Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Tärkeä aihe, mutta silti siitä pitää vääntää "tällainen" ("Tämä on tosi huono neuvo") klikkiotsikko. Kiusaaminenko ansaitsee toimituksen mielestä klikkiotsikointia? o.O

Tässä teille vaihtoehtoinen otsikko: Kiusaamiseen ei auta neuvo "toisesta korvasta sisään, toisesta ulos", sanoo vuosia kiusaamisen kohtena ollut Hanna G.

Vierailija

Todella on MeNaisten juttujen taso laskenut. Tätä samaa valitusta on saanut lukea monia kertoja samantyylisiltä julkkiksilta esim. Aitolehti. Jatkossa voisi nostaa esiin uusia henkilöitä ja heidän elämäänsä, joissa pääasiana ei olisi ainainen valitus milloin mistäkin.

tcl

Kiusaaminen on todella tärkeä aihe, mutta mielestäni tämmöinen haastattelu on aivan turhaa. Tottakai jos joutuu/on joutunut kiusaamisen kohteeksi niin parempihan se on että siitä puhuu kuin vaikenee mutta eikö sille pitäisi yrittää tehdä jotain? Tämmösillä haastatteluilla varmasti saa sosiaalisen median huomion, mutta auttaako se tähän nykytilanteeseen ja auttaako se valittaminen ja kertominen omista kokemuksista siihen että kiusaaminen vähentyisi. 

Minun mielestä aihe on todella tärkeä ja jos siitä julkisuuden ihmiset ovat valmiita antamaan omakohtaisista kokemuksista haastatteluja tms, niin silloin se tulisi tehdä eritavalla. Somen kautta kuitenkin saa useimman ihmisen huomion ja suurin osa ihmisistä kuitenkin seuraa jollakin tapaa erilaisia julkisuuden henkilöitä niin sitähän kautta asia saataisiin fiksulla tavalla eteenpäin, ja ne julkisuuden ihmiset jotka tilittävät lehdille rankasta lapsuudesta/nuoruudesta ja kiusaamisesta niin voisivat yrittää tehdä asialle jotain jos se on jättänyt traumoja. Jos siitä on tarve puhua julkisesti niin sitä voisi yrittää hyödyntää eikä hakea sympatiaa. 

Ei savua ilman tulta.

Yksi petollisin nykykiusaamisen muoto on ottaa yksityisistä ihmisistä kännykkäkameroilla kuvia ja laittaa niitä julkiseen levitykseen kohdehenkilön tietämättä. Netin keskustelupalstoilla ja muualla sosiaalisessa mediassa toimii myös häiriintyneiden kiusaajien joukko, jotka pyrkivät levittämiensä haittaohjelmien avulla kaappailemaan ihmisten kotikoneita haltuun, josta sitten lähteekin vuosia kestävä vainoaminen - voi kestää yli 10 vuottakin tälläinen toiminta. Petollisinta siinä on, ettei kohdehenkilö tiedä hänen joutuneen tälläisen kohteeksi ja voi mennä vuosiakin, että nämä sairaat ovat seuranneet toisen ihmisen yksityiselämää hänen yksityisviesintää ja verkkoasiointeja myöten, salakatselleet ja -kuunnelleet uhriaan web kameran ja mikrofonin kautta, varastaneet kovalevyltä tiedostoja, esim. valokuvia, joita on voitu levittää nettiin myös kiusaamistarkoituksessa. Tälläiseen porukkaan kuuluu teini-ikäisistä aina mummoikäiseen saakka ja kiusaaminen voi edetä vainoamiseksi, jolloin kohdehenkilöä seurataan hänen yksityiselämässään missä hän liikkuukin, tästä raportoidaan nettiin häiriköiden tietoon, tullaan toisen kotipihalle varastelemaan, tekemään ilkivaltaa ja nuuskimaan, kun uhri poistuu kotoaan. Uhria myös mustamaalataan kauttaaltaan pyrkien rikkomaan hänen ihmissuhteitaan ja tuhoamaan toisen elämää. Tämä ei valitettavasti ole mistään kauhudekkarista, vaan meillä on keskuudessamme tälläisiä ihmisiä, jotka kulkevat selkä suorina hymy kasvoillaan muiden ihmisten joukossa, esiintyen sankareina ja uhreina miten tarve nyt onkaan esiintyä ja samalla harjoittaen tätä henkistä väkivaltaa uhriin ja uloittaen vainon myös hänen läheisiin ja omaisuuteen.

Asioista ei sovi vaieta, vaan on hyvä, että sana leviää ja ihmiset tiedostavat ketkä ovat tälläisiä sairaita ihmisiä, joiden harrastuksiin kuuluu tälläinen toiminta. Muita manipuloimalla saavat sivullisia mukaan tekemään kaikenlaista haittaa uhreilleen.

Vierailija

Minusta on järkyttävää, miten tämä lehti-ja kirjakustantamo tekee rahaa.

Jollakin sen ylläpitämällä keskustelupalstalla todennäköisesti sen palkkaamat trollit, jotka ovat tutkimusten mukaan useimmiten sosiopaatteja, tekevät aiheen esim wt-nimistä tai toisten kodeista, joita kauhistellaan, ja sen jälkeen samat trollien kirjoitukset tulevat toisen lehden, iltapäivälehden, sivulle uutisena, jotta kustantamo saisi klikkauksia.

Tuolla e.m. lapsiperheiden keskustelupalstalla on lähes pelkästän vihakirjoituksia. Mutta "taitavasti" tehtynä niin että ihmetellään, "pelätään" kauhistellaan, kerrotaan tarinoita huobossa valossa, ei suoraan haukuta, paitsi korkeintaan julkkiksia ja blogisteja.

Itselleni on oikeassa elämässä ollut elämän jätkyttävin asia, että normaalin näköiset ihmiset voivat tehdä systemaattista vihatyötä, systemaattista pahaa värväämällä ja manipuloimalla ihmisiä tekemään jollekin haittaa ja lietsomalla vihaa vaikka 10 vuoden ajan ja ihmiset lähtevät tahalliseen yhteisölliseen vainoon myös kohteen lähtötilanteessa hyvin nuoria lapsia, läheisiä vastaan.

Vierailija

Itse asiassa tuolla keskustelupalstalla kirjoittelu toimii samojen sääntöjen mukaan kuin näiden tuntemieni addiktoituneiden vihanlietsojien.

Eli rajattomuus, patologinen valehtelu, toistot, lavastukset, ilkeys ja pahuus, lietsonta, manipulointi, rajaton energisyys pahuuteen, Vahtiminen milloin kohde lähtee ja toimeksi värväämisre ja manipuloinnin suhteen. Yksikään värvätty ei tunne tippaakaan häpeää vaan heistä tulee tunteettomia sadisteja ja zombieta kun yhden palveluksen ovat tehneet tälle vihaajapariskunnalle. Mm.

Esim minusta tuntuu mahdottomalta että usein ensin keskustelupalstalla alkaa jonkun blogistin tai julkkiksen arvostelu. Sen jälkeen muka julkkis tai blogisti tulee paikalle tai joku väittää niin, koska joku tulee puolustamaan, mutta tekee sen korostetun typerästi. Kuvio toistuu ja toistuu. Jopa 100 sivua jonkun tavallisen blogistin elämästä juoruja, haukkumista, päivittelyä, en jaksa ymmärtää ja siksi olisikin hyvä pysyä pois koska maailman alkaa nähdä rumana kun siellä käy.
Ilkeisiin vihanlietsomiskeinoihin kuuluu myös jonkun vihaajan tapa aloittaa haukkumaketju blogistista ja jos muut eivät ala haukkumasn, kohta hän tulee itse ketjuun jonain blogistin tuntevana jolla on tietenkin vain pahaa sanottavaa tai juoruja.

En olisi ikinä en kuunaan uskonut vielä 10 vuotta sitten että on ihmisiä joilla on addiktio lietsoa vihaa ja ihmiset lähtevät niin .helposti mukaan.

Itse ja kauttani läheiseni ovat olleet 10 vuotta tämmöisen pariskunnan kohteena. Tarkoitus on loppupeleissä tappaa, muut tavoitteet näillä on eristää, tuhota terveys, tuhota ammatillisesti ja sosiaalisesti , saada rikosrekisteri, laitostaa. Yhteisöllinen vaino, zersetzung-tyyppinen vaino kyseessä.

tcl

Se on kyllä totta että kiusaamiselle pitäisi tulla loppu eikä siihen todellakaan ole neuvo että "toisesta korvasta sisään, toisesta ulos" . Nettikiusaaminen on asia erikseen, on niin helppo netissä nimettömänä haukkua/levitellä juoruja tms. Et välttämättä ikinä saa tietää mistä nämä kommentit yms ovat lähtöisin. Ja mikä pahempaa niin joutua julkisen nöyryytyksen kohteeksi esim. joku levittelee luvatta kuvia nettiin tai juurikin tätä että vainotaan jonkun yksityiselämää. En voi käsittää näitä tämmöisiä ihmisiä että eikö heillä ole mitään muuta tekemistä kuin pilata muiden ihmisten elämä ja tuottaa pahaa mieltä jollekkin toiselle ja vielä jopa tuntemattomalle ihmiselle.

Tuntuu vain hieman oudolta kuunnella julkisuuden henkilön suusta nettikiusaamisesta koska sehän on vähän niinkuin ammatin varjopuolia. Ihan sama minkä julkisuuden henkilö olet niin aina on ihmisiä jotka ovat sinua vastaan tai sinun puolella. Aina löytyy joku kuka on saa väännettyä asiasta kun asiasta negatiiviset puolet esiin oli se vaikka joku aivan arkipäiväinen haastattelu tms. Se on sairasta, kuten moni kirjoittanutkin tänne että ihmisillä ei ole muuta elämää kun puida julkisesti muiden ihmisten asioita tai juurikin tätä että aloitetaan joku viestiketju mollaamalla ja haukkumalla jotain. Vaikka julkisuuden henkilöillä on enemmän paineita siitä että mitä somessa puhutaan ja miltä se julkisuuskuva näyttää niin ei silti tarvitse kaikkea kestää. Jos se jatkuu siihen että alkaa tulla vainoamista tai jotain muuta henkilökohtaisempaa kuin se että netissä joku on erimieltä siitä mitä hän on sanonut tms niin siinä vaiheessa en osaa edes kuvitella mitä pitäisi tehdä. Ja jos ajatellaan asiaa yleisellä tasolla niin mitä sille nettikiusaamiselle sitten pitäisi tehdä? 

Ei savua ilman tulta.

Näissä vainoamissa ja kiusaamisissa on usein takana tekijänsä tuntema kateus ja katkeruus. Kaikki hyvä pitäisi saada toiselta pois. Kiusaajilla on paljon "kavereita" facebookissa, mutta arvelen, ettei niistä monikaan ole mitään aitoja ystäviä eivätkä tosi tilanteessa tukisi henkilöä. Vainoajien toiminta mahdollistuu, kun on aina niitä vähäjärkisiä ja -mielisiä, jotka ovat valmiita miellyttämään ja lähtemään mukaan tekemään kaikenlaista haittaa ja vahtimaan uhria. On niitä ja sitten on niitä paskahousuja, jotka eivät uskalla puolustaa uhria ja antaa ilmi vainoajien tekoja. Nämä ovat ne kaksi seikkaa, jotka mahdollistavat mielisairaiden toiminnan. Suomessa poliisikin voi lähteä mukaan vainoamaan tai sulkea silmänsä ja korvansa rikoksilta ja niiden tekijöiltä. Suomen poliisia on kritisoitu, ei ainoastaan resurssien puutteesta, vaan myös laiskuudesta lähteä tutkimaan tai tehdä huolellista tutkintatyötä. Kaikki huomio näille mielisairaille vainoajille kääntyy heidän omassa päässään kunniaksi ja hienoksi asiaksi, josta voi tuntea ylpeyttä. Jos taas isket takaisin vaikkapa sanallisesti, niin kosto, koston kierre on taas sairaiden päässä valmis. Ainut neuvo mitä sanon vainotuille, niin on se, että poliisille voi tehdä nimettömänäkin ilmiantoja rikoksia tekevistä netin kautta. Poliisin sivustolta löytyy paljon yhteystietoja eri poliiseille. Hyvä jos tieto menee poliisille, vaikkei juuri mitään sillä hetkellä tapahtuisikaan, mutta jossakin vaiheessa se voi koitua hyödyksi. Mitään huomiota ei kannata antaa vainoajalle. Kannattaa pyrkiä suojaamaan eri toimenpitein oma yksityisyys ja omaisuus. Ja kun näette, että jotkut ovat niitä kiusaajia ja vainoajia, niin heille kannattaa maksaa omaa lääkettä takaisin niin, että pistätte sanan kiertämään heidän toimistaan, jotta heidän oma maine leviää ja ihmiset eivät halua olla heidän kanssaan missään tekemisissä tai uskoa heitä.

Vierailija

Parempi olla yksi hiekanjyvänen rannalla kuin ei tehdä mitään. Pikkuhiljaa luodaan keskustelevampaa ilmapiiriä, ja toivotaan, että jotain lakialoitettakin saadaan vielä joskus eteenpäin. Ehkä myös vastuuta pakoileville viranomaisille alkaa tapahtua kummia, ja kaikki eivät sitten painakaan asiaa peloissaan villaisella. Hmm.

Vierailija

On myös monia henkilöitä, jotka ovat olleet julkisuudessa vuosikausia ilman tälläistä vihakirjoittelua.

Mistä se voisi johtua, että se kohdistuu H. Gullichseniin? 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
On myös monia henkilöitä, jotka ovat olleet julkisuudessa vuosikausia ilman tälläistä vihakirjoittelua.

Mistä se voisi johtua, että se kohdistuu H. Gullichseniin? 


Kysyt miksi joitakin kiusataan. Yrität syyllistää kiusattua. Yleensä syy kiusaamiselle on kateus tai se, että on sairaita ihmisiä, joilla on pakkomielle kiusata ja kohteeksi päätyy semmoinen ketä voi. Ts puuttuu puolustavat tukiverkot.
Se onkin vastenmielistä kun tällaiset lisääntyvät ja tulevat aiheuttamaan masennusta epäsuoria kuolemia ym monessa polvessa

Vierailija

Perimmäiset syyt tälläiseen jää yleensä pimentoon koska kumpikaan osapuoli ei ole valmis avaamaan näitä todellisia syitä. Joten tässäkin sama lopputulos eli mikään ei muutu eli miksi näistä asioista tehdään tyhjänpäiväisiä juttuja.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Perimmäiset syyt tälläiseen jää yleensä pimentoon koska kumpikaan osapuoli ei ole valmis avaamaan näitä todellisia syitä. Joten tässäkin sama lopputulos eli mikään ei muutu eli miksi näistä asioista tehdään tyhjänpäiväisiä juttuja.

Tarkoitatko nyt että hannassa vaikkapa on joku oleellinen virhe ihmisenä jonka vuoksi häntä sopii kiusata mutta sinussa vaikkapa ei tällaista oleellista virhettä ole, vaikka olisit sairas sillä tavalla, että kaikki mitä elämässä tekisit, olisi vihan lietsomista kulloisenkin kateutesi kohdetta kohtaan?

Sankarit ja uhrit

Vierailija kirjoitti:
On myös monia henkilöitä, jotka ovat olleet julkisuudessa vuosikausia ilman tälläistä vihakirjoittelua.

Mistä se voisi johtua, että se kohdistuu H. Gullichseniin? 


Voi olla että hänessa on asioita (en ole seurannut blogia enkä tunne) jotka aiheuttavat ärtymystä, mutta jos häntä ei olisi, niin silti nämä sairaat ihmiset, joilla on tarve vihata, tuntea kateutta, tai lietsoa vihaa, ottaisivat jonkun kohteen.

On valitettavasti ihmisiä, jotka elävät sille, että pilkkaavat, naureskelevat, levittävät valheita ja yrittävät kaikin tavoin vaikeuttaa jonkun elämää ja varsinkin yrittävät saada mahdollisimman monen muun mukaansa, koska vain sillä tavalla kiusaaminen satuttaa ja voi tuhota elämiä ja jotkut elävät tällaiselle eristämiselle. Jos uhri puolustautuu, karjaisee, hakee apua jne ollaankin uhrin uhreja kun se on pelottava, aggressiivinen, tai kostetaan.
Itselle näillä on eri säännöt ja kultaiset käskyt ovat vaun typeryksille. Elämä on suuri pyramidihuijaus ja orgasmin nämä saavat, kun mahdollisimman moni kuuluu yhden porukassa potkimisjengiin.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat