Sivut

Kommentit (32)

sin

aika kapeakatseinen näkemys. isot vaatemerkit kilpailuttaa monesti paljon kovemmin ali urakoitsijoita ja kyllähän tässä kyykyttämisessä on saman pahiten juuri isot merkit kunnostautuneet

Heheh

Herääsnyt: Samaa mieltä.  Tiedän että esimerkiksi suomessa on verkkokauppoja jotka tilaavat elektroniikkaa aivan naurettavalla hinnalla kiinasta ja Suomessa niihin isketään eri paketointi tai logo päälle ja hintalappu vedetään moninkertaiseksi. Sitten eletään siinä uskossa että se Suomalainen tuote on jotenkin paljon parempi.

Realisti

Olen itse asunut Kiinassa muutaman vuoden, minusta nämä jutut että kaiken takana on järjestäytynyt rikollisuus on huvittavia. Kiinalaiset on kovia kauppamiehiä, haluaisin nähdä sen mafioson joka heiltä rahaa tuoteväärennöksista kerää. Toisaalta Kiinan lait on aika sallivia kopioinnin suhteen, joten väärennöksiä piisaa. Samoissa tehtaissa toki tehdään myös merkkivaatteet, ja samat työntekijät niissäkin on. Hurskastelua kuvitella että maailma paranee kun maksat jostain "Ryhmä hau" brändistä. Ne on tehty ihan samoissa tehtaissa.

Maalainen

Se merkkivaate tehdään tasan samassa tehtaassa kuin "kopio", merkkivaatteessa vaan se merkki maksaa.

Vai meinaako arvon kirjoittaja että niiden lapsien palkka vaihtelee sen mukaan koska tehdään aitoa ja koska kopioa?

Minun 5 senttiä

Samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa.

Lisäksi nostaisin esiin vielä yhden pointin: Jos jossain Aasian halpatuotantotehtaassa on töissä "tehtaaseen lukittu lapsi, joka tekee töitä aamusta yöhön ja pelkää, että katto romahtaa niskaan", niin miten tämän tehtaan tuotteiden boikotointi auttaa kyseistä lasta? Eiköhän se lapsi ole siellä töissä äärimmäisen huonon taloudellisen tilanteen vuoksi ja boikotointi vain pahentaa hänen asioita. En kyllä tiedä mikä tähän tilanteeseen olisi paras ratkaisu, mutta luulisin että näiden tuotteiden osto pikemminkin parantaa tilannetta kuin huonontaa sitä.

Lasten paikka ei ole töissä, vaan leikkimässä ja koulussa, mutta boikotoikaa mieluummin isoja länsimaisia yrityksiä, jotka tuottavat tuotteensa samoissa Aasian tehtaissa ja vetävät suuria summia välistä. Suuryrityksiä tulisi painostaa toimimaan eettisesti ja maksamaan työntekijöilleen kunnollisen palkan myös halpatuontantomaissa. Lisäksi yritysten tulisi antaa tukea alueen lasten koulutukseen yms. niillä alueilla, joilla on näiden yritysten halpatuotantotehtaita.

Mies38v

Tuskin on kirjoittava tilannut ainakaan paljon vaatteita Kiinasta. Saumat ratkeilevat ja Kiinan XL sopii 12-vuotiaalle, hoikalle lapselle. Kiinalaiset on pienempiä. 

Lisäksi yksi Kätyrit-paita oli niin kehnosti tehty, että oli mennyt oranssiksi. Halvimmat kopiot on yksinkertaisesti vaan laaduttomia. Maksamalla Suomen hinnan saa yhtä laadukkaita vaatteita, mutta melkein kannattaa tilata Amazonista.

Tietenkin jos pitää olla tuttu brändilogo, ja suunnilleen näyttää samalta, niin Suomessa maksaa 50€ ja Kiinassa ihan mitä tahansa. Kun kyse on tuoteväärennöksestä, niin ne katoaa nopeasti myyjiltä ja laatu ei ole koskaan paras. 

Ahne?

Kommenteissa hyvin pitkälti syy miksi tilaan kiinasta suuren osan käyttötavaroista. Se vain on edullisempaa siellä.
Ja koska tiedän että Suomalaiset kivijalat tilaavat täysin samoista tehtaista tuotteita, vieläpä edullisemmin koska suuremmat erät, niin miksi maksaisin kivijalalle siitä että hän varastoi sitä puolestani? Maltan kyllä odottaa sen pari viikkoa.
Pienelektroniikka on suurin huvituksen aihe. Oli tarve optiselle audiokaapelille, kiertelin clasut ja marketit. Hintahaarukka oli 13-19.99€ metrin pätkälle. Aliexpressistä täysin vastaava parin metrin piuha 3$ posteineen.
Kivijalkojen ahneus puistattaa. Siltikin että kivijalka maksaa 20€ tuotteesta lähes 5€ alveja, on hintaero sisäänostohintaan ~12-13€. Saman tuotteen hinnan voisi puolittaa, jolloin 10€ tuotteesta jää alvien jälkeen 7.6€, siinäkin on 5.6€ voittoa, olettaen että tuotteen saa 2€ volyymihinnalla.
Suomalaisesta tuotteesta mielellään maksaakin kotimaan lisää, muttei näistä "made in china" tuotteista.

Ahneus on se mikä ajaa Suomalaisen kivijalan ahdinkoon, ei valtio.

En koske kiinarojuun

Kiina on siitä outo bisnesmahti, että biljoonat on tehty sivistysmaista kopioiduilla tuotteilla. Niillä ei ole mitään omia brändejä.

Käsittämätöntä, miten tuhannet länsimaiset firmat ovat antaneet oman tuotekehityksensä ja innovaationsa näiden kopiomaakarien käsiin siirtämällä tuotantoa Kiinaan. Joku lelukrääsä ja myrkkytekstiilit ovat sitten eri asia.

Veronmaksaja

Kivijalkakauppojen ahneus? Et tiedä yhtään mistä puhut. Luuletko tosissasi, että ostohinnan ja myyntihinnan erotus on voittoa? Entä kaupan tuhansien eurojen kuukausivuokrat? Henkilökunnan palkat ja sotumaksut? Alv 24 %? Tullimaksut ja varastointikustannukset? Sähkölaskut? Siivooja? Markkinointi/mainonta? Lomarahat? Jne.

Kiinassa työntekijät syödään elävältä; työtä aamusta iltaan liki ilmaiseksi. Ei makseta veroja eikä sosiaaliturvaa. Kun tulet työkyvyttömäksi, kuolet nälkään ja asut rottien kanssa kadulla. Mutta sehän on hienoa, kun suomalainen ääliö säästää näin muutaman euron!

Samalla sitten tapetaan suomalaiset kaupat ja työttömyys kasvaa entisestään.

Vähävarainen

En ole vaatteita Kiinasta tilannut muita tuotteita kylläkin ja kaikki ollut ok !

Samoja tuotteita ne yrityksetkin tuolta tilaa ja myyvät omilla katteillaan täällä sinulle !

Kun rahaa ei juurikaan ole, on hyvä että köyhäkin jostain saa halvemmalla.

Ostakaa te varakkaat täältä kalliilla ja pitäkää pyörät pyörimässä kun ootte köyhiltä kaiken vienykkin.

Ärsyttää toi vähävaraisten syyllistäminen.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat