Kommentit (7)

Itselläsi asenneongelma

Ei hyvää päivää kirjoitti:
Kyllä on naisten elämä vaikeaa kun luodaan ongelmia tyhjästä. Mistä ihmeestä näitä uusavuttomia riittää?

Ei kyse ole ollenkaan uusavuttomuudesta, vaan siitä, että vaatevalmistaja myy virheellisillä kokomerkinnöillä olevia tuotteita (normaalihintaan). Kyseinen opiskelija on täysin oikeassa nostaessaan tämän asian esiin. Vai oletko sitä mieltä, että vaatteissa ei tarvitsisi olla kokomerkintöjä lainkaan? Vai kenties sitä mieltä, että kaikkien tulisi mahtua yhden koon vaatteisiin? Naisten elämä nimenomaan on ihan tarpeeksi haastavaa muutenkin, että tarvitsisi tuhlata vähäistä vapaa-aikaansa sovituskopeissa sovittamassa väärin merkittyjä vaatteita!

Vierailija

Ei ole oikeassa mitään objektiivista koko-asteikkoa. Monessa maassa on erilaiset ja eri valmistajilla on omat. Naisilla on vaan ihme vimma jumittua siihen kokonumeroon. Olet ihan yhtä lihava/laiha riippumatta siitä, mikä numero siinä lapussa lukee. Kyllähän vaatteista jo näkee päälle päin onko suurta/pientä/normaalia kokoa, ei tarvitse siis viettää koko päivää sovituskopissa...

Vaatekaupassa työskennellessäni moni nainen ei suostunut ostamaan housuja, jos oman 40 numeron sijaan 42 oli jalassa hyvä. Ei ollut kuulemma hänen kokonsa. Tai sitten ostivat sen "oman" numeron housut, joista makkarat pursosivat vyötäröltä...

Size ?

Minulta löytyy vaatekaapista kokoa S-XL, ja kaikki tällä hetkellä käytössä. Olen kokoa 40?(tai tiedä nyt sitten mikä se sitten onkaan) 

Koko merkinnät on ainoastaan numeroita ja sovittamalla siitä selviää. Useita kokoja vaan koppiin mukaan, tai nettikaupasta kotiin :)

Vierailija

Neuvo nyt avutonta...miten tilaan netistä vaatteita, jos kokoni on 40. Tilaanko hm-netistä kokoa 42, 44, 46 vai? Ja vastaukseksi ei kelpaa: osta kaupasta/älä tilaa ollenkaan.

Vierailija

H&M:n mitoituksia ihmettelen kovasti minäkin. Käytän normaalisti kokoa hoikka 34, mutta H&M:n farkkumekosta päälleni mahtui vasta koko 38. Varsinkin netistä ostaessa tämä selkeästi väärä mitoittaminen on todella turhauttavaa ja aiheuttaa kalliin ja aivan turhan palautus/vaihtorumban.

Vierailija

Itselläni on vanhoja vaatteita vielä komerossa ja vaikka ns "ikälisät" ovat jonkin verran kertyneet niin silti ne mahtuvat heittämällä päälle eivätkä kiristä tai purista. Jos ostan saman kokoisen nykyvaatteen niin se on aivan liian pieni joten on pakko ottaa jokunen ainakin yksi x toisinaan useampikin eteen joten kyllä noissa koko jutuissa on menty taaksepäin. Yrittäisikö ns "muotimaailma" ohjailla haluamaansa suuntaan. Muutenkin luulisi, että kun ihmiset ovat kasvaneet nykypäivänä myös keski-mittaa niin noita taulukoita vähän päiviteltäisiin. Olisiko liikaa "kiinanpaskaa" liikkeellä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat