Minikämppä siivoutuu kuin itsestään – ja 11 muuta syytä, miksi pienessä kodissa asuminen on yksinkertaisesti parasta

Minikämppä siivoutuu kuin itsestään – ja 11 muuta syytä, miksi pienessä kodissa asuminen on yksinkertaisesti parasta

Todellinen monitoimikeittiö toimii työhuoneena. Hmmm, mahtuisiko tänne patjakin? Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>

Ei kaiken tarvitse olla niin suurta! Pikkuruinen pesä voi olla askel onnelliseen elämään.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

No aika ontuvia perusteluita. Eli kun minikoti alkaa ahdistaa, ratkaisu on lähteä omasta kodistaan pakoon kahvilaan? Ja mitenkä tuo aamiainen onnistuu puistossa, kun Suomessa 9 kuukautta vuodesta on keskimäärin alle 10 astetta lämmintä?

Vierailija

Mikä ihme siinä on, että tässäkin lehdessä tuputetaan koko ajan näitä minikoteja? Nehän ovat vain rakennuttajan ja vuokraisännän unelmia, pikku kopperosta saa kiskottua kovan hinnan tai vuokran. Merkillinen aivopesu meneillään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Neliömäärän vähyydellä flexataan? Kun tarkastellaan kuutioita, huomataan, että nämä nk. "minikodot" onkin normi kaksion kokoisia.

15 neliön kämppä onkin 25 neliöinen, kun makkariparvi lasketaan jne...

Eli mitä tässä "säästetään" ja ketä autetaan?
Maan pinta-alaa kuluu rakennukselle vähemmän? Kun taas ylöspäin tilaa viedään enemmän?

Varmasti ihania ja riittäviä!!! Mutta miksi?
Eikö pitäisi rakentaa näitä 15 neliön pikkukoteja päällekkäin, jolloin samaan kasaan saataisiin sullottua tyyppejä hyvä määrä.

Vierailija

Isossa hirsitalossa asuva ja minikopissa asuva tarvitsee ruokaa ja vaatetta. Ihmisen tarpeet ovat samat.

Minun mielestäni siivous on helpompaa,nopeampaa ja yksinkertaisempaa, jos tavarat ovat isossa tilassa (100 neliön hirsitalo) jossa hyvin säilytystilaa kuin 10-15 neliön kopissa, jossa väkisin siivotakseen joutuu yleensä siirtelemään tavaroita kun taas isossa talossa jossa on sijoitettu kaappeihin tai ulkovarastoon, pintojen pyyhkäisy on nopeaa, eikä pöly kerry samalla tavalla kuin pieniin nurkkiin ja tiloihin. Ihmisen iho hilseilee samalla tavalla 100 neliössä kuin 10 ja tottakai on vaikeampaa siivota pieni koppero kuin nopsaa pyyhkäistä iso.

Mutta eihän elämän ole tarkoitus olla helppoa. Pienessä asuva kukuttaa vähemmän resursseja, paitsi jos hirsitalossa asuu luomutilallinen tai ihminen jolla ei ole autoa vaan kulkee esim 5 km bussipysäkille ja siitä loput 39 km kaupunkiin.

Yleensä maalle muuttaa väkeä, jotka liikkuvat monella autolla edes takaisin.

Vierailija

Mutta siis mielestäni pienessä ja vähällä rahalla elävö tekee tietenkin monimkertaisesti työtä kuin isossa ja paljolla rahalla elävä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat