Viharikokset

On ihmisiä, jotka manipuloivat hovin pahoinpitelemään porukassa yhtä vainoamalla tätä tarkoituksena eristää ja tuhota myös kohteen läheisten elämä. Sadistipomot saattavat jopa kulkea sankarin tai uhrin viitassa.

Iltasanomissa eräs kommentti oli osuva, ei ole omani, mutta kopioin sen tähän:

Kasmir itse totesi jo kohun varhaisessa vaiheessa, että oli ollut hyvän aikaa tietoinen Axl Smithin "harrastuksista" eikä "reagoinut tilanteeseen oikein" vai miten hän sen nyt ilmaisikaan. Se on ilmeisesti ihan ok mielestäsi? Ehkä ei olisi, jos Axlin uhreja olisi omassa lähipiirissäsi - Kasmirin ja poikain hiljaisuus mahdollisti aika monta uutta salakuvaustapausta.

Siinä meni muutama elämä/mielenterveys, mutta mitäpä pienistä? Jutun inhimillinen tragediahan on siis mielestäsi se, että joku vaati julkisesti Kasmiria pois tv-ohjelmasta. Miten ne kehtaavat - vankilaan tuollaiset, niinkö?

Sivut

Kommentit (137)

Vierailija

Samoin toimii harkittu työpaikkakiusaaminen, muut yhtä vastaan, muut "oikeassa", yksi "väärässä". Joukkovoimalla kiusataan yksilö sairaslomalle. Joukkovoimalla päätetään miten asiat ovat. Porukalla voidaan tehdä rikoksia uhria vastaan vuosien ajan, mutta hänhän ei ole uhri ja kaikki teot ovat oikeutettuja. Kaikkea voi tehdä kunhan ei jää kiinni ja jos jää niin itsensä voi puhua ulos valheiden voimin. Virkavalta ei puutu kuin yksittäisiin tapauksiin, joilla on jotain julkisuusarvoa. Paljon pahempiakin asioita, rikoksia voi tapahtua ihmisiä kohtaan vuosikausien ajan, mutta näitä ei tutkita eikä niistä puhuta julkisuudessa. Monesti asioista tietävät eivät tule uhrin tueksi, eivät kerro, eivät auta. Suomalaisuuden selkäranka? Käärmeen selkäranka. Limainen, niljakas, sihistään ja sähistään ja mennään sieltä mistä helpoiten päästään. Syljetään myrkkyä ympäristöön, yritetään niellä uhri kokonaisena suupalana. 

Nämä uhria ja sankaria leikkivät tekevät itse sellaisia rikoksia, joista oikeudenmukaisesti kuuluisi vankeustuomio, pitkä sellainen. Nämä lietsovat ja manipuloivat muita ihmisiä toimimaan yksisilmäisesti jotain uhriaan vastaan.

Vierailija

Jos jokin alhainen ihmissakki kuvittelee olevansa oikealla asialla vainotessaan ihmisiä törkeästi tekniikan avulla, mm. eri tavoin kotirauhaa rikkoen, tai seuraten ihmisten tietokoneilla tekemisiä, niin ei voi kuin halveksia moisia. Suomen perustus- ja rikoslain lukeminen voisi tehdä tälle sakille hyvää. JOkaisella ihmisellä on oikeus vapauteen asua, liikkua ja elää kenenkään häiritsemättä ja toisen yksityiselämää laittomasti seuraamatta. Vaikea nähdä, että tälläisille seuraisi toimistaan mitään hyvää. Ennemmin tai myöhemmin kaikki kolahtaa omaan nilkkaan.

Vierailija

Kiinni jääneitä heikäläisiä ei selvästi arvosteta. Puhkeaa edes se kupla, että kuvitellaan koko maailman olevan salaa heidän puolellaan.

Virkailija

Täytyy olla aika alhainen moraali jos päiväharrastuksena on pestautua netin keskustelufoorumin moderaattoriksi sillä seurauksin, että ryhtyy seuraamaan salaa jonkin kirjoittajan kirjoittelua kaivellen toisen yksityiselämästä kaikki intiimit ja henkilökohtaiset asiat. Samaa yhteyttä käyttäen murdutaan toisen tietokoneeseen ryhtyen urkkimaan pankkitili-, palkka-, terveystietoja, lukien toisen sähköposteja ja keskusteluja, varastaen toisen tekijänoikeuksien alaista materiaalia (valokuvat), salakatsellen uhreja heidän kotonaan ja salakuunnellen heidän kotirauhan piiriin kuuluvaa puhetta, puhelut ja tekstiviestit. 

Millä eväin tälläiset henkilöt voivat toimia pää pystyssä hymyillen? Mitä heidän työnantajansa pitävät heidän harrastuksestaan? 

Vierailija

hölmölä kirjoitti:
Luonnevikainen johtaa ja lampaat seuraavat, kun ei muuhun ole eväitä.

Johtaako tämä luonnevikainen ulkomailta käsin toimintaansa?

Vierailija

Mielestäni olisi tärkeintä, että ihmiset antaisivat uhreille tietoa näiden teoista, samoin kuin poliisille. Tuollainen touhu ei tule koskaan loppumaan, ellei niihin puututa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
hölmölä kirjoitti:
Luonnevikainen johtaa ja lampaat seuraavat, kun ei muuhun ole eväitä.

Johtaako tämä luonnevikainen ulkomailta käsin toimintaansa?


Kotimaisiakin riittää.

Vierailija

Nämä henkilöt myös murtautuvat ihmisten puhelimiin ryhtyen seuraamaan yksityiselämää sen kautta. Laiton puhelinkuuntelu ja lukevat esimerkiksi salatut whatsapp-keskustelut puhelimesta murron myötä.

Jos skannaat tietokoneellesi dokumentteja, vaikkapa palkkalaskelman jne. niin nämä urkkivat nämäkin asiat selville ja varastavat tiedostoja. Kyse on täysin rikollisesta toiminnasta, jota ovat saaneet harrastaa toista kymmentä vuotta. Ihmisiä salakatsellaan kodin valvontakameroiden ja web kameran kautta ja näistä voidaan levittää kuvaa tai piirrellä ivapiirroksia nettiin.

Toivon, että ihmiset ymmärtävät asian vakavuuden.

Pahuudesta

Lainaus sirpa pololta:
Jatkan pohdintaani pahuudesta Ann Heberleinin "Pieni kirja pahuudesta" herättämin ajatuksin.

Heberlein määrittelee pahan teon teoksi, "joka tehdään tahallaan tiedostaen täysin sen seuraukset." Teolle on ominaista, että ihminen kohdistaa sen toiseen ihmiseen.
Paha teko tuhoaa ihmiselämää, ja sitä leimaavat ylettömyys ja kohtuuttomuus. Paha teko näyttäytyy käsittämättömänä, ja siksi ... sitä pidetään aidosti pahana.

Työpaikoilla riehuva jatkuvasti laajentuva henkinen väkivalta on selkeästi pahan tekemistä tahallaan pyrkien etukäteen suunniteltuun tulokseen. Pahan tekemisen kohteeksi joutuminen estää työn tekemisen ja tulosten saavuttamisen samalla kun se järkyttää, ei vain kohteen todellisuuskäsityksen, vaan koko yhteisön ajattelun ja moraalin tuhoten vähitellen koko yhteisön.

Heberlein korostaa pahuuden näkemisen tärkeyttä uhrin näkökulmasta, koska tekijä harvoin pitää tekojaan julmina tai pahoina. ... Miten hän voisikaan, koska hänellä ei ole omaatuntoa, joka soimaisi.

"Pahat teot tuhoavat jokaisen osallisen elämää. Pahuus muuttaa ihmisten välisiä suhteita ja vaikuttaa tapaamme katsoa maailmaa ja elämää." ... ja mikä merkityksellisintä, "Pahuus kaventaa mahdollisuuksiamme ja toiveitamme hyvästä elämästä." "

Kun kuuntelen henkisen väkivallan kohteeksi joutuneiden kokemuksia ja tuntemuksia ja ongelmien hoitamista työpaikoilla, syntyy vääjäämättä käsitys, että johto (joka lähes säännön mukaisesti on häirintää harjoittava osapuoli), tyytyy selvittämään häirintätilanteet syyllistämällä, uuvuttamalla ja lopulta ulkoistamalla uhrin. Todellisuudessa ongelma ei poistu. Ei aikaakaan, kun pois potkitun tilalla on uusi uhri ja sama karuselli pyörii taas. Säännön mukaisesti työnantajat laiminlyövät velvollisuutensa ja unohtavat, että johtaja kantaa vastuun työyhteisön olosuhteista ja ilmapiiristä.

Heberlein tuo esille, että "julmuuden ääriviivat voi hahmottaa tarkastelemalla asiaa kärsivän näkökulmasta." On syytä huomata, että paha ei vaikuta pelkästään uhrin ja tämän lähipiirin elämään. Se kaventaa ja saastuttaa yhtä hyvin tekijän elämän.

Mietitäänpä tätä!
Millaisena oma työyhteisö näyttäytyy henkisen väkivallan uhrin näkökulmasta?

Entä, miten kokee työtoveri, joka vaikenee ja sulkee silmänsä havaitessaan yhteisön toimintakulttuurin todellisuuden?

Mitä ajattelee ammattiyhdistyksen asiamies suositellessaan uhria heittämään aivot eteisen hattuhyllylle päivän ajaksi?

Olemme äänestäneet eilen eduskuntaan uudet jäsenet. Toivotan kaikille voimia, viisautta ja rohkeutta ottaa käyttöön keinoja vaikuttaa lainsäädännöllä siihen, että työyhteisöt ovat jatkossa turvallisia paikkoja työntekijöiden terveydelle? Tällä hetkellä työpaikat eivät sitä ole.

Turvallista huomista!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat