Jari Sarasvuon elämästä kertova uutuuselokuva on kuin kotivideokooste – paljaat takamukset rytmittävät huippukohtia

Jari Sarasvuon elämästä kertova uutuuselokuva on kuin kotivideokooste – paljaat takamukset rytmittävät huippukohtia

Valmentaja lentää persiilleen siksi, ettei Mikko Nousiaisen tulkitsemalla päähenkilöllä ole karismaa. Kuva: Kuusan Kino Ky

Vuoden provosoivimmaksi elokuvaksi kuvailtu Valmentaja kertoo Jari Sarasvuon elämästä 1990-luvulta alkaen. Sen tekemisessä on haastateltu miehen lähipiiriä.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
An

Tämä arvostelu, samoin kuin Vanha-Majamaan (HS), vastaa kokemustani elokuvasta, jonka katsoin muutaman muun katsojan kanssa. Rytmi ei ottanut mukaansa ja aloin viihdyttää itseäni muistelemalla Sarasvuota, oikeaa henkilöä. Pysyin sentään hereillä.

Epäselväksi jäi se, mihin elokuva pyrkii. Ehkä elokuva on källi, jonka tarkoitus on puhaltaa yleisön rahat kevyellä kattauksella. Siinä Sarasvuo taisi onnistua paremmin. Filmin nähtyäni olo oli yhtä puhallettu kuin ostettuani Sarasvuon kirjan Diilin opetukset, joka on kannet ja kasa paperia ilman sisältöä.

FMPKos

Joo - Temoselle sanoisin, että on muita aloja, joilla voisi paremmin pärjätä. Selvästikään elokuvan tekeminen kun ei ole hänen ns. mukavuusaluettaan. Elokuvaa voisi luonnehtia visuaaliksi taiteeksi, oli se sitten narratiivista tai jotain muuta. Tämä Temosen elokuva on lähinnä roskaa, jonka katselemisesta ei juuri hybrikseen vaivu tai katharsista koe. Ehkä aihekaan ei juuri ketään enää kiinnosta. Itse kaipaisin elokuvaa maan hiljaisista naisista, jotka eivät ole eliittiä tai julkimoita, raharikkaita, tai muuten tyrkkyjä. Hiljaisista, hakatuista, elämän pitkässä saunassa polttamista, raskaan ruumiillisen työn uuvuttamista, lapsistaan huolta näkevistä naisista, joita ei koskaan näe naisten/miestenlehtien sivuilla, joista ei TV-ohjelmia tehdä, koska eivät ole rikkaita, menestyneitä, kauniita.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat