Internetin vapaus ja avoimuus vaakalaudalla

Seuraa 
Liittynyt21.5.2015

Raivostuttaa kun politiikka muuttuu entistä etäisemmäksi kansalaisista, eikä kukaan tee mitään. Lex Nokia on vaan yksi monista esimerkeistä.

Lähetin mailia kuudelle europarlamentaarikolle aiheesta Telecoms Package, joka saattaa mahdollistaa sen, että EU:n sisällä ei enää ole samanlaista avointa internettiä kuin nyt. Kuulostaa mahdottomalta, mutta katsokaa mitä Satu Hassi vastasi minulle:

*************************************

Hyvät ystävät!

En ole osallistunut telekompaketin neuvotteluihin, mutta olen varajäsen teollisuusvaliokunnassa, joka on asian pääkäsittelyvaliokunta Europarlamentissa.
Vihreiden linja telekompaketissa on ollut ja on puolustaa sananvapautta.

Europarlamentti ja EU:n ministerineuvosto neuvottelevat parhaillaan telekompaketin kompromissiratkaisusta. Näiden neuvottelujen jälkeen tiedämme enemmän. Valiokuntakäsittelyn jälkeen parlamentin täysistunto äänestää toukokuun alussa.

Vihreiden näkökulmasta isoin kysymys on muutosehdotus 46 (1. käsittelyssä ehdotus 138), jonka tarkoitus on turvata sanan- ja tiedonvälityksen vapaus ja käyttäjien oikeudet, koska niiden rajoittamiseen vaadittaisiin tuomioistuimen päätös.

Muutosehdotus (lisäyksenä tekstiin) kuuluu:
"f b) soveltamalla periaatetta, jonka mukaan loppukäyttäjien perusoikeuksia tai -vapauksia ei rajoiteta sananvapautta ja tiedonvälityksen vapautta koskevan Euroopan unionin perusoikeuskirjan 11 artiklan mukaisesti ennen oikeusviranomaisen tekemää ennakkopäätöstä, paitsi niissä tapauksissa, joissa yleinen järjestys on uhattuna, jolloin ennakkopäätös voidaan pitää toissijaisena."

Olen äänestänyt ko. lisäyksen puolesta asian ensimmäisen käsittelyn täysistuntoäänestyksessä. Muutosta kannatti myös parlamentin enemmistö. Linkistä voitte tarkistaa, miten teollisuusvaliokunnan jäsenet äänestivät viimeksi:
http://www.laquadrature.net/wiki/MEPs_ITRE_am138

Valitettavasti ministerineuvosto ei ole ollut sananvapauden puolella, eikä ole tähän mennessä hyväksynyt lisäystä. Saamiemme tietojen mukaan myös Suomi on ollut Ranskan vetämässä porukassa, joka vastustaa sitä, että tuo lisäys tulisi lakitekstiin.

Vihreät tulevat äänestämään muutosehdotuksen 46/138 puolesta nytkin ja vaativat sen sisältyvän lakitekstiin nimenomaan artiklana eikä vain ohjeellisena johdantolauseena.

Mikäli ministerineuvoston kanssa mahdollisesti saavutettava kompromissi ei tule olemaan tältä osin tarpeeksi hyvä, vihreät tulevat äänestämään telekompakettia vastaan.

Parhain terveisin,
Satu Hassi

www.satuhassi.net

*********************************

Että tällaisia ne vaan päättävät siellä eikä edes isojen sanomalehtien sivuilla kerrota meille mitään. On vaikeaa tarkalleen ymmärtää moniselkoista lakipykäläkieltä, mutta ainakin me kaikki voisimme mailata tai soittaa europarlamentaarikoille ja kertoa, millaisen internetin me haluamme. Jotkut ovat maalailleet muunmuassa pienten nettisivujen katoamista ja maksullista, vain isojen firmojen (google, facebook, hesari jne) kansoittamaa internettiä.

AAARGH!! Barrikaadeille sanon minä, tai ottakaamme ainakin selvää siitä, millaisia mielipiteitä sillä euroedustajaehdokkaalla on, jota päätämme eurovaaleissa äänestää.....

Muutoksen puolesta!!! Parempaa kevättä kaikille!

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat