Artikkelista: 200 000 euroa säästöä – rakentamalla itse

Kommentit (10)

Vierailija

Talon rakentamiseen menee ammattimiehillä n. 2000 h, eli säästö menetetystä vapaa-ajasta on alle puolet mainitusta.

Talonrakentamisen ei paljoa taitoa vaadita....no, mistä helvetistä ne rakennusvirheet tulevat?

Ämmien lehdet...

Vierailija

Ihan vaan yleisellä tasolla,monet sankarirakentajat jättävät tietoisesti osan kustannuksista laskematta.Esim.rakennusaikaiset korot tai osan niistä.Lisäksi rakennusajan venyessä ja vuokralla asuessa vuokrakulut "ylimääräiseltä" ajalta unohtuvt.Kuljetuskustannukset ym,ym,niitä ei lasketa ja hokkus pokkus-oma työ kannatti.Emme joutuneet riistäjien armoille!
Moni hartiapankkilainen esittelee taloaan:olen tämän kaiken itse tehnyt.Usein tekisi mieli sanoa-ja sen huomaa.

Kirjoita tähän kommenttisiI

Vierailija

Normaalilla järjellä varustettu mies rakentaa itselleen paremmin kuin ns. ammattilainen. Suurin osa ammattilaisistakin taitaa olla virolaisia kokkeja.

Ei rakentaminen mitään rakettitiedettä ole. Nykyisin piirustukset ja työohjeet ovat niin hyviä, että lukutaitoinen pystyy niillä rakentamaan. Suurin ero ammattimiehen ja hartiapankkirakentajan välillä on työhön käytetty aika.

Hartiapankkirakentamista yritetään vaikeuttaa kaikin keinoin, koska siitä ei kerry julkiselle sektorille veroja eikä yrityksille voittoja.

Suomeen pitäisi saada uusi asutusohjelma kuten sodan jälkeen. Kaikille nuorille pareille pitää järjestää halpa tontti ja saada heidät rakentamaan. Näin lapsiperheet pääsevät ajoissa kunnon kotiin.

Olen suunnitellut ja rakentanut oman taloni enkä ole koskaan sitä katunut. Rakennusaika oli parasta aikaa elämässä. Rakennusvirheitä ei ole. Laatukin on sitä tasoa, ettei sitä ole kenelläkään varaa teettää ns. ammattimiehellä. Tosin itsellä on yhteensä 10 vuoden kokemus rakentamisesta nuoruusvuosilta.

Vierailija

Toimittaja voisi hieman harrastaa lähdekritiikkiä.
Jos tuon säästön jakaa rakentajan ilmoittamalla tuntihinnalla niin siitä tulee 4000-6667h.
Vaikka talo on iso niin noin paljon siihen ei saa tunteja menemään.
Itse tein talön tuolla Jouko Lommin menetelmällä.

Hoidin aikataulutukset kaikki hankinnat ja alaurakkasopimukset,kävin kaupassa jne.Homma oli täyspäivätyötä.
Työssä oli kaksi hyvää timpuria,muurari kävi hoitamassa muuraukset,peltiseppä peltityöt,maalari maalaukset.Kaikki työt teetin alan ammattilaisilla.
Puiden kaadosta valmiiseen taloon muuttoon meni aikaa hieman yli nejä kuukautta.
Työn jälki on erittäin hyvää eikä mitään ongemia ole ollut nyt kymmenen vuoden aikana.Talon pinta-ala on 180m2.
Kirjoita tähän kommenttisi

Vierailija

Oma työ kannattaa toki jos osaa tehdä. Sen sijaan väite että ihan ilman mitään kokemusta pystyy rakentamaan talon tuosta vaan ja "ihan hyvin meni", niin on vähän huolestuttava.

Se että osaa tehdä talon näköisen rakennelman on eri asia että osaa tehdä talon joka pysyy asuinkelpoisena.

On toki totta että tässä maassa työ on verotettu niin rankasti että lääkäriä pienemmällä palkalla kannatta oman ammatin töiden sijasta tehdä näitä raksahommia itselle. Tämä on täysin järjetöntä, mutta näin se vaan on kiitos rakkaan verottajamme. Suomalainen tapa korjata tämä olisi alkaa verottomaan myös itselle tehtyä työtä ;)

Vierailija

Parisuhde voi varmaan hyvin? Ei tuo kuulosta perhe-elämältä, mutta väliäkö sillä, elämä on täynnä valintoja. Joku valitsee rahan ja joku muu vapaa-ajan perheen ja harrastusten parissa.

Miten kotitalousvähennys sopii parhaiten remontteihin, joissa materiaalien osuus on pieni? Ei materiaalit vaikuta mitenkään kotitalousvähennyksen määrään. Herätys toimittaja..

Vierailija

Kirjoita tähän kommenttisi

Miksi kommenttini poistettiin!!!!!
Varmaankin siksi, jotta kritisoin talkooporukan tulonsiirtoa hartiapankkirakentajalle.
Ensin puhutaan, jotta perheelle tehdään koti.
Kahdenvuoden jälkeen myyntiin voitolla, uusi tontti ostettuna.
Kehtavatkin vielä retostella lehtiensivuilla!!!

Vierailija

En nyt ihan noihin lukuihin pääse, mutta maksettiin tontista ja purkukuntoisesta talosta 18000 euroa. Talo uusittiin melkein kokonaan oikeastaan vanhasta talosta ei ole jäljellä kuin hirsikehikko ja sisäkatot. Kaikki muu tehtiin itse paitsi kaivinkonetyöt, sähkö ja LVIS-työt. Omaksi palkaksi vuotta kohti tuli noin 40000 euroa.

Vierailija

Aviopareja on monenlaisia, mutta on selvää että perheen yhteinen aika
on kortilla jos taloa tehdään hartiapankilla. Sipilöiden talo jossa on 72 m2 per asukas on mielestäni yleiseen tasoon nähden hieman ylimitoitettu. Jossain vaiheessa "säästöt" kääntyvät kustannuksiksi jos ne eivät palvele todellisia tarpeita. Tuskin perhe eläisi yhtään huonommin vaikka talossa olisi puolet rakennetusta neliömäärästä ja se olisi säästöä niin rakennuskustannuksissa kuin lämmityksessä ja talon huollossa. Mutta kukapa miestä ei asuisi leveästi jos siihen olisi mahdollisuus.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat