Kommentit (7)

Vierailija

Yleensä toiset ihmiset saavat aikaan masennusta ja pahaa oloa. On sadistisia ihmisiä, jotka manipuloivat hovin porukassa vahingoittamaan yhtä. Suunnitellusti, tahallisesti, toistuvasti.

He saavat siitä itselleen hyvän olon, kun he kiusaavat yhtä. Yhteisöllisyyttä, huumaa siitä että tuntevat olevansa "voittajia", enemmistössä, ylivoimaisia, kiusatustahan on tehty yhteinen vihollinen ja syntipukki. Heistä tuntuu hyvältä kiusata "laillista" uhria jota kukaan ei auta.

Kun sadisti aloittaa ajojahdin ja ensimmäiset liittyvät loppu sujuu itsestään.
Sadisti luonnehäiriö nauttii.

Vierailija

Kyllä, rikokset eivät ole edes rikoksia heidän mielestään, sitä kutsutaan "kiusaamiseksi". Teot voivat olla mitä törkeimpiä ja kohdistua myös uhrin läheisiin, joka taas romuttaa heidän oman ideologiansa niistä syistä, joista uhria on alunperin ruvettu kiusaamaan. Toivon voimia kaikille kiusatuille ja vainotuille ja tietoa siitä, että keinoja on lyödä näille vastaan. Valtakunnassa on tarpeeksi eri tahoja, joihin ottaa yhteyttä nimeällä vainoajansa. Asioita ei tarvitse kantaa yksin. 

Ja kyllä, ne mielenterveysongelmat yleensä syntyvät muista ihmisistä useimmille. Ihmisten kovuus, pahuus, ilkeys...

Vierailija

Tietenkin on hyvä kuunnella läheisiään, ja niin, mutta hoitavatko jotkut itseään ja omaa "mieltään" hyvähormoneilla kiusaamalla porukassa yhtä.
Ja onko mitään mielen tai psyyken ongelmaa ilman pahoja ihmisiä ikinä havaittu missään?

Vierailija

Nämä ryhmäytyvät ja kuvittelevat, että kaikki toisen hyvä on otettava toiselta pois, jotta oma mieli paranee. Netin keskustelu-, kommentointi- ja muilla sosiaalisen median areenoilla piilee vaaransa ja he ovat niitä, jotka pyrkivät tunkeutumaan rikollisin keinoin toisten yksityiselämään kaappaillen puhelimia ja tietokoneita haltuun, kuunnellen puheluja, kotona puhumisia, tekstiviestit, sähköpostit, kaikki yksityinen viestintä urkitaan (myös salatut whatsapp-keskustelut). He varastavat ja tuhoavat omaisuutta, sekä digitaalista että fyysistä omaisuutta, pyrkivät mustamaalaamaan kohteen ja urkkimaan kaiken hänen elämästään rikollisen toimintansa myötä. 

Jos nämä henkilöt toimivat moderaattoreina tai verkkopalveluiden ja järjestelmien ylläpitäjinä, toimivat porukan voimin rikollisella tavalla, tietävät että kiinni jäämisen riski on pieni ja jos kiinni jää, niin mitään ei seuraa, niin mitä tästä seuraa? Yhteiskuntarauhan, yksilön ja hänen läheistensä kannalta?

Suosittelen ihmisiä toimimaan mikäli kokevat joutuneensa vainoamisen kohteeksi verkossa tai sen ulkopuolella. Vainoaja on usein joku henkilö jonka tunnet, mutta mukaan liittyy helposti myös muita sairaita, hyvin häiriintyneitä ihmisiä. Suomessa on useita tahoja, joihin kannattaa ottaa yhteyttä vähintään nimeämällä vainoajansa ja heidän tekonsa. 

Jos tuntuu, että paikallispoliisi ei toimi, niin voi tulla kyseeseen ottaa yhteyttä ylemmäksi, päälliköiden päälliköihin, ja poliisin toiminnan suhteen valtakunnan syyttäjävirastoon, jonne voi laittaa sähköpostiakin.

Haluan varoittaa ihmisiä sosiaalisessa mediassa toimivista rikollisista, jotka pyrkivät moraalittomasti kaivelemaan ihmisten elämää ja hyödyntämään verkkoa ihmisten yksityisiin laitteisiin murtautumiseen. Yleensä tälläinen salakuuntelu ei näy mitenkään uhrille, mutta nämä paljastavat itsensä omilla toimillaan... Näkyvin niistä on netissä ilkkuminen rikollisin keinoin urkituista asioista.

Suo siellä vetelä täällä

Koko elämä on somea. Ihmisverkko on toiminut aina. Yksi on aina vetäjä. Miksi hän kerää seuraajia. Työpsykologi työilmapiiriongelmista keskusteltaessa, kehoitti verkostoitumaan samanhenkisten kanssa. Olisi tullut valita verkon vetäjä. Verkostojen tarkoituksena oli vain hakea heikointa lenkkiä toistensa ryhmistä korostaakseen omaa ryhmäänsä. Ei ole minun mallini. Yhteen henkilöön kohdistuva painostus ala-arvoista. En saanut seuraajia, enkä peukkuja. Miksi. Koska muut pakenivat turvatakseen oman selustansa, ajattelematta joutuvansa ajallaan kiusatun asemaan. Kun kiusaajasta tuli kiusattu, en pystynyt tuntemaan myötätuntoa. Myös masentunut voi olla vetäjä. Masentunut masentaa toisen. Mietin. Onko parempi yksi masentunut vai kaksi.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat