Kommentit (11)

Vierailija

En lukenut muuta kuin otsikon, mutta sanoisin että epäreilua on se, että koko muu yhteiskunta maksaa ylipainosta johtuvat terveysongelmat.

Vierailija

"– On yleistä, että lihavan ihmisen kaikkien sairauksien ajatellaan johtuvan lihavuudesta. Flunssaa sairastavalle suositellaan laihduttamista, vaikka sillä ei olisi mitään tekemistä painon kanssa."

No voi kamala.

Miksi lääkäri ei saisi sanoa asiasta? Ylipaino ei paranna kenenkään elämänlaatua.

Vierailija

No mutta mistä se johtuu, että ihmiskunta on jotenkin taantunut?
Tapahtuu asioita, joita ei uskonut mahdolliseksi 70, 80, edes 90-luvuilla?
Etsitään syntipukkeja, kiusataan, naisten asema heikkenee.
Tuputetaan ihmisiä yhteen muottiin: käy salilla ja osta ja syö. Tee kuten minä sanon...
Nostetaan tapetille ihmisiä syntipukiksi. Ja jopa auktoriteerit tekevät niin.
Tosin sitä mietin että jos laihdutus auttaisi kaikkiin terveysongelmiin, minkä vuoksi henkilö on mennyt lääkäriin, niin näen erikoisena,jos kahden kesken ollessa sitä ei saisi sanoa.

Hoikka nainen

Ihan turha napista, että lihaville kommentoidaan ja lihavuuteen puututaan, aivan samoin tehdään hoikalle ihmiselle. "Olet kauhean laiha"- "söisit enemmän" - "mene kotiin syömään" näitä kuulee kassajonossa ja ohikulkijoilta, aikuisilta.

edesvastuutonta

Töissäni on pari erittäin ylipainoista töissä: suuhun työnnetään koko ajan jotakin ja tupakkaa palaa vähän väliä.
Ns "Työnteko" "on lähinnä töissä työkavereiden kanssa seurustelua ja kahvinjuontia. Sairaspviä on vuodessa paljon.

Siis voitte tästä vetää omat johtopäätöksenne: missä on vika! !!

Miksi olen tällainen kuin olen

Unohdetaan ulkomuoto ja mietitään kuinka hyvä työntekijä on kyseessä. Muille ei kuullu mitä suuhusi laitat. Jokainen vastaa omista tekemisistään. Kiusaaminen ja huono ilmapiiri työssä nostaa verenpaineen koholle ja lisää painoa. Kun työssä voidaan pahoin,jokainen kokee asiat omalla tavallaan. Kun joka päivät kuulet miten isot olet, miten paljon syöt ja miten paljon sinäkin painat, liikkuisit enemmän,laihduttaisit.Tee sitä ja tee tätä. Sairastuuhan siinä joskus;toiset lihoo, toiset laihtuu, toiset päättävät päivänsä. Kuka antaa joillekin oikeuden puhua ilkeästi toiselle, aikuiset ihmiset? Jos inhoat tai vihaa isokokoisia, ylipainoisia, väärän kokoisia työkavereita; kaikkea ei tarvitse sanoa ääneen. Pidä mölyt mahassa.

minä

Vierailija kirjoitti:
"– On yleistä, että lihavan ihmisen kaikkien sairauksien ajatellaan johtuvan lihavuudesta. Flunssaa sairastavalle suositellaan laihduttamista, vaikka sillä ei olisi mitään tekemistä painon kanssa."

No voi kamala.

Miksi lääkäri ei saisi sanoa asiasta? Ylipaino ei paranna kenenkään elämänlaatua.

Nokun ei liity siihen flunssaan mitenkään! Totta kai voi antaa silloin infoa painon pudotuksesta, jos sillä on jotain tekemistä kyseisen sairauden kanssa.

Nolottaa

Ihmisellä on enemmän mahdollisuuksia tietoon kuin koskaan ennen. Ennen jos kirjaston kirjaa joutui odottelemaan, nyt sen (tiedon) saa kun vähän googlettaa.
Voi opetella kitaransoittoa youtubesta, opetella kieliä ja keskustella niillä vaikka päivittäin. Voi lukea taidehistoriaa, tähtitieteitä. Voi opetella miljoonia erilaisia pelejä ja voi ...
Ja mitä me teemme? Kommentoimme "läski" vastaantulevalle. Samoin "röökaaja". Mitä seuraavaksi? "Sulla on prillit!"? -Olet huonompi kuin minä! Nännännää!

Vierailija

Muut ihmiset voisivat kyllä pitää mielipiteensä itsellään painosta(ni) ja ulkonäöstä(ni), mutta terveydenhuollon ammattilaisille on opetettu myös ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitoa ja sairauksien ennaltaehkäisyä, ei ainoastaan sitä että kirjoitetaan pari päivää saikkua flunssaselle, joten jos laihdutusta (reilusti ylipainoisen kohdalla) ei saa ottaa puheeksi muilla vastaanotoilla, niin milloin sitten? Sittenkö vasta kun tulet vastaanotolle lihavuudesta aiheutuneiden sairauksien takia, jotka ovat mahdollisesti peruuttamattomia? Esim. nivelrikko. Sittenkö vasta kun joutuu leikkaukseen jonka riskejä ylipaino lisää? (Ja leikkaukseen voi joutua kuka tahansa milloin tahansa, esim. onnettomuuksien takia.) Kaikkien sairauksien kehitystä ei näe reilusti etukäteen verikokeista ja verenpaineen mittauksella, jotkut jutut huomaa vasta sitten kun ne ovat kehittyneet jo pitkälle, eikä jälkikäteen laihdutuskaan välttämättä auta korjaamaan vahinkoa.

Itsellenikin on tullut lähiaikoina ihan liikaa painoa. Verikokeet ja muut mittaukset näyttävät että olen terve. Mutta olisi valheellista väittää että olisin fyysisesti hyvinvoiva, joten kyllä laihdutus on perusteltua.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat