Masennuitko liikuntasuosituksista? Älä turhaan! Liikuntaa on kaikki muukin kuin sata lasissa tehty

Masennuitko liikuntasuosituksista? Älä turhaan! Liikuntaa on kaikki muukin kuin sata lasissa tehty

Puoli tuntia päivässä ja parit lihaskuntotreenit päälle, tuliko täyteen? Jos ei, älä huoli! 20 prosenttia liikuntapiirakasta on rutkasti parempi kuin nolla prosenttia.Lue koko juttu

Kommentit (2)

Vierailija

Ihan oikeasti, 2,5h tulee täyteen pelkällä arkijutuilla. Ei sitä tarvitse mennä hakemaan kuntosalilta! Vartin kävely lähijunalle 2 x päivässä = 30 min / päivä = 2,5h/työviikko.

Lapsetkaan eivät ole mikään syy käyttää autoa joka asiaan. Muistan omasta lapsuudestani, kuinka pyöräreissu kauppaan oli jo viihdykettä (ja siinäkin sai jo 20 min liikuntaa).

Taaperoa kanniskeleva äiti saa lihaskuntoharjoitusta joka nostolla, sylissä kantamisella, heijaamisella... Leikkiminen lapsen kanssa kuluttaa enemmän energiaa kuin sohvalla kännykkä kädessä makaaminen.

Veikkaan, että kotiäitikin liikkuu ihan tarpeeksi, kun tekee kauppareissut jalan, hoitaa lapset ja kodin. Avain painonhallintaan on siinä, mitä suuhunsa laittaa.Täysin liikkumatonkin voi laihtua pelkästään sillä, että mässäilee vähemmän kuin mitä peruselintoiminnot kuluttavat.

Tunnen niin monta naista, joiden ainoa kulkuväline on auto - ja sen käyttöä perustellaan niin kirjavilla syillä, että ihan hävettää noiden naisten puolesta. Kyllä me muutkin käymme töissä, haemme lapset tarhasta ja silti meillä on aikaa ripustaa se peräkärry pyörän perään, laittaa lapset kyytiin ja polkaista isoon markettiin. Ruokaostokset ja kakarat kulkevat samalla kyydillä. Suomi on täynnä pyöräteitä. Kävellen pääsee isoimmissa kaupungeissa joka paikkaan. Bussipysäkille viiden minuutin kävely on jo parempi kuin autolla ajelu.

Ja sitä kuuluisaa "omaa aikaa" voi ottaa niinkin helposti, että laittaa töppöset jalkaan ja suuntaa kauppaan yksinään... 2,5h täyttyy viikossa aika helposti: Kävelee vaan vähän kauempana olevaan pikkumarkettiin täydentämään maitovarastoja; sillä saa jo kuitattua yhden puoli tuntia viikossa. Yksi kauppareissu kävellen kilometrin päähän isompaan markettiin vie jo yli tunnin; koko sen ajan sitä on jaloillaan. Vielä, kun raahaa kassin kotiin, saa sitä lihaskuntoharjoittelua. Jos vielä ynnätään lapset siihen perään, varmasti syke huitelee rasvanpoltoilla koko ajan.

Valinta on enemmänkin siinä, että makaanko ensin sohvalla kännykkä kädessä, sen jälkeen ajan autolla markettiin hakemaan herkut ja sen jälkeen takaisin sohvalle, vai näenkö vähän vaivaa.

Omaa asennetta tässä pitäisi eniten rukata. Ei siellä sohvalla tarvitse koko iltaa mähöttää. Eikä jokainen vaiva ja kremppa ole mikään syy jäädä sinne. Ihminen on erinomainen keksimään tekosyitä, kun todellinen syy on laiskuus.

Vaikka nukkuisit kahdeksan tuntia yössä ja olisit 9h töissä tai työmatkalla, käyttäisit lapsiin kolme tuntia joka ilta ja kotitöihin tunnin joka ilta, on silti kolme tuntia päivää jäljellä. Tunti ruuanlaittoon joka toinen päivä ja tunti kauppareissuun joka toinen päivä ja vielä on kaksi tuntia omaa ja/tai parisuhdeaikaa. Optimoimalla pääsee vielä parempiin tuloksiin.

Teen, koska voin

Ei tartte, ei. Mutta menen, koska olen aikuinen ja voin ;) Sen lisäksi kuljen myös ne välimatkat kävellen, mutta liikkumisen monipuolisuus ja omien rajojen kokeileminen on ryhmäliikunnassa mielenkiintoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat