Kommentit (3)

Positiivisuus on per...? :)

Hienoa Kale, nostit esille artikkelin ytimen. Unohdetaan sisut ja perheväkivallan esilletuonti. Oikeasti 2400km on lyhyt matka, koska se ei täytäkään 50:n ultrajuoksun määritelmää, joten ihan turhaa meteliä. (Sarkasmihymiö)

Sisu ei ei nykyään valitettavasti kuvaa suomalaisuutta. Mutta se kuvaa onneksi tätä kyseistä naista!

Tunturin tuisku

Ensiksi kantaa tähän kysymykseen naisten kaltoinkohtelusta Suomessa, ja miksi sitä ongelmaa on lakaistu maton alle, johtuu siitä että Suomi on enemmän itä-eurooppalainen kun skandinaavinen maa. Suomi on itseasiassa neljäs ja pohjoisin Baltian maa. Kulttuurimme on lähempänä Venäjää, Viroa, Latviaa, Liettuaa ja Unkaria, kun Ruotsia, Norjaa ja Tanskaa. Meidät sitoo itäiseen slaavilaisuuteen alkoholismi, alakuloinen melankolisuus, orjamieli ja sovinistinen väkivalta.

Sitten kommentti suomalaiseen Sisu-käsitteeseen. Se on jäänne jostain vanhasta ajasta kun Jussi kuokki suot pelloksi ja veisti torppansa hirret pystymetsästä. Myös sodissa selviäminen kysyi sisua. Nykyinen holhous-yhteiskunta on tehnyt sisukkuudesta selvää. Suomalaiset ovat lapsia, ja valtio on vanhemmat jotka pitävät huolta. Elämme sääntöjen ja normien turvaamassa maassa jossa monia muualla tuntemattomia palveluita ja etuja pidetään itsestäänselvyyksinä.

Se on sisua, kun kolmansien maiden slummeihin syntyvistä lapsista tulee maailman parhaita urheilijoita ilman minkäänlaista tukea valtion kassasta. Yksin he taistelevat huumeiden, väkivallan ja korruption ikseestä pois. Se on sisua kun Amerikassa ihmisen pitää elääkseen tehdä kolmea neljää työtä ja maksaa kaikki omasta taskusta, ja yli 80-vuotias työskentelee elokuvateatterin naulakkovahtina tai supermarketin kärrypoikana koska eläkettä ei tule. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat