Kommentit (11)

Käenpesä

Asiaa tuskin auttanee Suomalaisten mieliin (etenkin aikuisväen) päähän iskostunut vanhakantainen täysin väärä suhtautuminen mielenterveysongelmaisiin. Että niistä kärsivät ovat vain yksiulotteisesti "hulluja" ja heidän seuraansa tulisi välttää, tukemisen ja auttamisen sijaan.

Heille on jäänyt ajatus paternalistisesta hoidosta, jossa "hullut" suljetaan mielisairaalaan lukittujen ovien taakse "pois silmistä ja pois mielestä" -tyyliin.

Onneksi nykynuorille jo koulussa asioista puhutaan ja opetetaan mm. terveystiedon tunnilla ja psykologian tunneilla vähän fiksummin ja pikku hiljaa sukupolvi sukupolvelta korjataan vinoutunutta suhtautumistapaa asiaan.

Vierailija

Iltasanomissa oli tänään järkyttävä juttu lapsen tekemästä itsemurhasta. Tyttöjen itsemurhat ovat lisääntyneet jostain syystä adiasta väitelleen mukaan.
Heidän elämää ja toiveita ei nähdä samanarvoisena, oikeus koskemattomuuteen, ihmisyyteen, yksityisyyteen, toteutuvatko suomessa ihmisoikeudet, vai ottaako röyhkein yhteisön tukemana mitä haluaa, tekee mitä haluaa, ja toisia kunnioittamaan kasvatetut ihmiset kärsivät, kun henkisesti porukassa suunnitelmallisesti pahoinpitelevät ihmiset pyörittävät hovejaan?

Vierailija

Jopa alle kouluikäiset voivat osallistua ajojahteihin, tehdä tekoja joita eivät haluaisi omalle kohdalle, olla ihmispetoja.

Jos pahuutta kokee, se voi rikkoa.
Muualla ei kiusata yhtä paljon vaan kunnioitetaan eikä tehdä tahallista pahaa.

Lollypop

Tälläiset uutiset on turhia, masennus on nykyään vain trendi. Jokaisesta pienestä vastoinkäymisestä tarjotaan sairaslomaa ja masennuslääkkeitä että kyllä näillä helpottaa. Kun on paha mieli niin se on automaattisesti aina masennus.

Jenni

Lollypop kirjoitti:
Tälläiset uutiset on turhia, masennus on nykyään vain trendi. Jokaisesta pienestä vastoinkäymisestä tarjotaan sairaslomaa ja masennuslääkkeitä että kyllä näillä helpottaa. Kun on paha mieli niin se on automaattisesti aina masennus.

Tästä aika hyvin huomaa sen, ettet ole koskaan itse sairastanut masennusta. Masennus kun on aivan jotain muuta kuin "paha mieli". Tuollainen vertaus on aikalailla sama, kuin sanoisit irronnutta raajaa paperihaavaksi. Masennus on sairautena todella kokonaisvaltainen. Se tuntuu niin henkisesti kuin fyysisestikin. Se lamaannuttaa. Vaikeuttaa oikeastaan aivan kaikkea. Masennus ei ole niin yksinkertainen asia, kuin vähän surumielinen päivä. Ei. Masentunut voi myös nauraa, ollen kuitenkin yhtälailla masentunut. Juurikin sen takia, että masennus asuu siellä pinnan alla. Ja sekoittaa niitä elämän palikoita yksi kerrallaan. Ja juuri nämä "tuo on vain trendi"-lässytysten takia ihmiset eivät uskalla hakea apua, ennen kuin on liian myöhäistä. Masennus on oikeasti monelle tappava tauti. Kuinka monelle syöpäpotilaalle esimerkiksi sanoisit, että älä nyt jaksa lässyttää, kun toi on vaan tommonen trendi? Niinpä.

Vierailija

Lollypop kirjoitti:
Tälläiset uutiset on turhia, masennus on nykyään vain trendi. Jokaisesta pienestä vastoinkäymisestä tarjotaan sairaslomaa ja masennuslääkkeitä että kyllä näillä helpottaa. Kun on paha mieli niin se on automaattisesti aina masennus.

Nyt mielestäni yksinkertaistat asioita.

Jos MINÄ en kärsi vakavasta masennuksesta, ei se tarkoita ettei joku muu kärsisi. Ei voi ketään tuomita ennen kuin on ollut hänen asemassaan. Kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. Helppo on moittia masentunutta laiskaksi tai psyykenlääkkeiden lihottamaa ahmatiksi.  Sairastuneen moittiminen on jopa julmaa, vähintäänkin se on ajattelematonta.

Lento

Hinta riippuu siitä, mikä lääkeaine on kyseessä. Jokaiselle täytyy etsiä kokeilemalla oikea lääke, eli ellei sovi tai vaikuta, niin pitää sanoa lääkärille. Varoituksen sanana se, että monille venlafaksiinin (tuotemerki Efexor) lopettaminen tarvittaessa on todella vaikeaa. Monet ns. uuden sukupolven masennuslääkkeet voivat olla hyvin kalliita, "vanhat" ssri-lääkkeet taas hyvinkin edullisia. Aina ennen lääkityksen aloittamista pitäisi sulkea pois esim. kilpirauhasen vajaatoiminnan mahdollisuus. 

Masennuslääkkeitä käytetään vuosia, joskus koko loppuelämä. Osalla voi olla ikäviä vaikutuksia aineenvaihduntaan tai muistiin, mutta se on parempi ratkaisu kuin apatia, ahdistuslamaannus tai itsemurha. Monesti masennus on liitännäissairaus, esim. yhteydessä neurologisiin ongelmiin (esim. ADHD). Nuorilla usein saatetaan diagnosoida kaksisuuntainen väärin masennukseksi

"Oikeat" masennuslääkkeet tarvitsevat aina lääkärin reseptin. Osassa on rajoituksia esim. ruokavalion suhteen, joten on aika oleellista, että jakelu on säänneltyä. Varsinaista huvikäyttöpotentiaalia on masennuslääkkeistä vain harvalla. Lopetusoireiden ilmaantuminen ja sivuoireet ovat pitkälti yksilöstä kiinni. Lääkkeen äkillinen toiminta voi olla vaarallista sekä itselle että ympäristölle; eräissä lääkkeissä sen määrän äkillinen lasku veressä voi aiheuttaa aggressiota. Masennuslääkkeiden rinnalla pitäisi aina olla jonkinlainen riittävän taaja hoitokontakti, jotta tilannetta voidaan seurata. 

Kaikenkaikkiaan on keskiarvoisesti niin, että mikäli lääkkeitä kokee tarvitsevansa, resepti on syytä hakea ja niitä lääkkeitä käyttää. 
 

Oiva Rutanen

 Mikäli lääkärisi on diagnosoinut että "vika on korvien välissä" - niin lopeta heti ensimmäisenä TÄYSIN TURHIEN-masennuslääkkeiden syönti ja tee sitten nämä kaksi testiä! Oiretestillä löydät todellisen syyn outoon oireiluusi, sekä syyn siihen miksi rivilääkärit mielellään/tietämättään leimaavat "vika on korvien välissä" joka on pahin moka potilaan hoidossa.

- Todellinen vika löytyy seinien välistä! - Tämän tosiasian kun saan potilaat tajuamaan, niin pelkkä tiedostaminen on jo puolet paranemisesta! Immuunitestillä saadaan selville se kuinka paljon immuunijärjestelmä on heikentynyt 3-tärkeimmän probiootien tuhotumisesta limakalvoillasi:

 http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/tee-oiretestikvht-tee-immuunitestii...

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat