Vuosia työpaikkakiusattu Tuija Pehkonen: ”Edelleen loukkaa se, miten yksin jäin”

Vuosia työpaikkakiusattu Tuija Pehkonen: ”Edelleen loukkaa se, miten yksin jäin”

”Minussa on kaksi puolta. Toisaalta olen reipas, itsevarma ja lujatahtoinen, toisaalta herkkä tunneihminen”, Tuija sanoo. Kuvat: Jouni Harala

Toimittaja Tuija Pehkosta kiusattiin vuosia työpaikalla. Perheen ja ystävien avulla hän kesti koettelemuksen.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (32)

Totuus ei pala tulessakaan

Hyvä Tuija kun toit asian esiin. Nuo kateelliset, työkaverit, kiusaajat. Hävetköön nyt tosi lujaa. Tänäänkin vielä ihmissusia  on  siis olemassa. Nuolkoot lattiaa, ja toisten kengänpohjia.

Totuus ei pala tulessakaan

Hyvä Tuija kun toit asian esille. Nyt kiusaajat, kateelliset hävetköön ja lujaa. Ihmissusia on siis olemassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos aikuisena näkee, kokee häiriintynyttä käytöstä ensimmäisen kerran, vie aikaa uskoa mitä tapahtuu.
Loppuelämän vie aikaa uskoa halpamaisuus ja pahuus mitä tuollainen käytös pitää sisällään.

Vierailija

Tuija on kaunis, herkkä, hyvä, fiksu, mukava ja ahkera. Eli ihminen, joka ei olisi hiljaa eikä painaisi villaisella tai osallistuisi parasiitin luonnehäiriön kampanjaan vahingoittaa porukassa jotain toista. Oiva kohde parasiitille (haluaa hyötyä ja myös kiusaaminen opittu riippuvuus, tapa jolla itse hyötyy taloudellisesti, sosiaalisesti, ammatillisesti...) luonnehäiriölle siis.

Vierailija

Työpaikkakiusaajat voi normaalisti jättää taakseen, kun painaa työpaikan oven pysyvästi kiinni. Tietenkin jos kiusaaja on luonnehäiriöinen, niin hänellä on muut keinot jatkaa työkaverinsa kiusaamista ja vainoa. Yksi on tietenkin saastuttaa uhrin elinympäristöä levittämällä hänestä pahaa sanaa, joko keksittyä tai totuutta. Kieroin yksilö rikollisine taipumuksineen on jo työaikana päässyt rääppimään toisen ihmisen yksityiselämää murtautumalla hänen kotikoneelle ja tätä vahtimista jatkaa työsuhteen päätyttyäkin. Urkkien siis rikollisesti toisen yksityisviestintää, elämää jne. Tälläisestä henkilöstä ei ole niin helppo välttämättä päästäkään eroon tai kumota hänen aiheuttamaa haittaa omalle elämälle. En olisi ikinä uskonut joutuvani henkisen ja fyysisen pahoinpitelyn kohteeksi tällä tavoin tai että on psykopaattisen luonteen omaavia ihmisiä, joilla ei ole mitään rajoja elämässään minkän asian suhteen tai että heidän elämän pyrkimykset onkin tuhota ihmisiä tai ainakin vaikeuttaa mahdollisimman paljon omien ja muiden kykyjen mukaan toisen elämää.

Vierailija

"On niin mukava olla samalla puolella", Tuija sanoo viimeisessä lauseessa.
On henkisesti ja fyysisesti helppoa tietenkin olla laumassa nokkimassa yhtä, voi tuntea yhteenkuuluvuutta, yhteisöllisyyttä, paremmuutta paheksuessaan porukassa yhtä, sekä humalluttavaa vallanhimoa ja sadismia, koska on täysin voittamaton joukon vain kasvaessa sen jälkeen kun luonnehäiriö löytää ensimmäiset pillit ja pullat.

Menni_Lintunen

Tsemppiä Tuijalle! 5 vuotta sitten jätin työpaikan jossa tätä oli. Kukaan ei tervehtinyt, minusta puhuttiin pomolle perättömyyksiä ja mielenterveyteni sanottiin järkkyneen. Noh, sen sijaan sain mahtavan työpaikan ja näköjään samat eukot ovat edelleen samassa paikassa etsimässä uutta haaskaa.

Vierailija

Kiusattu jää yksin koska kiusatuksi tulemista pelätään, ja kiusaaja hekumoi ja piehtaroi onnessaan.

Pahuus voi saada uskomattomat mittasuhteet.

Mitäovathe

http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/melu_vie_hengen_ja_hermot

Joku voi manipuloida ihmisiä vauvasta vaariin vihaamaan porukassa yhtä ja metelöimään tahallisesti jotta yksi ei saisi iloita oman kodin pihasta ja nauttii, kun ihmiset pahoinpitelevät yhtä henkisesti. Oma hovi.
Esimerkiksi 10 vuoden ajan. Yhteinen kiima ja yhteisöllisyys kun on yksi vihollinen.

Hyväosaiset ja verkostoituneimmat ja kiusaamista jopa muiden silmissä vastustavat osallistuvat innokkaimmin. Heille ulkokuori on tärkeää ja kontaktien määrä ja halutaan olla "voittajan" klaanissa

Vierailija

Kyllä ja porukkavoimalla voidaan kiimassa oikeuttaa mitä törkeimpiä rikoksia kohdistuen ihmisten yksityisyyteen, kotirauhaan ja omaisuuteen, jolle löytyy oikeutus aina. Nämä tälläiset kuvittelevat olevansa Suomen lakien yläpuolella. 

Ilo ja innostus kantaa ja voittaa

Lisäksi se asia, että Tuija koki sitä nimenomaan sillä alalla, jota innoissaan halusi . Eli sillä aluella joka on hänen 'sielun' aluetta ja jolla voi tuottaa paljon iloa toisille, missä ihminen 'syntyy'.
Hänen tarina on ihan melkein sama kuin minulle tapahtui. Olin hyvinkin lahjakas siinä mitä tein mutta rohkeuteni katosi; se pilkka ja se ihan älytön vihamielisyys kohdistuivat parhaisiin puoliini. Perättömiä huhujakin oli levitetty. Ja niin ihmeellistä on että tuntemattomat lähtivät mukaan siihen tietämättä mitään minusta. Huhut oikaistiin, mutta koska en enää liiku ko jengissä ei sitä voi tietää mitä ehkä puhuvat. Opettelen olemaan välittämättä ihmisten epäasiallisista jutuista enkä anna pelon viedä elämäniloani.
Pääsin rauhaan vasta äsken, vihdoin kolmen vuoden päästä.
Nyt minulla on selkeä näkemys jota toteutan elämässäni. En juuttunut vihaan vaan kasvatan itsessäni myös rohkeuden tehdä elämästä ihanan ja parhaan. Paljon onnea myös sulle hyvä kanssasisar!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kiusaajat ovat suomessa yleisempiä kuin muualla.
  Uskon, että esimerkiksi ruotsalaiset ovat ystävällisempiä. Meilläkin ruotsinkielisissä kouluissa esiintyy koulukiusaamista vähemmän kuin suomenkielisissä.

Kiusaaminen pitäisi kitkeä pois jo tarhassa ja koulussa. Muuten ilkeily jatkuu aikuisuuteen, työpaikoille ja muualle. Emme saa aiheuttaa kärsimystä toinen toisillemme, vaan kaikille kuuluu rauha ja turva sekä hyvä kohtelu.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat