 2 vuotta. Tämä on kohtuutonta ja tähän pitäisi tulla muutos ja pian.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat