Kommentit (6)

Vierailija

Löytyy vaikka mitä. On kirjahylly ja sivukirjaston verran kirjoja. Lukeminen on ihan parasta ja nimenomaan kirjan lukeminen. Ihan toisenlaista kuin vaikkapa sähköiset kirjat tai kuunneltavat.

Pianokin on, miksi siitä pitäisi luopua? Mankelikin on ihana, alakerrassa on lämpömankeli ja mankelointi , siis lakanoiden, vähentää huomattavasti huonepölyä ja mankeloidut lakanat tuntuvat vaan peremmilta kuin ryppyiset, paperisia karttojakin on navigaattorista huolimatta. Antavat paremman kokonaiskuvan. Ja karttakirjat maailmasta ovat loistavia.. Lehtiäkin tilaan kuten tätä MeNaiset-lehteä ja hesari on ihan ehdoton vaikka facebookista voi lukea uutisia ei se kärvaa sanomalehteä. Ja valokuva-albumea on röykkiöittän, tulostinkin on kätevä joissain jutuissa ja skanneri. Jees, ja on sitten herätyskellokin ja cd-levyt, onpa vinyylilevytkin.

kirjojen ystävä

Minun huushollistani eivät kirjat häviä, eikä kirjahyllykään! Luen kirjat kirjoina enkä miltään laitteelta. Paperinen karttakin on hyvä olla kokonaiskuvan saamiseksi navigaattorista huolimatta. 

Valokuvista ei jää mitään jäljelle jälkipolville, kun kuvat häviävät bittitaivaaseen koneilta. 

Lasku-Miina

Meiltä löytyy tietty abaut kaikki tuolta listalta, mutta tuohon taskulaskinasiaan pitää puuttua: lukiolaisten tulee sellainen edelleen hankkia, ehkä muissakin opinahjoissa.

Ei trendien, brändien ja höttö...

Odotan innolla ja nauraa hykerrellen aikaa, kun kaikki mahdollinen ja mahdoton on tungettu sähköiseen muotoon, ja sitten joku pommittaa sen Alajärven muuntajan säpäleiksi. Vielä jonkin aika sitten Suomen koko sähköverkon solmukohta oli yksi Alajärvellä oleva muuntaja, jonka olemassa olo oli valtiosalaisuus. Olipa tarua tai totta tuo, niin pitkä sähkökatko saa yksittäisen eläjän ja koko yhteiskunnan sekaisin oikein tehokkaasti. Tämä vempainhysteria saa ihmiset unohtamaan, että niillä on todella vähän hyötykäyttöä, ja että entisin lankapuhelimin, paperikirjoin, cd-levyin arki oli vielä käyttäjän käsissä. Nyt sitä säätelee Google, Facebook, ylikansalliset yritykset ja eliitin rahat. On pelottavaa, että ruokakauppasi tietää sinun elämästäsi enemmän kuin sinä itse. MM. montako tampaxia, kahvipakettia, sulkaata, tupakkaa, olutta ostit viime vuonna, viime kuussa ja tänään. Kauppiaasi tietää laittaa hyllyyn ostamaasi halvinta kahvia, eikä varmasti alenna sen hintaa, päin vastoin. Sehän menee kaupaksi. Käytän käteistä rahaa, haluan luuripuhelimen takaisin, pidän kirjahyllyni ja kirjani, käytän suunnitelmallisesti vähän nettiä yms. Haluan itse määrätä tekemiseni ja nautin kun on aikaa kasvokkain jutella ihmisten kanssa- pitkästä aikaa.

Musa musaa

Meillä on vanhoista tietokoneista tallennettu valokuvat tikulle, joten ovat tikkutaivaassa. Niitä tulee vain todella harvoin katseltua.. joten onko siinäkään lopulta mitään järkeä. Ompelukoneelle on hyvin vähän käyttöä ja sekin julmetun painava tykinkuula joutaisi romutukseen. LP-levyt eivät ole koskaan hävinneetkään ja nykyisin hyllyt notkuu uusista lp-levyistä. Uusimme levysoittimen ja kaiuttimet että saamme musiikista enemmän nautintoa kotona ollessa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat