Kommentit (1)

ei kadehdita

Uskoisin, että kateus vaan on suomalaisten valitettava perusominaisuus. Toisella ei saa olla sitä mitä itsellä, ei menestystäkään - eihän Suomessa tuhansia työllistävä ympäri vuorkokaudet töitä tekevä yritysjohtajakaan saa saada työstään kunnollista  korvausta saatikka käyttää rahojansa (meidän kaikkien hyväksi, muuten - jokainen rakennettu talo tuo työtä monelle!). Jos lähdettäisi siitä, että ei vaan kadehdita, ollaan iloisia että jollain menee hyvin, jaksaa jne. Itse lapsettomana en kadehdi naisia joilla on lapsia, vaikka he niistä puhuvat ja somessa kertovat - varmasti enemmän kuin ihmiset liikunnastaan. Ajan vanhalla autolla joka välillä piiputtaa, välillä toimii, mutta miksi kadehtisin naapurini uutta autoa?

Hirveää ajatella elämää, jossa etsii syitä olla tyytymätön ja kateellinen. Silloin jää huomaamatta ne omat, pienetkin, ilon aiheet.

Media kunnostautuu lietsomisessa kertomalla mm. ökyasunnoista, kiinnittämällä huomiota ansioihin eikä työn laatuun ja saavutuksiin. Myös muuta kuin kademieltä. Ajatelkaa mikä uutisvyöry lähti liikkeelle, kun joku huomasi, että lakupiippu uuden tupakointilain mukaan ei olekaan vain hyvää lakua. Koko lain hyvät puolet - meitä suojelevat, myös veronmaksajina - unohdettiin hetkessä ja ilkuttiin tyhmiä päättäjiä. Median, myös Ylen,  pitäisi olla jotain muuta kuin rakkikoira, jonka tärkein tehtävä on räksyttää ja kiinnittää huomiota, valitettavasti tavalla, jolla varmasti saa klikkauksia ja lisää someraivoa aikaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat