Anna Kontula tienaa nyt yli 6 500 euroa/kk, mutta eli pitkään minituloilla: ”Olen kolmannen polven sosiaalipummi”

Anna Kontula tienaa nyt yli 6 500 euroa/kk, mutta eli pitkään minituloilla: ”Olen kolmannen polven sosiaalipummi”

Anna Kontulan toppatakki on neljän euron löytä UFF:lta. "Käytettynä löytää helpommin omannäköisiä vaatteita." Kuvat: Milka Alanen

Lapsena Anna Kontula mietti, miksi hänellä oli aina luokan huonoimmat vaatteet.
Nyt kansanedustajana hän kuuluu äveriäisiin, mutta elää silti vaatimattomasti.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (26)

Nekaloidi

Minäpä asuin Annan naapurissa aikanaan, niin köyhää oli, ettei Annan lapsilla ollut mitään vaatteita päällään kun pihalla juoksivat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Niin, kun rahaa tienaa tulisi se laittaa kiertoon.

Näillä tuloilla voisi kannustaa yrittäjiä ja ostaa muutta tavaraa esim.takin.

Nää jutut on harmillisen ikäviä ja kaiken lisäksi kansanedusta ei varmasti saa paljoakaan aikaa kun oma ajatus on niin suppea.

Ahneella on p.....nen loppu. 

Vierailija

Ei suomessa ole mitään oikeita yrittäjiä-no ehkä joitakin on- koska ne "pummivat" enemmän yhteiskunnan varoja tukien tulonsiirtojen  muodossa suhteessa  kuin ne oikeasti köyhät työttömät jotka niitä tukia oikeasti tarvitsevat. Todella suuri tukimäärä menee jo valmiiksi hyvin toimeentuleville/ hyvin toimeentuleville yrityksille ja yrittäjille aivan ansiottomana turhana tulonsiirtona. Sitten nämä  kehtaavat vielä röyhistellä ja alentaa muita, ihmetellään miksi kukaan ei tule heille duuniin-no paskapalkka ja ylimieleinen mulkku johdossa ei se muuta tavitse.

Ei ole esimerkiksi mitään järkeä siinä, että joku yrityspomo tienaa enemmän kuin edes ehtii koskaan tuhlaamaan. Hän voi kyllä puolestani ansaita enemmän kuin tavallinen työmies ja perheensäkin saa olla hyvävarainen aivan sama,  mutta ei ole mitään järkeä, että joku ukkeli saa sellaisen rahasumman vuodessa jolla maksettaisiin esim tuhansien siivoojien palkka.

Kukaan edes huomaa jos joku yrityspomo ei tule muutamaan päivään duuniin, mutta annas olla jos siivojaa tai työmiestä ei näy.

Vierailija

Noloa kirjoitti:
No, enpä olisi heti huomannut, että kampaajalle on mennyt 152e! : D Ei näy yhteiskuntaluokka, ei...

Anna käy todennäköisesti kantasuomalaisella kampaajalla. Tämän takia on se kiskurihinta. (Toinen syy on se, että Anna tunnetaan nyt hyvätuloisena kansanedustajana ja kampaajaa pyytää korkeampaa hintaa.) Kannattaa siirtyä virolais- tai venäläistaustaiselle kampaajalle. Hinta olisi ehkä kolme kertaa pienempi samasta työstä. Kurdilla/arabilla selviäisi ylipäänsä parilla-kolmella kympillä kampaajan työstä. Mutta kurdit/arabit ovat yleensä partureita ja miehiä. Pitää tutkia ja kysyä.

Alpen

Kampaaja hinnoittelee työn ammatin mukaan? No enpä ole ennen näin hassua ylilyöntiä kuullut vielä Suomesta. Kovasti siellä on sitten muuttunut käytäntö, ja että pitää ilmoittaa ammatti kampaajalta aikaa tilatessa? : ) Itse maksan leikkauksesta ja föönistä 160 frangia Alppimaassa. Ei se kampaajalla käynti ilmaista missään maassa ole.

Vierailija

Alpen kirjoitti:
Kampaaja hinnoittelee työn ammatin mukaan? No enpä ole ennen näin hassua ylilyöntiä kuullut vielä Suomesta. Kovasti siellä on sitten muuttunut käytäntö, ja että pitää ilmoittaa ammatti kampaajalta aikaa tilatessa? : ) Itse maksan leikkauksesta ja föönistä 160 frangia Alppimaassa. Ei se kampaajalla käynti ilmaista missään maassa ole.

Taviksen ei tarvitse ilmoittaa kampaajalle mitään, mutta Kontula on julkkis, kansanedustaja, hyvätuloinen VIP-henkilö nykyään. Hänet kyllä tunnetaan Suomessa kaikkialla. Ja kampaaja ehkä voi pyytää suurempaa hintaa. Parturi voi toimia saman mallin mukaan ja pyytää kaikilta samaa hintaa. Kampaajan työ on kuitenkin paljon räätälöidympää ja yksilöllisempää kuin parturin. Tässä on pointti.

Vierailija

Suomi on hieno maa. On tarjonnut Annalle ilmaisen koulutuksen ja mahdollisuuden nousta omistavaan porvariluokkaan. Nyt hän maksaa veroja 34% tuloistaan.

Vierailija

Yllätyin, että kunnon kommunistina itseään pitävä on hankkinut sijoitusasuntoja. Sinänsä arvostan monia jutussa esiintulleita ajatuksia.

Vierailija

Hei sinä ja Anna. Kantasuomalainen parturikampaaja ja kosmetologi maksaa arvonlisäveroa 24% työstään, samoin ennakkoveroa palkastaan, tilan vuokran ja tuotteet jolla työ tehdään. Tuosta 152 todellisuudessa jää käteen, ehkä n. 50-60 e. Värjäykseen ja leikkaukseen menee varmaan reilu kaksi tunia ja tällaisia asiakkaita kerkeää päivässä tehdä 3-4. Eipä se kuukausi palkka tällöin mikään ihmeellinen ole. Ja huomio, että tosiaan tuosta maksetaan VEROT, jotta Annakin on saanut opintotukensa, sinä pääset lääkäriin, lapsesi kouluun yms. Halpa hinta usein valitettavasti kertoo siitä, että kaikki menee omaan pussiin, vaikka ammattitaito olisikin kohdillaan.
Ja mitä tulee Annan lauseeseen, että kasvohoidot on huijausta, on aika törkeä kohdennus yhteen ammattiryhmään, jotka yleensä toimivat pienyrittäjinä. On harmi ettet itse saanut siitä mitään irti, edes sitä hyvän olon tunnetta. Kuitenkin TUTKITUSTI oikeista tuotteista ja niiden käytöstä on apua erilaisiin iho-ongelmiin ja ne toimivat tukena ihotautilääkärin ohjeille.
Oikein hyvää itsenäisyyspäivää Anna, niin se homma vaan toimii, että raha kuuluukin laittaa kiertoon ja ostaa palveluita, jotta tämä yhteiskunta pyörii. Kaikilla ei ole siihen varaa, mutta onneksi on kaikkia ihania joulukeräyksiä josta tuollaisellakin palkalla voi lahjoittaa vaikka tuon kasvohoidon jollekkin, jos itse pitää sitä turhana.

Cidesco-kosmetologi Sari

Yksi kokemus kasvohoidosta ja kansanedustajalla on oikeus herjata koko kosmetologien ammattikunta huijareiksi. Mitä ihmettä MeNaiset toimittaja on ajatellut kun on haastatellut tällaista ihmistä joka herjaa hyvää osaa lukijoista?!?!

Ihmisroska

Anna kontula on itse huijari. Ei muuta ammattikuntaa voi haukkua,että on huijausta. En äänestä sinunlaistasi ihmisroskaa ensi vaaleissa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat