Uskallanko vaihtaa työpaikkaa?

Seuraa 
Liittynyt21.5.2015

Minulla on vakituinen työpaikka, jossa viihdyn ihan OK mutta joka ei ole mikään unelmieni työ. Nyt tarjolla saattaisi olla määräaikainen työpaikka, joka sisällöltään kiinnostaisi paljon enemmän.

Tässä sitten pähkäilen, uskallanko lähteä vakipaikasta epävarmemman "unelmaduunin" vuoksi. Onko kukaan tehnyt vastaavaa ratkaisua?

Kommentit (8)

Vierailija

Minä en uskaltaisi vaihtaa epävarmempaan duuniin, en varsinkaan näinä aikoina. Koeta ottaa selvää onko määräaikaisuus sovittavissa vakituiseksi.

Vierailija

Riippuu mikä on elämäntilanteesi muuten. Onko iso asuntovelka? Onko sinulla perhettä? Onko puolisoa, jolla on vakituinen työsuhde?

Jos ei tule paniikkia, vaikka jäisit työttömäksi, mikä ettei! Mutta jos joudut vaikeuksiin työttömyyden myötä, voi tilanne käydä stressaavaksi siinä vaiheessa, kun uuden työn määräaikainen pätkä alkaa olla lopuillaan eikä sopimusta uusita..

Vierailija

Elämäntilanne muuten ei ole kovin "huolestuttava": asumme vuokralla, ei lapsia ja miehellä vakityö.

Olen nyt kuitenkin pitkällisen pähkimisen jälkeen päättänyt pysyä vanhassa työssäni ja toivon, että siinä tulee etenemisen mahdollisuuksian jossain vaiheessa. Vaikka lapsia ei vielä ole, niin suunnitelmissa ne kuitenkin on. Ja määräaikaisuus lykkäisi taas sitä suunnitelmaa...

Vierailija

Onnea päätöksestäsi! On kuormittavaa, jos keikkuu koko ajan kahden vaiheilla. Minä tein päinvastasen ratkaisun kuin sinä. Ilmoitin juuri työnantajalleni, että lopetan. Kyseessä ei ole vakituinen työ, mutta silti hieman pelotti ratkaisun tekeminen. Minuakin saa onnitella.. Taakka putosi juuri harteiltani!

Vierailija

Mielestäni kannattaa noudattaa vanhaa sanontaa eli jos saat sitruunoita, tee limonadia. Vanhakin työpaikka voi muuttua kiinnostavaksi, jos muuttaa omaa asennettaan. Usein entiset ongelmat seuraavat uudellekin työpaikalle, koska ihminen itse ei muutu miksikään. Vaikka olemme tapojemme orjia, välillä voisi olla tarpeen pohdiskella mieluummin sisäistä kuin ulkoista muuttumista.

Vierailija

Minä mietin vähän samaa. Mulla on opiskelut kesken, joiden ohella mulla on vakituinen, mutta ei oman alan osa-aikatyö. Nyt tarjoutui mahdollisuus oman alan työhön, joka ois vuoden määräaikainen sijaisuus. Opiskeluja on jäljellä 1-2 vuotta ja asuntokin on velaton (miehellä osa-aikainen vakituinen työ ja opiskelut kesken), mutta toisaalta lapsihaaveet alkaisivat olla erittäin ajankohtaisia...

Vierailija

Itse olen aina vaihtanut, jos on ollut todella pahoja epäkohtia työpaikoissa. Aina on uutta löytänyt, tosin en ole vielä ikäloppu, joten voi vaihtaakin työtä, jos tympii

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat