Oma hevonen?

Vierailija

Harkitaan kesällä 2017 hevosen ostoa. Ostaisimme hevosen koko perheelle harrastehevoseksi, mutta eniten ratsastelevat tytöt 18v ja 16v. Asumme maalla ja laidun tilaa löytyy. Sopivan hevosen löytyessä rakennamme pienen tallin. Hevosen tulisi olla maastovarma, sillä eniten maastokaveriksi sitä toivottaisiin. Ei saa säikkyä autoja. Luonteelta toivomme kilttiä ja luotettavaa myös lapsille sopivaa hevosta. Toivottu säkäkorkeus olisi yli 155cm. Plussaa olisi jos hevonen pärjäisi ilman kenkiä. Molemmat tytöt ovat ratsastaneet 3-4 vuotta ja vanhemmilla on ollut lapsuudessaan hevoset. Lisäksi naapurimme, hyvät ystävämme omistavat kolme hevosta, joista voisi seuralaisen kesäksi saada, mutta pääosin hevosen tulisi pärjätä yksin.

Tuossa teksti, jota suunnittelimme isäni kanssa, eli siinä näkyy kaikki kriteerit. Täytän jouluna 16 ja olen jo pienen elämäni unelmoinut hevosesta, niin vastuuta tuova eläin kuin se onkin.

Osaisiko joku arvioida hevosen kaikki kustannukset?
Eli talli kuluja ei tarvitse maksaa rakentamisen jälkeen.

Tietääkö joku rotua, joka meille sopisi?

Mitä vaan vinkkejä aiheeseen liittyen saa kertoa ;)

Kommentit (2)

Vierailija

Kuluista en tiedä..

Maastovarmuus voidaan harjoitella jossei sitä valmiina ole. Tutustutaan autoon ja ohi ajavaan autoon kaikessa rauhassa pienin palasin kunnes hevonen on rento eikä välitä.

Miksi haluat kengättömän hevosen? Kuluissa se ei tod.näk. säästä, kaviot on vuoltava todella hyvin ja usein jotta pysyvät kunnossa. Saatat tarvita myös bootsit kovemmille alustoille tai jopa tarhaan joskus riippuen ihan kavioista.

Rodulla yms. ei kovasti ole väliä, rodun sisälläkin kun löytyy ihan varmasti helmiä ja vatipäitä. Suokki nyt yleensä mielletään aika helpoksi pitää ja täyspäiseksi, voi se oma helmi löytyä vaikka arabistakin, who knows?

Ei kaviokuume taustaista, niiden laiduntamiset menee tosi hankalaksi jos voi ollenkaan.

Vierailija

Kengättömyydelle ei ole varsinaista syytä tai siis sille miksi sen tuossa mainitsin. Äitini hevonen on ollut aina kesät ilman kenkiä, talvella on jokatapauksessa oltava hokitkin.

Kiitos kaikille❤
Tosiaan suomenhevoset on ihania karvaturpia ja naapuriemme talli on n. muutaman kilometrin päässä, siellä on 3 hevosta ja niistä olisi mahdollista siis saada 1 tänne meille kaveriksi. Ainut huono puoli, että ne naapureiden hevoset ovat päässeet villiintymään, eli jos sitä haluaisi liikuttaa, niin aikaa menisi taas kouluttamiseen. Ei siinä muuten mitään, mutta tahdon keskittyä myös omaan hevoseeni. Eli vain kaveriksi se silloin tulisi, eikä tuo vuohikaan ole mahdoton ajatus. Meillä on ollut vuohia joskus.

Meillä tosiaan on sellainen iso aitaus, joka sisältää lähteen ja joen ja metsää, se on sopivan tasaista hevoselle.

Tietääkö kukaan sellaisten siirtotallien hintoja kahdelle hevoselle ja mistä sellanen kannattaa ostaa, ettei heti ekan talven jälkeen homehdu?

Naapureilta tosiaan saisin varmaan tarvikkeitakin, mutta toki pitää ostaa lisäksi.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat