Kommentit (3)

Vierailija

Ylitse muiden on se, että terapeutti on hyväntahtoinen.
Jossakin vaiheessa, väistämättä tulee eteen se, että terapeutti ei oikeasti tiedä kaikkea. Aito välittäminen pelastaa tilanteen.

Terapeutilla voi olla myös omia sokeita pisteitä ja jos potilaalla sattuu olemaan juuri se ongelma niin huono juttu. Terapeutti voi tämän oman sokeanpisteensä kautta joko vähätellä taikka liioitella potilaan jotakin ongelmaa. Neuvoa väärin, antaa väärässä kohtaa epärealistista toivoa. Taikka olla neuvomatta oikealla tielle.

Vierailija

Minduu listaa vain kourallisen terapeuteista. Suositeltavampi on Kelan listaus terapeuttista, jotka tekevät työtään ostopalveluna, mutta myös yksityisesti. He täyttävät Valvira ja Kelan pätevyydet, joten ehkä laatuvarmempia?

Ruusu

Kävin vuosia psykoanalyyttisessa psykoterapiassa. Rahaa oli maksaa se terapia Kelan korvausten jälkeenkin. Terapiasta oli kyllä hyötyä ainakin ensimmäisinä vuosina, mutta sitten olisi pitänyt ymmärtää vaihtaa. Terapia söi kaiken ajan ja säästöni, joille olisi ollut muuta käyttöä. Lisäksi se vaikutti työuraani. Kuka työnantaja palkkaa noin vain ihmisen, joka juoksee terapiassa neljä kertaa viikossa usean vuoden ajan? En uskaltanut lopettaa terapiaa, vaikka otti päähän. Tämä kun oli milloin transferenssia, milloin vastustusta jne. Ymmärsin, että prosessini oli kesken ja en pärjäisi, jos lopettaisin. Vallankäyttöä minun mielestäni. Terapiaan voi aina hakeutua uudestaan!

Terapia loppui, kun säästöt loppuivat. Elämä ei kohdellut hyvin, ja tarvitsin apua. Sattumalta kohtasin ratkaisukeskeisen psykoterapeutin. Ensimmäistä kertaa aloin oikeasti uskoa olevani hyvä tyyppi. Ymmärsin osaavani asioita. Sain aitoa myötätuntoa ja sain tukea pyrkimyksilleni. Olen tehnyt lujasti työtä tilanteeni eteen ja kohdannut minusta riippumattomia vastoinkäymisiä. Näissä tilanteissa terapia on ollut korvaamaton apu.

Käyn vielä tätä terapiaa. Sitä käydään paljon harvemmin kuin analyyttista. Nyt terapiaa käydään oman elämäni ehdoilla. Aikaisemmin elin koko elämäni terapian ehdoilla. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat