Kommentit (15)

apina

Vastaus on 2. Matematiikan kirjoittamisessa on omat sääntönsä, eikä niihin kuulu numeroiden katkaiseminen rivinvaihdossa, ellei numero itsessään ole pidempi kuin rivi. Eli vain alin rivi lasketaan ja tulos on 2. Tehtävän ratkaiseminen 30:ksi ei vaadi älykkyyttä vaan älyttömyyttä.

Onneksi en opiskellut

Nämä on näitä "insinöörien"ajankulu pohdintoja. Sitten ihmetellään miten talot sortuvat, kun laskelmat eivät pidä. 2 tulee 30 ja talosta uupuu 28 pilaria. 

Vierailija

ei matematiikassa riviä vaihdeta kesken numeron (ellei ole niin pitkä luke ettei riville mahdu). Toisaalta voi rivin vaihdon kasittää myös kertolaskuna. Mutta itse laskussa miten laitettu uutiseen tulee 31, yksi ykkönen enemmän kun videolla ja alkuperäisessä jutussa, joten tässä uutisessa ei ole mitään oikein

Vierailija

Jakun vielä videolla ja jutussa kyseessä eri rivit. Videon rivistä tulee 30 ja toimittajan riviasetuksella tulee 31. Eli nokkeluutta vaatii :)

Vierailija

Kaksi ensimmäistä riviä sisältävät viimeisen ykkösen jälkeen blankoja, joten se ykkönen ja seuraavan rivin ykkönen eivät muodosta lukua 11.

Näppäilkääpä tuo laskutoimitus ohjelmistoihin, joissa on mahdollisuus suorittaa useammalle riville jaettu komento. Tulos ei todnäk ole 30. Eräässä ohjelmistossa komennon jatkuminen seuraavalla rivillä ilmaistaan kolmella pisteellä, esim.

1+1+1...

+1+1

Annettu tehtävä on täysin älytön. Yhtä älytön kysymys:

1, 2, 3, 4, ?

Vastaushan ei ole 5 vaan se on 4Y, viides bussilinja Tampereen liikennelaitoksen aikataulusivulla.

1+1+1+1+1...

+1+1+1+1+1...

Ei ole

james

Ketjun kommentit ovat paljon fiksumpia kuin tekstijutun esittämä pähkinä ja vastaus siihen. Ehkä me suomalaiset olemme keskimäärin sen 10% yläpuolella. Verkossa on "älykkyystestejä", joissa osa kysymyksistä ja vastauksista on täsmälleen tämän tyyppisiä. Myös tabletille saa apin, jossa on samantyylisiä mokia. Osaan tulee korjauksia, suurinta osaa "virheistä" en ole edes viitsinyt seurata. Koska olen suomalainen enkä amerikkalainen, en voi tietää onko tässä jokin kulttuurinen ongelma, mutta sellainen idea on käynyt mielessä. Ehkäpä näillä testeillä ei saada selkoa suomalaisten todellisesta älykkyydestä.

Suattaapi olla niin vuan voip ...

Kyseessä on kompakysymys tai arvoitus, johon oikean vastauksen hoksaaminen edellyttää, että ymmärtää tehtävän laatijan ajatuksenjuoksua.

Ainoa kriteerikö

Minkä ihmeen takia ihmisen älykkyyttä mitataan aina matemaattisilla tehtävillä!?!!? Joku voi olla matemaattisesti todella lahjakas, mutta muuten tyhmä kuin saapas, sössii raha-asiansa, ihmis-suhteensa, käyttäytyy huonosti, rikkoo lakia ja sääntöjä ym.. Ja ei ole lainkaan taiteellisesti lahjakas, piirtämistaito rajoittuu tikku-ukkoon. Miksei ihminen joka on hyvä "elämässä", ole asiantuntijoiden mielestä lahjakas?!

TriplaT

Tässä artikkelissa sana "älykkö" pitäisi korvata sanalla "näsäviisas".

Tyhmiltä pitäisi kieltää kaikenlainen älyllinen vertailu, ja erityisesti kenenkään tituleeraaminen älykkääksi yhden älyttömän tehtävän perusteella.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat