Sonjalla on Suomen yleisin palkka – näin 2600 eurolla kuukaudessa voi elää mukavasti

Sonjalla on Suomen yleisin palkka – näin 2600 eurolla kuukaudessa voi elää mukavasti

Tanssinopettajana työskentelevällä Sonja Vänskällä on kolme lasta, joista nuorin on yksivuotias Adelia. Kuva: <span class="photographer">Johanna Kokkola</span>

Kolmen lapsen äiti Sonja Vänskä asuu perheineen Joensuussa uudehkossa tilavassa rivitaloasunnossa. Hän on tyytyväinen 2600 euron palkkaansa.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (62)

Mannis

Aika harhaanjohtava otsikko. Sonja ei ole tässä yksin maksajana. Eli Sonjan sanoma on: ole parisuhteessa, jossa toinen maksaa puolet menoista. Sillä saat 2600 euroa riittämään ja vielä voi jäädä säästöön.

PiP

Joo, hyvin pärjää pienellä palkalla kun on puoliso, jonka kanssa jakaa menot ja on terve. Tällaista lässytystä kuinka jää säästöön on huvittavaa lukea, kun on yksineläjä, asuu vuokra-asunnossa ja on useita sairauksia. Raha ei millään riitä asumiseen, lääkkeisiin ja ruokaan - eikä ole mistä tinkiä. Kiitos näistä "vinkeistä".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vääristävä juttu

Niin kun vähän alemmas luki tekstiä niin taloudessa asuu myös hänen miehensä, muutenhan ei 2600e bruttopalkalla tulisi toimeen eikä hän asuisi siellä järven rannalla.

Eli otaksun että perheen yhteiset palkkatulot nettona >4000e kk paremmalla puolella, sillä rahalla jo lyhentääkin 1500e kk lyhennyksiä ja varmasti tulee hyvin toimeen.

Vierailija

Yksinhuoltajana 2600e/kk tuloilla tää olisi vakuuttava saavutus. Nyt ... noh, kai sitä joulun alla on väännettävä juttua vaikkei olisi mitään kirjoitettavaa.

Huh huh

Sonja kertoo, miten saa omakotitalon, mutta asuu kuitenkin rivitalossa... Minä pärjäisin vaikka ilman tuloja, kunhan puoliso tienasi 10000/kk ja 120000 pääomatuloja vuodessa

h_a

ei hemmetti miten harhaanjohtava clickbait-otsikko ja todella typerä ja harhaanjohtava juttu hohhoijaa...nyt vähän ryhtiä toimituksessa ettei ihan kaikki sonta pääse läpi.

hyvääjoulua

Omakotitalo järven rannalta otsikossa muuttuu rivitaloksi maaseudulla järvimaisemalla? Ja 2600 tienaava sonja muuttuu avo/aviopuolisoksi miehelle joka tienaa enemmän.. voi HUHHUH näitä otsikoita :)

Vierailija

Tyypillistä Me naiset - tason "journalismia." Pikku toimittelijalta on nyt unohtunut mainita puolison tulot.

Suomeksi sanottuna, Vittu mitä paskaa!

Mitkä on todelliset tulot?

Miten voikin otsikko mennä metsään ja koko juttu kin! On kai aivan eri asia, onko tulot vain 2600 euroa kuukaudessa ja maksaa siitä kaikki kulut ja ruuat ym, vai tienaako perheessä toinenkin, jolloin tulot onkin jotain aivan muuta. Tulothan on enemmän kuin kaksi kertaa 2600€, koska mies tienaa enemmän. Jos Sonja maksaisi kaikki kulut yksin, säästöön ei taitaisi jäädä mitään!
Tehkää juttunne paremmin!

Haloo!!

Aika turha juttu!!!! Ois voinut jättää julkaisematta!! Miksi pitää vääntää jotain väkisellä mikä ei pidä edes paikkaansa, hä??

Ihme juttuja

Minulla on 300neliön talo meren rannalla 2000e kk palkalla. 1900e kun pistää kaljaan ja lainan lyhentää perinnöllä niin on se helppoa. Jää satanen muihinkin kuluihin. Miksi kaikki ei elä näin

Vierailija

Olisiko toimituksella itsetutkiskelun paikka. Artikkeli ja otsikko ei vaan mitenkään vastaa toisiaan. Jos ei toimittajaa hävetä, niin on jo aika marinoitunut.

Persaukinen

Minä tienaan noin 2300 kuussa. Hyvin pärjäsin siihen asti kunnes tuli ero ja reilu 100 000 tienaava mies heitti pellolle. 2 alaikäistä lasta vuokra ja velkaa en saa tukia eikä mies maksa elatusmaksuja.
Minä en pärjää
Hyvää joulua sinulle sonja ihanassa kodissasi.

Vierailija

Tuloni ovat samoin noin 2600 euroa kuukaudessa. Jos taloudessa olisi toinen joka tienaa saman, olisin melkein miljonääri. Näin kertoo sisareni, joilla kahdet tulot. Kertoo, ettei millään kulu molempien tulot, vaikka mitä tekisi. Eivät elä ylellisesti, mutta omakotitalo ja kaksi autoa on.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat