Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Kun ihminen kyllästyy kiusaamiseen, jota tyypillisesti tehdään porukan voimin, niin silloin tulee halu antaa takaisin. Lyödä verbaalisesti vyön alle. Tai maksaa muulla tavoin. Valitettavasti on kuitenkin psykopaattimaisen luonteen omaavia ihmisiä, joihin tälläinen ei tehoa. Heille takaisin antaminen on kuin bensaa liekkeihin. En todellakaan kehoita kääntämään toista poskea, vaan lyömään takaisin. Mutta kuten vanha suomalainen sananlasku sanoo: lapsi on terve silloin kun leikkii, mutta sairas jos ei osaa lopettaa. Kannattaa itsekin haistaa milloin on parempi antaa täysi välinpitämättömyys kiusaajia kohtaan.

Hyvä Hanna

Hanna on huomannut aivan samat asiat kiusaamisesta mitä itsekin kun aikuisiällä olen nähnyt häiriintyneet ihmiset, joilla on pakkomielle värvätä vihaa ja manipuloida ihmisiä tekemään järjestäytynyttä vainoamista porukassa yhdelle.
Alussa heille puhuu ja keskustelee ja perustelee, mutta kun vuosien päästä käsittää että he nauttivat täysin rinnoin jonkun kärsimyksestä, he tekevät tahallista ilkivaltaa ja värvääjien värvääminen näyttää olevan lähes ainoa harrastus, heillä riittää pokkaa olla uhrinsa uhreja tai muita puolustavia sankareita muiden silmissä. Heillä on addiktio vihan värväämisestä.

Avainsanat ovat hannankin mainitsemat tekosyy, veruke, sellainen löytyy aina niille jotka haluavat eristää jonkun manipuloimalla muut tekemään jollekin tahallista haittaa. Hänen kohdalla se on julkisuus, jonkun muun kohdalla jotain toista.

Tämmöistä ei pysty ymmärtämään että aikuiset lähtevät jonkun piiriin ja järjestävät vainoamispiirin sadistisen manipuloivan henkilön pyytämänä joka vuosia vaikka notkunut tunteja päivässä ajotiellä levittämässä valheita ja päivystämässä ihmisiä ja tällä tavoin ylentämässä itseään koska päivystyksen tuloksena muilta löytyy "virheitä" eli eriavaisuuksia itsern nähden.

Luulisi. Että jos jonkun sylki roiskuu ja joka koirantalutuslenkillä sama nainen seisoo tiellä haukkumassa jotain niin hänelle sanottaisiin mene kotiasi tai metsään ja vie jälkeläisesikin.
Mutta järjestäydytäänkin porukassa vainoamaan sitä joka tämmöisestä touhusta ei pidä vaikkapa 10 vuoden ajan.

Näin kaikki muut ovat varmaan sen jälkeen virheettömiä, yhteishenki ja lojaliteetti on muiden välillä hyvä?

Vierailija

Fyysiseen väkivaltaan puututaan mutta henkiseen ei.
Se ei haittaa jos toisiaan rakastavat kaverukset ottavat fyysisesti tai sanallisesti yhteen
Mutta jos julkisessa paikassa käyt potkaisemassa ventovierasta tai sinut pakon kautta mutta ei omavalintaisesti tuntevaa (koulukaveri, työkaveri, harrastuskaveri, naapuri, samaan kauppajonoon eksynyt) niin seuraa välitön puuttuminen
Kun taas henkisestä väkivallasta, "ihmettelystä", "pelosta", seuraa lähes aina huvittuneisuutta.
Näin opitaan että on hauskaa pilkata muita kun sen tekee oikeassa kontekstissa niin että ihmettelee tai tuo esiin mielipiteen.

Vaikka itselle ei mitään kummempaa olisi tullut niin voin kuvitella että esim jos itsetunto ei ole erinomainen niin esim rutkasti ylipainoisen liikkumista voisi alkaa häiritä.
Voisiko siis turhanaikaiseen ihmettelyyn suhtautua kuten suhtautuisit potkaisemiseen?
Häpeä sitä ja kanna pois? Ilman että saa nähdä vanhempien huvittuneet ilmeet jonkun piikkiin tai extrahuomiota?
Minusta on elämän kokemusten vuoksi ehkä tulkut näissä asioissa liiankin pedantti.
Mutta kyllähän muiden vainoaminen ja eristäminen opitaan.

Vierailija

Hanna sanoo, että hänellä on semmoiset tukiverkostot, että hän selviää.
Mutta yleeensähän kiusaajat pyrkivät valitsemaan kohteeksi semmoisen jota voi eli semmoisen jolla ei ole puolustajia.
Siksi itsekin asiasta kirjoitan koska nämähän yrittävät vahingoittaa vakavasti tuhota elämiä
Siksi kiusaajilla on kavereita koska monet ajattelevat semmoisen seuran, ison tuttavapiirin, hovin, suojaavan kiusaamiselta.
Vanhemmat usein tekevät lastensa vuoksi mitä vain ja tärkeintä on että ei kiusata omaa?

Todennäköisesti nekin blogissa kirjoittajat tekevät niin koska haluavat että muutkin alkaisivat nähdä kohteen vääränlaisena?

Muutenhan ajatukset voisi pitää omana tietonaan.
Valitettavasti on myöskin vaikea uskoa, että nämä "ebbat" eivät jo lähtökohtaisesti tietäisi aivan hyvin tekojensa pyrkimyksiä ja nämä "itkut" johtuvat siitä, että mietityttää josko hanna vaikka olisi ollut poliisiin yhteydessä.

Vierailija

Miksi on sitten niin että nauraminen on varsinkin Suomessa väärin, paitsi jos nauraa toiselle hänen piikkiin? Toiselta halutaan viedä ilo ja taikuus elämästä tekemällä tahallista pahaa.

Tunteiden näyttäminen on näille kiusaajille semmoinen mikä heitä vetää puoleensa ja saa kiusaamasn ja semmoinen että ei suostu kiusaamaan porukassa yhtä.

Vierailija

Mutta tuskin nämä asiat muuttuvat.
Jo tämän kustantamon jutut ovat liioiteltuja ihmettelyjä jotta saataisiin rahaa. Milloin ihmetellään vanhusten koteja ja kuvissa murjuja jotka lähtökohtaisesti todella vanhoja ja huonokuntoisia.
Milloin ihmetellään jonkun vanhenemista ja rupsahtamista kun naisnäyttelijä ei näytä samalta kuin 20 vuotta sitten.
Toisella tasolla ollaan kuitenkin jos porukassa vainotaan yhtä pitkään ja systemaattisesti.
Lehdilläkään ei ole ketään yhtä ainoaa kohdetta.

Tai jos joku henkilö alkaa systemaattisesti manipuloida ihmisiä vihaamaan porukassa yhtä

Sankarit ja uhrit

Minusta Hanna on oivaltanut kiusaamisesta olennaiset asiat ja todella nopeasti ja juttu oli hyvä.
Täytyy sanoa että itse olen hitaampi

Juuri noin nämä toimivat. Itselle keksitään tekosyy vainoon ja uhrilla sama asia voisi olla jopa syy porukassa häntä kiusata
Mitkään plaaplasselitykset eivät kanna hedelmää koska jos osaa manipuloida muita vahingoittamasn yhtä niin se ei ole vahinko tai virhe tai tietämättömyyttä vasn vaatii aktiivisuutta, suunnitelmallisuutta harkintaa jne

some on ajanhukkaa

Kateus on kehittymätön tapa reagoida asioihin ja kertoo Suomen tilasta kaiken. Tekijät tekevät ja räksyttäjät räksyttävät.

Vierailija

Jos on olemassa ns ihmisiä, jotka nauttivat toisen kärsimyksestä ja se on elämän ainoa ilo. Jos he haluavat lisäksi kulkea hyvän ihmisen viitassa.
Tällöin he eivät ikinä, missään tapauksessa myönnä mitään.
He pyrkivät osoittamaan, että hovin kerääminen "kouluttamaan" on ok, koska kohde on perustavanlaatuisesti vääränlainen.
Tai he pyrkivät tekemään tekonsa niin salasssa, että voivat väittää uhria hulluksi.
Tai liian herkäksi. Tai kantelijaksi.
Todellisuudessa he itse odottavat pienintäkin reagointia jolloin he pääsevät kantelemaan hoville, tai kuka se auktoriteetti onkin, kun taas uhri tietää että patologinen tyyppi tekee mitä haluaa ja ihmiset ovat hänen kanssaan pelosta.

vihapuhe

Kuvitelkaapa miltä Anneli Auerista tuntuu olla Suomen vihatuin nainen? Kaiken sai aikaan epärehellinen Porin poliisi.

http://anneliauer.com

Syyttömän on vaikea puolustautua, kun koko media valjastetaan häntä vastaan toitottamaan tuutin täydeltä poliisin ja syyttäjien suoltamia mielikuvitustarinoita.

Järjestäytynyt vainoaminen

En tiedä, onko poliisin toiminta Anneli Aueria kohtaan suunnitelmallista tai järjestäytynyttä tai manipuloitua pahuutta, ennemmin ehkä tyhmyyttä kun halutaan sulka hattuun, mutta mistä sen tietää.
mutta somessa on varmasti ihmisen kuvia, jotka nauttivat kun pääsevät vainoamaan kärsivää ja lietsomaan muitakin porukkaan.

Lento Pro

Kateus on minusta turhan helppo selitys. 
Uskoisin, että kyse on kierteestä, joka seuraa siitä, että suomalaisessa tunnekasvatuksessa on ongelmia: 

- Emme tajua, että sisäinen todellisuutemme kertoo meistä itsestämme, eikä siitä, mitä ulkoisessa todellisuudessta tapahtuu. 

- Näin ollen laitamme omat tunteemme muiden syyksi ja koemme oikeutetuksi heidän kiusaamisensa, koska he eivät vaikkapa miellytä silmäämme tai korvaamme tai heidän mielipiteensä tuntuvat meistä vääriltä.

- Olemme emotionaalisesti ja älyllisesti huolimattomia; reagoimme tunteemme perusteella, emmekä selvitä, mistä on oikeasti kyse. Yleistämme ja marginalisoimme törkeällä tavalla ja tunnemme siitä vielä ylemmyyttä, koska olemme onnistuneet ottamaan kantaa. 

- Pyrimme korottamaan itseämme toisten marginalisoinnilla, ulkoistamalla negatiiviset asiat toiseen. Usein taustalla on maagista ajattelua: "Jos olen riittävän paljon parempi kuin työtön, en voi menettää työpaikkaani. Niinpä  minun pitää pitää häntä mahdollisimman huonona." 

- Vastuuta tekemisistämme emme suostu ottamaan, vaan perustelemme tekemisemme "oikeudella mielipiteeseen", aivan kuin se voisi olla jotenkin suurempi oikeus, kun toisen oikeus elää rauhassa elämäänsä ilman häneen kohdistuvaa aggressiota. 

- Olemme taitavia pakenemaan oman tunnetyömme tekemistä uhrautumisen keinoin. Etsimme syyllisiä ratkaisujen sijasta. 

Tämä kaikki saattaisi helpottaa, jos ihmisiä ohjattaisiin lapsesta asti järjestelmällisesti tajuamaan sisäpuolisen maailman ja ulkopuolisen maailman välinen ero. 
 

Vierailija

Vainoaminen johtuu sadismista, siitä että haluaa nähdä kun yhtä vainotaan porukassa, tuntee sitä kautta elävänsä kun saa jollekin tehtyä haittaa ja vahinkoa manipuloimalla hovin.
Se ei johdu tunteista, tai niiden puutteesta, vaan pahuudesta. Rajattomuudesta.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat