Kommentit (2)

Maija

Itse en tehny avioehtoa, ja eron tullessa exäni vei puolet perinnöstäni. Todellinen luonne tuli eroa tehdessä vasta ilmi,mies oli kateellinen perheeni omaisuudesta ja oli vieläväkivaltainenkin. Jätkä vei puolet perinnöstäni ja osti niillä rahoilla avomersun. Ja vielä kaiken tämän jälkeen etelänmatkalle lähdössä,pyysi isältäni matkalaukkua lainaan.

N41

Me teimme minun aloitteestani avioehdon, koska perintöä on joskus tulevaisuudessa tulossa. Ei paljon, mutta kuitenkin jotain.

Ajatuksena oli se, että takana on ikäviä suhteita ja vaikka nykyinen avioliitto kestäisikin, niin hieno juttuhan se olisi. Jos eroa ei tule, niin silloinhan ko. paperi on vain pölyä keräämässä maistraatin arkistoissa eikä avioehtopaperia tarvitse edes ajatella. Tuntuu, että toiset eivät osaa ajatella asiaa lainkaan tuolta kantilta (keskustelujeni perusteella): jos liitto pysyy ja elämä sujuu mallillaan, niin paperinpalalla ei ole mitään voimaa.

Jos taas ero tulee, niin silloin se astuu voimaan, ja käytännön ongelmat vähenevät puoleen. Hankalia ongelmia myös avoliitosta erotessa, jos on yhteistä omaisuutta.

Erotilanne on muutenkin niin raskas kummallekin osapuolelle, ettei siinä välttämättä halua alkaa ajatella moisia. Ja siitä sitten kärsii myöhemmin kukkarossaan.

Muistakaa muuten myös virallistaa avioehtonne maistraattiin, ei maksa monta kymppiä ja tällöin se on virallisesti pätevä ja takuulla tallessa muuallakin kuin kotona.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat