Seuraa 
Liittynyt21.5.2015

Uskalsin minäkin nimittäin aloittaa uudelleenkouluttautumisen- toistakymmentä vuotta kotona lapsia hoitamassa, töitä pätkissä- milloon kaksi viikkoa - joskus jopa kolmen kuukauden pätkä.

Nyt olen opiskellut kohta vuoden ja olen kovaa vauhtia kouluttautumassa lähihoitajaksi- opiskelut ovat sujuneet
niin kuin pitääkin- olen saanut uusia ystäviä, respectiä, koska olen ulospäinsuuntautunut, iloinen ihminen.
OIkeasti elämääni on tullut paljon ihania opiskeluun liittyviä asioita ja kokemuksia.

Eräs asia minua kuitenkin ihmetyttää harjoittelujaksoilla ja se on valitettavasti tapa jolla esim. terveyskeskuksessa kohdellaan aikuisopiskelijaa ja ylipäätänsä opiskelijoita- muutenkin raskas ja vaativa harjoittelujakso ja lisäpaineita tulee ilmapiiristä , joka on kaikkea muuta kuin ystävällinen. siinä oppii kyllä nöyryyttä ja sitten jos on alistuva eikä osaa pitää omia puoliaan niin kyykytetään oikein kunnolla.
Kuusi viikkoa tällaisessa työhön oppimisilmapiirissä vaatii luonnetta.ja ei ole ilmapiiriltään kaikkein onnistunein oppimiseen.

sinäkin valmis hoitsu olet ollut joskus se joka ei ole osannut!

SoTe-alan ihmiset herätkää ja tehkää niistä ikiomista työpaikoistanne ihmisystävällisiä niin itsellenne kuin
potilaille ja kanssanne työskenteleville.

Hyvä kello kauas kuuluu- paha vielä kauemmaksi

Kommentit (6)

Vierailija

Hui.. mitenköhän harjoittelupaikassasi sitten kohdellaan POTILAITA! Jos työkavereillekin ilkeillään... Onko työtahti liian kova? Kuulostaa kyynistyneeltä ilmapiiriltä.

Vierailija

Työelämä on monille kova paikka. Ihmiset ovat ilkeitä, stressaantuneita ja kilpailuhenkisiä. Uuden paikan sisäpiiriin voi olla vaikea tyrkyttäytyä. Luulisi juuri hoiva- ja sosiaalialalla olevan ihmisläheisiä työntekijöitä, mutta ilmeisesti näin ei ole. Ja onhan eniten kiusaamistakin seurakuntatyöntekijöiden parissa, vaikka luulisi uskonnon parissa olevan osaavan rakastaa lähimmäistää kuten itseään.

Kouluissa pitäisi panostaa enemmän sosiaalipsykologian opiskeluun. Ihmissuhdetaidot tulevat merkitsemään työelämässä yhä enemmän. Ehkä tiedon myötä asenteetkin muuttuvat ja almme oikeasti ymmärtää toista ja hänen tilannettaan esim. opiskelijan avuttomuutta ammattilaisen rinnalla.

Vierailija

-tämä jokin naisten hoito vietti joillakin tytöillä aika jotekin kovaa ja kaikki tytöthän kiutenkin havittelee hoito alalle ja muutakin alaa olisi.
-joillakin perheisillä aika kokemukset hoito viettisistä ja väkisten jotkin voisi tunkeua asuntoihin.
-ja oma vaimo vaikka viety.
-ja tillalle joissakin kodissakin niitä sijais hoitajia näidenkin tapausten vuoksi.
-silti joillakin lapsilla joskin aika paniikki kurin pito naisista tämän hoito viettisten vuoksi.
-ja käydään kurittelemassa koteja tällä perusteella.
-vai onko tässäkin jokin vasemmisto asenteinen kuritus tyttö asialla.
-silti sellainen sovinnaisempi tapa olisi se millä voisi edetä tämäkin juttu.
-silti talven odotusta ja mukavaa syksyä.

Vierailija

hoitoala juu. minut otettiin kahvipöydässä vastaan siten (kun söimme kakkua kivasti) voiveitsi kurkulle. yhden ihmisen "vitsinä" . mutta voi kuvitella miltä tuntui. TOSI JUTTU! silloin juuri jaettiin niitä työpaikkoja..olin siis liian suuri uhka tekijä kyseiselle ihmiselle.. muutenkin sosiaalialan ihmiset ovat kyllä kauheimpia mitä itse kohdannut.
nyt olisi tökännyt veitsen takaisin keskelle akan kakkua..

Vierailija

Mä olen 11 vuotta tehnyt kaupallisen alan töitä ja tuntuu, että jonkin näköinen irtiotto olisi paikallaan..vaikka sitten ihan pienestikin..jotain pieniä muutoksia pitää viilata. Ai, että se piristäisi, että löytäisi ihka oman alan..se mulla vielä hakusessa..sitä mun täytyy itse miettiä, että mikä ois oma juttuni.

Vierailija

Olen minäkin ajatellut lähteä opiskelemaan, siinä saa aina näkökulman vaihdosta elämään ja muutosta arkeen. Nyt, kun pätkätöitä tehnyt paljon, niin voisi olla kiva opiskella vaihteeksi...se kuitenkin antoisaa ja piristää arkea. Pitää vain rohkeasti astua kynnyksen yli, niin sitten taas muistaa miten mukavaa opiskelu oli.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat