Kommentit (10)

sininen

Tästä tullut vähän muoti-ilmiö ja sekoittuu ne ,jotka todellisuudessa omaavat tämän aidon herkkyyden.....jokaisesta löytyy joitain näistä ominaisuuksista...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Eikö se voi olla niin, että jokainen on laisensa perimän, ympäristön ja elämänhistorian kautta ja meitä on joka lähtöön ja niin saa olla. On hyvällä ja huonommalla tavalla vahvoja ja heikkoja ja kaikkea siltä väliltä ja jokainen reagoi elämänvaiheisiinsa omalla tavallaan, eheytyy, vahvistuu, kovettuu murtuu  muuttuu!

Vaaleanpunainen

Harvinaisissa autoimmuunisairauksissa, erityisherkkyys on erityisen voimakasta. Kyse on tulehduksista ja kivuista, joita ns. terveiden, on vaikea ymmärtää. Pitäisi olla se vahva perusturva, näille ihmisille, suojaamaan kovilta iskuilta, joita nykymaailma tarjoilee, monessa eri muodossa. Kansalaiseläke on hyvä idea.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ja kohta tietenkin "keksitään" että jollakin voi olla kombinaatioita näistä kaikista yms

Luitko edes tuota juttua?!

"Jotkut voivat kokea erityisherkkyyttä kaikilla kolmella alueella. Jotkut ovat herkkiä vain yhdellä tai kahdella."

Vierailija

En lukenut. Nämä jututhan ovat sellaista sontaa, että yleensä ne tulee vain vilkaistua pikaisesti, kuka hullu tuollaisiin nyt sen enempää syventyy.

Vierailija

Erityisherkkyyteen asiana tulee perehtyä tätä artikkelia syvällisemmin, jotta voisi todeta sen ominaisuuden itsellä olevan.
Useisiin jutun kohtiin voisi erityisherkkää vähemmänkin herkkä ihminen vastata myöntävästi.
On myös muita ominaisuuksia, joille tyypillistä osa näistä piirteistä.
Myös mielen sairaudet/häiriötilat, jos niitä on, selittävät osaa piirteistä.

erilainen ei ole välttämättä h...

Valitettavasti listat eivät kuvaa minkään sortin erityisherkkyyttä, vaan pikemminkin ajatusvääristymiä tai masennusta. Kuka näitä juttuja keksii?

Jopa ammattilaiset sekoittavat termit erityisherkkyys, herkkänahkaisuus ja herkkäuskoisuus, vaikka niillä ei mitään tekemistä toistensa kanssa.

Erityisherkkä tuntee ja huomaa asioita omassa kehossaan, muissa ja ympäristössään tarkemmin kuin muut, sekä luonnollisesti kuormittuu helpommin aistiärsykkeiden tulvasta ja tarvitsee palautuakseen omaa aikaa ja rauhoittavaa ympäristöä. Tämä tuntuu olevan vähemmän viritetyllä hermostolla varustetuille kanssaihmisille ylivoimaisen vaikea käsittää saati hyväksyä.

Vain 3 on herkkyyttä!

Vain kohta 3 noista on oikeaa herkkyyttä. Kohdat 1 ja 2 ovat molemmat samaa ilmiötä, joka on lapsena yleensä ympäristön aikusilta opittu ja josta voi työskennellä eroon. Kohdat 1 ja 2 kertovat, että ajattelu sisältää ns. kognitiivisia häiriöitä. Aiheutamme KAIKKI omat tunteemme omilla ajatuksillamme ympäröivästä maailmasta ja jos kärsii näistä ajattelun epärationaalisuuksista, niin aiheuttaa itselleen täysin turhia negatiivisia tunteita.

Kirja Vapaaksi Ahdistuksesta, joka löytyy kirjastosta, ohjeistaa niistä eroon pääsyyn.  Kyse EI OLE synnynnäisestä ominaisuudesta, vaan huonoista tavoista ajatella ja siitä että uskoo kyselemättä ne ajatukset, joita mieli  itselle syöttää.

Olen itse työskennellyt kohdista 1 ja 2 eroon ja pidän vaarallisena sitä että näitä esitetään jonain synnynnäisinä herkkyyksinä. Jos luulee että tuo on synnynnäistä, poistuu kokonaan mahdollisuus työskennellä itsensä terveeksi kohtien 1 ja 2 ongelmista. Ja pahin lopputulema niistä on sitten GAD, yleistynyt ahdistushäiriö, joka voi jopa tehdä työkyvyttömäksi.

Miten on mahdollista että näin laadutonta ja suorastaan vahingollista tavaraa julkaistaan kritiikittä?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat