Kommentit (5)

Aika outoa

Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan suunnittelijan pitää olla pätevä, että voi hakea rakennuslupaa. Laurilla ei ole mitään rakennusalan koulutusta. 

Vierailija

Suunnittelija ja arkkitehti ovat kaksi eria asiaa. Lauri ei ole itsekkään missään vaiheessa kutsunut itseään arkkitehdiksi, miksi ilmeisen ammattitaidoton media viljelee tätä arkkitehti-ammattinimekettä joka paikassa? 

Vierailija

Komppaan edellistä! 

Jokaisella tietysti saa olla mielenkiinnon- ja intohimon kohteita, Laurilla se on ehkä musiikin lisäksi arkkitehtuuri. En kuitenkaan lähtisi korostamaan itseäni suunnittelijana, jos minulla ei olisi siihen pätevyyttä. Se on loukkaavaa ja epäammattimaista toimintaa, nimenomaan arkkitehtien ammattikuntaa kohtaan. Hyvin tällaiseen formaattiin olisi voitu ottaa suunnittelijaksi joku oikea arkkitehti, edes Laurin tueksi... Arkkitehtuuri ei ole vain kivaa suunnittelua ja prameita ekotaloja.

Ja vielä jos saan purkaa tunteitani... miksi taloja ei suunniteltu vaikkapa ihan tavallisille ihmisille... Syy lienee se, että Laurille eivät kelpaa tavallisten ihmisten perusbudjetit, vaan hienoa ja kallista sen olla pitää, isoa ja näyttävää. 

Lopuksi vielä vinkkinä viihdemaailman ihmisille; missit ja popparit, mitäpä jos pysyisitte omalla alallanne tai sitten kävisitte uranne päätyttyä alan koulut ensin, ennen kuin alatte kutsua itseänne muotoilijoiksi tai arkkitehdeiksi. Kouluissa tosin on rankat pääsykokeet, mutta ehkä nimenne auttaa teitä lyömään itsenne niissäkin läpi. Peace! 

Vierailija

Totta turiset! Ja arvoa niille jotka koulut oikeasti käyvät, olivat sitten entisiä missejä tai poppareita tai ketä vaan. Käyppä Lauri pari koulua ensin ja palataan sitten neljän-kuuden vuoden kuluttua uudelleen asiaan. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat