Kommentit (6)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mistä löytää jumppavaatteita isokokoiselle? Esim kokoa 50, pituus 180 cm?
Intersport, XXL, ja muut herätkää!
Kyllä se olet sinä jonka pitäisi herätä!

Jenkkakahva

"thin priviledge". Voi jösses mitä scheibaa.
Jos synnyt sokeana tai joudut onnettomuuteen jossa menetät jalkasi niin et sinä sille yhtään mitään itse voi.
Kun mässäilet itsesi muodottomaksi niin se on VAIN ja AINOASTAAN omaa aikaansaannostasi.
Ylipaino on oikeasti vaarallista terveydelle ja ylipainoisena törmäät artikkelin esittämiin ongelmiin - mutta VAIN niin kauan kuin et tee asialle mitään.
Painan itse reilusti (+20-30kg) yli optimin ja tiedän ihan tarkkaan että tämä on hedonistisen mässäilyn ja oluenlipittämisen aikaansaannos, viimeinen asia mitä kävisi mielessä olisi kirjottaa lehteen artikkeli jossa itken miten lihavan kohtelu "ei ole reilua". Laihduta kilot pois jos kerran painosi ahdistaa.

Laiha Luikku

Kylläpä nuo 1-4 pätee alipainoiseenkin. Itse olen luonnostani lyhyt todella hoikka ja lääkärissä, perheen kesken ja kaveriporukassa se on yleinen keskustelun avaus. Vaatekaupoissa yleisimmät koot ovat isoja, harvoista löytyy vaatteita, jotka ovat tarpeeksi pieniä, jos ei halua pukeutua telttoihin.. puhumattakaan rintaliivien ostosta. Ympärykset ovat Suomessa auttamatta aina isoja ja niitä joutuu kotikonstein pienentämään. Koska olen laiha, niin en varmaankaan koskaan syö.. yleinen keskustelun aihe ennenkuin mennään sitten jonnekin ravintolaan ja syön kaksi kokonaista annosta. 

Jokainen elää jonkun kanssa, mistä mielummin pääsisi eroon. Pitää vaan ohittaa olankohautuksella.

Lento Pro

Jenkkakahva kirjoitti:
"thin priviledge". Voi jösses mitä scheibaa.
Jos synnyt sokeana tai joudut onnettomuuteen jossa menetät jalkasi niin et sinä sille yhtään mitään itse voi.
Kun mässäilet itsesi muodottomaksi niin se on VAIN ja AINOASTAAN omaa aikaansaannostasi.
- - Painan itse reilusti (+20-30kg) yli optimin ja tiedän ihan tarkkaan että tämä on hedonistisen mässäilyn ja oluenlipittämisen aikaansaannos, viimeinen asia mitä kävisi mielessä olisi kirjottaa lehteen artikkeli jossa itken miten lihavan kohtelu "ei ole reilua". Laihduta kilot pois jos kerran painosi ahdistaa.

Voisiko sitä joskus pysähtyä hetkeksi ajattelemaan ennen kuin avaa sanaisen arkkunsa? Tai jopa tutustua asiaan? Se, että on itse ylipainoinen, ei tee kenestäkään automaattisesti ylipainon asiantuntijaa. 

Ylipainoisesta ei voi tietää päälle päin, mistä hänen ylipainonsa on seurausta. Merkittävällä osalla ylipainoisista on syömishäiriöksi kutsuttu psyykkinen sairaus. Monesti ylipaino on liitännäisongelma johonkin muuhun psyykkiseen tai fyysiseen sairauteen tai stressin aiheuttajaan, esimerkiksi kilpirauhasongelmiin tai masennukseen. Kausaatio ja korrelaatio eivät ole sama asia.

Vaikka kuinka olisi hankkinut oman ylipainonsa oluella, on silkkaa putkinäköistä itseriittoisuutta kuvitella, että muiden ylipainon syy on sama kuin itsellä. Itse asiassa tekisi mieli kysyä, että miksi kyseinen henkilö sitten on tehnyt sen päätöksen, että syö ja juo itselleen kyseisen ylipainon. Vai onko kyse "Itse olen läskini aiheuttanut" -ajattelussa sittenkin siitä, että ei kestä ajatusta siitä, ettei kaikki olekaan täysin omassa kontrollissa? Tällaiset ongelmat ovat sivumennen sanoen kokemukseni mukaan mieskulttuurille erityisen tyypillisiä. 

Tutkimuksista tiedetään, että ihmisillä on taipumus yliarvioida muiden kyky vaikuttaa siihen, mitä he painavat. Taipumus on myötäsuassa tunnetun yleisen ajatusvirheen kanssa: Jos minulle sattuu jotain hyvää, se on omaa ansiotani, jos toiselle sattuu jotakin hyvää, se on ansaitsematonta tuuria. Jos minulle sattuu jotakin pahaa, se johtuu huonosta tuurista, jos toiselle sattuu jotain pahaa, se on seurausta siitä, ettei hän ole hoitanut hommiaan. 

Sinällään sillä, millä keinoin ja miksi on painonsa hankkinut, ei järkevän ajattelun kannalta ole kuitenkaan väliä. Tärkeää olisi mahdollistaa se, että ihminen kykenee elämään mielekästä ja toimivaa elämää - ja hankkiutumaan eroon niistä kiloista, jotka hän kokee liiallisiksi, jos hän niin haluaa tehdä. On varsin hyvin tiedossa, että syyllistäminen, pakkokeinot ja muu vastaava ei ole elämänmuutosta tukeva tie. Mitä parempaa elämä on, sitä paremmin ihminen voi ja mitä paremmin ihminen voi, sitä parempaa elämä on. Hyvä elämä vaatii hyväksyntää ja positiivista huomiota sekä itseltä että muilta, ja siitä tässä on kysymys. 

Ravintoterapeutti Patrik Borgilla on varsin hyvä asenne näihin asioihin, suosittelen tutustumaan: http://patrikborg.blogspot.fi/2011/09/laihdutus-pysyvasti-tehdaan-nain.html

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat