Seuraa 
Liittynyt21.5.2015

Haluan, että ihmiset olisivat toisilleen ystävällisiä eivätkä koko ajan harrastaisi tietynlaista selkäänpuukottamista joka asiassa ja varsinkin työpaikoilla- sano suoraan jos on ylipäätänsä asiaa älä puhu takanapäin!

Kommentit (5)

Totta kyllä, selkäänpuukottaminen on inhottavaa. Mutta toisaalta joskus voi helpottaa myös kovasti, kun saa purkaa paineita pienellä juoruamisella. Musta suoraan puhumista arvostetaan välillä liikaakin: en mä ainakaan haluaisi, että ihmiset sanoisivat mulle suoraan kaikki asiat, josta eivät minussa pidä.

Kaikkien ihmisten kanssa on mahdotonta tulla aina toimeen. Ja jos se helpottaa kanssakäymistä, että saa vähän avautua kolmannelle osapuolelle, en pitäisi sitä niin pahana...

Työpaikathan ovat ihan kamalia selkäänpuukottamispaikkoja! Olen ottanut linjan, etten puhu työkavereiden kanssa mistään henkilökohtaisesta. Koetan olla ystävällinen ja asiallinen kaikille, mutten ala kaveeraamaan. Olemme tuttuja työn tähden, emme muun.

Toisilla työpaikoilla puukotetaan ja toisilla ei. Musta kysymys on siitä, miten työpaikkaa johdetaan. Huonot esimiehet tukevat selkäänpuukottamisen ilmapiiriä. Eli ihminen on ihmiselle susi.

Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa! Johtamisesta kaikki lähtee. Jos johto ei kohtele kaikkia reilusti ja oikeudenmukaisesti ja pelailee vain omia valtapelejään tai pomottaa pikkumaisesti, koko työpaikan henki huononee ja ihmiset alkavat kohdella toisiaan kaikin puolin huonosti.

Hyvät johtajat ovat tosi harvassa. Hyvät, aikuiset, asiansa osaavat esimiehet, joilla ei ole kusi noussut päähän ovat myös tosi harvassa. Pelkkä titteli ei tee kenestäkään hyvää liideriä.

Totta toinen puoli.. Johtajiin ja esimiehiin yleensä kohdistuu syytteet huonosta ilmapiiristä ja monesti se varmasti onkin ihan aiheellista. Ihmiset on kuitenkin erilaisia ja voivat tulkita puheita ja käytöksiä eritavalla. Toiselle tietty kohtelu on normaalia ja toisen mielestä sama kohtelu on törkeää tai epämiellyttävää. Mielestäni työyhteisöissä täytyisi myös panostaa siihen kuuntelu puoleen. Jos asiat tai ihmiset työpaikalla ahdistaa, tuntuu, että joku hyppii kokoajan silmille tai pompottaa, on ilkeä tai jotain muuta, niin voisi koittaa kuunnella ja katsoa tilannetta ulkopuolelta ja miettiä, miksi itse reagoi siten kuin reagoi. Huonolta tuntuva kohtelu ei välttämättä ole henkilökohtaista ja voi vain tuntua siltä, koska itse on tottunut erilaiseen maailmaan. Asioista keskustelu voi selventää asiaa ja poistaa turhia jännitteitä joita ei ole tehty tarkoituksella.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat