Kommentit (15)

Maija

Äitinä sitä yrittää viimeiseen asti aina auttaa lastaan. Mitä sitten, kun lapsi ei halua apua, eikä halua olla missään tekemisissä perheensä kanssa, valikoi vain tietyt ihmiset elämäänsä. Muiden kanssa on niin kiireinen ja paljon harrastuksia kavereiden kanssa. Sitten kun vanhempi väsyy ainaisiin ei kuulu sinulle kommentteihin tai älä puutu minun asioihin/elämään- kun lapsi on täysi-ikäinen. Vanhemmalla on suuri huoli. Lapsi hylkää hänet totaalisesti ja vanhemman on se vaan kestettävä. Kun lapsi tekee näin niin kukaan ei välitä vanhemman tuskasta tässä tilanteessa, kukaan ei auta vanhempaa selviämään.

Vierailija

Kukaan ei auta tässä elämässä ketään. Äiti hoivaa lastaan, isäkin, mutta samaa ei välttämättä tapahdu toisinpäin koskaan. Sisarukset voivat jättää toisensa heitteille. Olla välittämättä. Ystävyydet ja ihmissuhteet ovat helposti katkeavia. Ihminen voi saada ammattiapua maksamalla siitä. Pyyteetöntä, ilmaista apua harvoin saa kukaan. Loppupeleissä täällä jokainen on yksin lapsuuden jälkeen. Näin uskon.

Masentuneet voivat olla hetkellisesti tai pysyvästi sairastuneet mieleltään, mutta mitä ovat sellaiset, jotka pilkkaavat ja lyövät lisää masentuneita? Ovatko he vielä sairaampia? Ainakin täysin empatiakyvyttömiä, sadistisiakin luonteita. Kutsuisin sitä mielensairaudeksi.

Vierailija

Masentuneelle on diagnoosi mutta sellaiselle ei ole, jonka ainoa päämäärä elämässä on vaikkapa yrittää eristää joku kaikista, järjestäytyneen vainoamisen keinoin. Samat niin kutsutut ihmiset vainoavat myös julkkiksia ja blogisteja mutta usein tietotekniikan harrastajina tai ammattilaisina oma selusta on turvattu siinäkin. kuten jonkun henkilön järjestäytyneessä vainoamisessa tosielämässä.
Ykköskommentoijan tavoin nämä voivat tuntea "huolta", "pelkoa" levitellä toisen elämää ketä käy, käykö, samaan aikaan tehden kaikkensa manipuloinnin ja kiiusaamiden ja vainon erikoistuneina, mestareina, jotta henkilö eristettäisiin, saisi rikosrekisterin, laitostuisi, menettäisi ammattinsa ja sosiaaliset suhteensa.

Kateus on paha tauti.

Kirsi

Pitäisi myös ymmärtää, että masentunut ei ole epäempaattinen, vaan aivan yhtä empaattinen kuin sinäkin. Sairaus on sairaus eikä siinä kykene huomiomaan muita kuten terveet, silti ihminen on sisimmissään aivan yhtä empaattinen ja hyvä.

Sellainen on psykopaatti.

Mistä sen psykopaattisen sairaan luonteen sitten huomaa? Sen huomaa rajattomasta röyhkeydestä, joka voi johtaa uhrin vainoamiseen elinpiiriä myöten. Psykopaatti murtautuu verkkomaailman kautta uhrinsa tietokoneeseen ja ryhtyy laittomasti seuraamaan toisen elämää yksityistä viestintää ja verkkoasiointeja myöten. Hän varastaa uhrin valokuvia ja muita tiedostoja. Hän pyrkii tuhoamaan kaikki toisen ihmissuhteet ja kontaktit, joita on urkkinut selville mm. lukemalla toisen yksityisiä sähköposteja tai käskyttämällä narrejaan tarkkailemaan uhriaan missä uhri liikkuu ja keitä hän tapaa.

Psykopaatti juoksuttaa narrejaan toisen kotirauhan piiriin kuuluvalla tontilla. Varastelemassa, nuuskimassa ja ilkivaltaa tekemässä. Psykopaatti voi käskeä varastamaan toisen postilähetyksiä ja aukoa kirjeitä urkkien vaikkapa palkkatietoja. Psykopaatti nauttii kun uhri kärsii ja uhrin läheiset joutuvat myös heidän uhreikseen. Vihapuheisen, tekojen ja juorujen kohteeksi. Myös uhrin läheisen haudalla voidaan käydä tekemässä ilkivaltaa hautarauhaa rikkoen ja haudan sijainti on saatu selville myös tietomurtojen ja sähköpostien lukemisen kautta. 

Psykopaatti osaa manipuloida ihmisiä, naapureista työkavereihin, tarkkailemaan ja tekemään ilkeitä juttuja kohteelleen. Uhrin masennus on nauramisen, pilkkaamisen ja vihan aihe. Kaikki uhrin ominaisuudet, tekemiset, olemiset ja elämä on pilkkaamisen, kyttäämisen ja kateuden aihe.

Psykopaatti voi olla työkaverisi, voi olla joku tuntemasi tai tuntematon henkilö, joka on tehnyt mm. sinun elämästäsi hänen elämänsä ja kateuden ja tuhoamisen kohteen. 

Kirsi

Ei vähempää voisi kiinnostaa psykopaatit, ihan saavat omassa epänormaalissa ja häiriintyneessä porukassa touhuta, ennen kun joutuvat linnaan. Hyvät osaa väistää tällaiset ihmiset, lopulta.

Vierailija

Eiväthän he joudu linnaan, jos rikoksen uhrit ja asioita sivusta seuranneet eivät avaa suutaan ja tee rikosilmoitusta tai poliisille ilmiantoa.

Vierailija

Kirsi kirjoitti:
Pitäisi myös ymmärtää, että masentunut ei ole epäempaattinen, vaan aivan yhtä empaattinen kuin sinäkin. Sairaus on sairaus eikä siinä kykene huomiomaan muita kuten terveet, silti ihminen on sisimmissään aivan yhtä empaattinen ja hyvä.

En ymmärrä tätä hyvien ihmisten leimaamista pahaksi.

Yleensä masentuneet vetäytyvät, eivät jaksa huolehtia itsestään. Eivät tee kenellekään mitään tahallista haittaa.

Ovat itsereflektointikykyisiä, liikaakin, eli syyllistävät itseään vaikka elämässä olisi esim ihmisiä jotka systemaattisesti värväävät ihmisiä tekemään pahaa tai toistuvasti pahoinpitelevä puoliso.

Nyt tässä lehdessä on kaksi juttua jossa masentunut kuvataan vaativana, vaikka palveluksia vaativat kokemukseni mukaan juuri ne jotka muille alakuloa ja pelkoja ja pahoinvointia aiheuttavat.
Hyväksi kuvataan ihminen joka riekkuu, kyseenalaistaa, möykkää, ihan kuin se tarkoittaisi että ihmisen sisin on puhdas kun pitää älämölöä.
Esim paljon lapsikuvauksia joissa hiljaisempi nähdään kierona ja möykkäävä hyväntuulisena ja puhtoisena.
Samaa asiaa tämä narsisti introvertti... joillain toimittajilla pakko kääntää asiat nyt päälaelleeen.
Ketä on kiusannut kiusattu vetäytyjä, joka ei uskalla enää lähestyä? Come on.
Tämä lehti on kyllä mennyt ala-arvoiseksi.

Esim annalla on laadukkaampia juttuja

Vierailija

Tosin tämä juttuhan oli itseasiassa hyvä.
Mutta kirsi nimimerkki sanoo yhden asian jonka kanssa voi olla yhtä mieltä, muuten alkaa potkimaan potkittuja.

Vierailija

Tämänkin ketjun ovat jo kiusaajat ja vainoajat löytäneet. Voi lapsikullat, te pikku märkäkorvat, kun joskus tajuatte mistä elämässä on kyse. Kyse ei ole muille pahan olon tuottamisesta, kyse ei ole toisen vikojen osoittamisesta, toisen yksityiselämän laittomasta rääppimisestä. Kyse on ihmisyydestä, jossa jokainen pitää huolen vain omista asioistaan eikä puutu toisen elämään. Kyse on empatiakyvystä, käden ojentamisesta joskus sille apua tarvitsevalle, jolla on ehkä juuri silloin heikko hetki ja hän kaipaa tukea. 

Märkäkorvat, te alaspäin kiusaamis- ja masennusaiheissa peukuttajat, elämässä on juuri kyse siitä, että elätte, mutta annatte myös muiden elää. Toisen oma ei ole teidän omaa. 

Vierailija

Kirsi kirjoitti:
Ei vähempää voisi kiinnostaa psykopaatit, ihan saavat omassa epänormaalissa ja häiriintyneessä porukassa touhuta, ennen kun joutuvat linnaan. Hyvät osaa väistää tällaiset ihmiset, lopulta.

Joku viisas on joskus todennut, että paha tarvitsee voittoonsa vain sen, ettei hyvät tee mitään.

Eli jos hyvät väistävät, niin se antaa pahalle vallan jatkaa.

Vierailija

Tämä on kyllä niin totta, näin masentuneen näkökulmasta katsottuna. Välillä vihastuttaa se, ettei lähipiiri oikeasti osaa ymmärtää mun tilannetta tai tarpeita. 

Vois tulostaa tämän artikkelin. :)

Vienajurvanen

Yhtä asiaa en itse ymmärrä, miksi tyrkytetän keskusteluapua ja se muka parantaa,masentuneen, eikö syövänkin voisi parantaa vain keskusteluapua tarjoamalla?
Tai Korvatulehduksen, turhaan sitä antibioottia syöttää.
Vai onko oletuksena että kaikki masentuneet ovat masentuneet koska eivät osaa käsitellä tunteitaan? Itse olen masentunut koska olen uupunut ja vielä uupuneenakin yrittänyt aina vaan jaksaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat