Nyt puhuvat vanhukset: "Järjestäisipä joku synttärijuhlat tai veisi konserttiin" – Näin voit auttaa pikkusummallakin

Nyt puhuvat vanhukset: "Järjestäisipä joku synttärijuhlat tai veisi konserttiin" – Näin voit auttaa pikkusummallakin

Vanhusten auttaminen ja piristäminen eivät vaatisi jättisummia. Jo pelkkä juttukaveri olisi monelle ikäihmiselle valtava ilo.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Vierailija

Hallitus joka leikkaa vanhushoidosta ja vie rahat köyhiltä pyytää nyt kansalaisia vapaaehtoistoimintaan josta tietenkin seuraa karenssia

Säästöt näkyy vanhusten hoidossa!

Ennen jopa kaupunki tuki vanhusten virkistystoimintaa esim. -90 luvulla, mutta ei enää koska rahat ja hoitajat loppu vanhustenhoidossa.  Ennen vanhuksia vietiin esim. risteilylle ja syömään ja  vietettiin kesäjuhlia ja pikkujouluja yhdessä. Mutta nykyisin vanhustenhoidossa hoitajat ajetaan loppuun eikä vanhukset saa edes riittävää hoitoa mitä ennen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Huolehtija

Ihan pelottaa jo oma tuleva vanhuus,kuka pitää huolen ja hoitaa mun asiat.Sukulaisista ei ole apua,tiedän sen jo nyt vaikka itse olen aina auttanut heitä monella tavalla vuosikausia.
Olen niin pettynyt ja surullinen ja tiedän kohtaloni.Olen vslmis vielä menemään jonkun luo ja olemaan avuksi jotenkin,onhan työ tuttua kun olen ollut alalla.

SeKo

Kyllä virkistystoiminta pitäisi kuulua vanhuspalveluihin automaattisesti, saavathan työttömätkin rahan sen perusteella että on myös vapaa-ajan aktiviteetteja.

Se että kinutaan työssäkäyviltä apua, on jotenkin noloa. Monella toimeentulo muutenkin kovan työn takana.

Kaikki vanhukset eivät halua vieraiden ikätovereiden kanssa samoihin tilaisuuksiin, itse ainakin tunnen monia 8-kymppisiä, joita ei saa millään lähtemään mihinkään kun siellä on vain vanhoja ihmisiä...

Vielä yksi vakavampi asia, nimittäin, jos vanhuksella on ollut perhe ja on väleissä heihin eli lapsilla ollut hyvä lapsuus, voisi ajatella että lapset myös piristävät vanhuksiaan aika ajoin. Eri asia, jos on "valinnut" yksin elämisen jo nuorempana. Silloin ei oikein voi valittaa kun ei ole läheisiä ihmisiä nytkään. Tämä kärjistettynä mutta nykyään on kovin muodikasta ilmoittaa olevansa sinkku ja ettei haluta ketään sotkemaan omia rutiineita. Se saattaa kostautua sitten vanhana.

Leomama

Minulla on myös vasta näkemys tähän, olen kotihoidossa töissä ja hoitanut tuhansia vanhuksia. Kaikkia ole houkutellut ulos ja kerhoihin ym, mutta harvaa kiinnostaa. On paljon sairaita, väsyneitä ja masentuneitakin vanhuksia, mutta suurin osa ei vain viitsi lähteä liikkeelle, sillä on helpompaa olla marttyyri. Olen myös käynyt omalla ajalla ja rahalla vanhukselle kaupassa ja kuullut jälkeenpäin, että hänellä on kymmenien tuhansien omaisuus, itsellä 0 euroa. Eräänkin papan luona kävi fysioterapeutti viikottain ja kotihoito 4 x pv. Joka kerralla houkuttelimme rollaattorilla liikkuvaa ikämiestä ulos puutarhaansa, välissä oli vain pieni kynnys. Mutta hän oli niiiin kipeä ja vaivainen, valitti oloaan ja yksinäisyyttään. Kuitenkin kerran viikossa kun taksi haki asioille, niin hän juoksi taksin kyytiin. Olen miettinyt, että vanhuksilla on asiat sittenkin melko hyvin, he saavat ruuan, taksikyydit, kotihoidon, siivouksen ym. Toki näistä palveluista maksavatkin tulojen mukaisesti. Olen itse ollut vuosia opiskelija ja yksinhuoltaja, enkä saanut mistään apua, en henkistä enkä taloudellista. Uskonkin, että Suomessa on paljon enemmän köyhiä yksinäisiä ja nuoria kuin vanhuksia.

Opiskelija99

Näin siinä käy kun liityttiin EU:hun, koska suomi velkaantuu tehdään jatkuvasti leikkauksia niin vanhustenhoidossa, tyttömyyskorvauksessa, että opiskelijoidentuissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat