16 nostalgista asiaa, jotka ovat katoamassa suomalaisista kodeista – löytyvätkö vielä teidän nurkista?

16 nostalgista asiaa, jotka ovat katoamassa suomalaisista kodeista – löytyvätkö vielä teidän nurkista?

Sumpinjuonnin rakenne on muuttunut, kun mummon perintökipot ovat vaihtuneet take away -kahviin.

Jää hyvästi! Listasimme esineet ja asiat, jotka monet suomalaiset ovat konmarittaneet pois kodeistaan. Löytyykö sinulta vielä?Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (118)

Äippä

Aromipesä...kuinka hienoa oli tulla nälkäisten lasten kanssa ulkoilusta ja aromipesästä ottaa kypsät,kuumat perunat lautaselle...turhaan aliarvostettu tuote,oli ihan huippu...vieläkin tallella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ja Höpöhöpö

DVD- ja BlueRay -soittimet tai radiot eivät ole kadonneet minnekään.

Sivistyneissä kodeissa on kirjahylly kirjoineen.

Sanakirjat erityissanastoineen ja idiomeineen ovat käytössä; netin sanakirjat ovat säälittävän suppeita.

Leuanvetotankoja löytyy monesta kodista lasten/nuorten käytössä.

Ja vieläkin harmittaa, että myin hienon pianoni 90-luvun rahapulassa.

Tiivitaavi

Juttujen kirjoittajat taitavat olla itse tuossa tilanteessa. Sehän se on se ongelma, että mitä nuorempi, sen kapeammat katseet ja kontaktit: on helppo yleistää, jotta "muillakaan ei ole kirjoja, radiota, takkahuonetta tms.", jos itsellä ja ystävillä ei ole... Hankkikaa elämä ja erilaisia ihmisiä ympärillenne! Te 20-40-vuotiaat citysinkut / -pariskunnat olette marginaaliryhmä :-D Luulisi, että MN ottaisi ilmaissivuillaan huomioon vihdoin tuonkin asian - noin niin kuin lehden markkinointimielessäkin...

Toimittajat ovat joskus aika kapea-alaisia ja todellakaan eivät tiedä todellisuutta.

Kirjahylly on tietenkin ja siinä jopa 10-osainen Otavan iso tietosanakirja. On myös Otavan suuri maailmanhistoria, siinä 21 osaa + karttakirja. On myös Suomen sota 1041-1945, jossa 10 osaa, samoin Kansojen historia sekin 10-osainen. Muutakin tietokirjallisuutta on. Ja paaaaljon on kirjoja.

On myös piano, dvd ja VHS-soitin. Lp-levyjä ja pieni punainen ihana radio keittiössä virittettynä nostalgia kanavalle. valokuvakansioita hitosti kommentein varustettuna ja matkakuvissa mukana kaikenlaista muutakin sälää hotellikuiteista ja ravintolalaskuista erilaisiin pääsylippuihin, jopa lentoliputkin usein. Kivoja muistoja siis.

On kahvikuppeja tasseineen, vaikka ei oikein käytössä kuin mukit. On pikkiriikkiset espressokupit ja se keitin tietysti. On kaappi täynnä ohuita kristallilaseja, joissa on kaikille erilaisille juomille lasit ja en edes kaikista tiedä mille juomille tarkoitettu. On vaan niin upea monogrammeineen päivineen. Ehkäpä toimittaja ei edes tiedä mikä monogrammi on.

Sitten kellarissa on jopa leipäkone odottamassa uutta innostusta. Siitä täytyy sanoa, että odottanut on kauan.

Kaikkea ei halua elämästään konmarittaa. On mukavaa kun kodissa näkyy tietty oma historia ja jopa sukupolvienkin kerrostuma.

Juu, löytyy kirjahylly, vanhoja ja uusia astioita sekä kotoa että mökiltä. En häpeä sitä. Suomalaisilla on tapana "hurahtaa" ns uutuuksiin suurin joukoin. Pitääkö "kaikilla" olla asiat juuri muotien mukaisesti? Samat värit, huonekalut, elektroniikka jne. Pidän kovasti designista, mutta koti on kerrosten ja tyylienkin summa. Terv pm.

Maippi56

Iiiiikkk...  meiltä löytyy kirjahylly (täynnä kirjoa), puolipaneeli, kahvikupit (lähdössä ensi viikolla kierrätyskeskukseen), leuanvetotankokin löytyy (hyvä jumissa olevalle selälle) ja yllätys yllätys, "lukuhuoneen" haluaisin.   :) 

Myrskyluodon Maija

Apua!!! Piano on ja pysyy,uudenkin hankin! Sitä soitetaan ja se on harrastus joka vaatii enemmän kuin omien selfieiden tai ruoka-annosten kuvailu... ;)

Vanhassa vara parempi

Muut löytyvät paitsi kohdan 2 hökötykset sekä vesisänky, kuvaputkitelevisio, puolipanelit & kokolattimatto, leuanvetotanko, pakastinarkku (kaappipakastin korvaa sen), piano ja akvaario.

Samaa mieltä nimimerkin "Ja höpöhöpö" kanssa siitä, että sivistyneessä kodissa on kirjahylly kirjoineen ☺

Tyhjät valkoiset kodit ilman mitään esillä olevia tavaroita ja minimalistisesti trendihuonekaluilla varustettuina eivät kuulu suosikkeihini. Niissä näkyy vain konmaritus, mutta puuttuu elämä.

Vierailija

kirjahylly on samalla meidän puhelinpöytä, pianosta ja takasta haaveilen, ja kokolattiamatto on kaikissa makuuhuoneissa v. 2008 rakennetussa talossamme. Kerään riisiposliinikuppeja. Pakastinarkku ja blu-ray löytyy. Vm.2005 autossa on jopa kasettisoitin.

Kalkkis

Keittiössä on radio, josta kuuntelen hyviä ohjelmia leipoessani herkkuja, joita nautin kauniista kahvikupista juomani kahvin kera lukien samalla takkahuoneen kirjahyllystä hakemaani kirjaa. Osan leipomuksista laitan tietysti pakastinarkkuun vierasvaraksi. Sen jälkeen rentoudun olohuoneen keinutuolissa katsellen puolipaneloitua seinää ja kuunnellen elävää pianonsoittoa.

Arialisa

Nämä valkoiset kodit tosi aneemisen näköisiä. Joku englanninkielinen sana tyynyssä/seinätaulussa. Harmaata, mustaa, valkoista... ei kiinnosta, koska eletty/elettävä elämä ei näy missään, vaan matkitaan esitteitä ja diivaillaan, että ollaan nykyajassa mukana ja lainarahoilla ostettu.  Elämä saattaa olla onnetonta, koska haikaillaan aina uuden perään ja mielessä vain uuden ostaminen. Ei osata pysähtyä, koska mainosmaailma pitää sut  narussa, joka on tarkoituskin.

Multa löytyy perheen käytössä aikoinaan ollut kuparipannu, hellalla lämmitettävä rauta, rautapotti(pata), rautapaistinpannu... 1 markka vuodelta 1866, 2 markan kolikko vuodelta 1870.   Historia kodissa luo turvallisuuden tunnetta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat