Kommentit (4)

Sköndää kattavasti

Toinen, jo vuosia nousussa ollut trendi on huonot toimittajat, kolmas trendi taas klikkausten kerääminen ja mainostajien rahastaminen sonnalla. Tässä jälleen esimerkki kurasta. Siis: onko toimittajan työ ahdistavaa? Et todellakaan ole yksin.

Ihmisyys edellä

Aihe nostaa torjunnantunteita, varsinkin miehissä, joille ei ole kaikille vielä hahmottunut, että naiset ovat subjekteja ja tekijöitä kaikilla elämänalueilla, eivätkä enää määrittele itseään miesten kautta, jos ovat koskaan niin tehneetkään.

Esim. Katariinan ja Elayan suhde, kiinnostaa ihmisiä, kun siinä mietitään samalla, sitä naisten elämää ja tunteita yleensä, kuinka se kumppani, voi löytyä lähempää, kuin osasi arvatakaan.

Souri tosin sanoi jossain lehdessä, että hänen aiemman elämänsä miehissä, ei ollut se syy, tai vika, jos sen niin haluaa ilmaista, hänen naisiin rakastumiseensa. - Mielestäni Souri päästää miehet liian helpolla, sillä moni mies on ihan tietoisesti herruutensa lumoissa ja kuvittelee voivansa  hallita, tai käskyttää naisia. Sovinistinen väkivalta, on tosi yleistä Suomessa, vielä aika monilla elämänalueilla.

Vierailija

Mitä enemmän näkyvämmäksi ja hyväksytymmäksi homo-ja biseksuaalisuus tulee sitä enemmän ihmiset huomaavat että kumppanin ei aina täydy olla vastakkaista sukupuolta, jos omankin sukupuolen edustajat vetävät puoleensa. Myös seksiä halutaan kokeilla aiempaa monimuotoisemmin ja varsinkin naiset ja etenkin nuoremmat naiset joustavat kokeiluissaan. Nykyään myös omista tuntemuksistaan ja haluistaan voi puhua aiempaa enemmän ja siksi yhä useampi nainen voi halutessaan paljastaa pitävänsä myös naisista ja haluavansa olla toisen naisen kanssa. Ennen ei ollut tällaista mahdollisuutta.Ennen vain heitä, jotka selkeästi tunsivat olevansa lesboja tai ainakin vahvemmin pitävänsä naisista oli kokonaan tai ainakin osittain ulkona kaapista, mutta nykyään alkaa olla enemmän myös niitä naisia, jotka ovat olleet yhdessä miehen kanssa vuosikausia, ehkä lapsiakin ja sitten jonain päivänä rakastuvat naiseen, eikä miehen kanssa välttämättä jos ollenkaan olla menty yhteen minkään peitetarinan vuoksi, koska enää sellaiseen ei ole tarvetta niin kuin oli vielä neljä,-viisi-ja kuusikymmentä vuotta sitten, jossain määrin vielä 1980-ja 1990 -luvuillakin.Tosin vielä nykyäänkin yhteiskunnassa on vallalla käsitys ja ainakin melko monen mielessä väikkyy, että puolison/seurustelukumppanin täytyy olla aina vastakkaista sukupuolta, mutta tällainen on kuitenkin murtumassa.

S

Heteronainen on heteronainen ja heteronainen joka on kiinostunut myös naisista on bi-taipuvainen heteronainen tai bi-nainen. Suurin osa naisista ja miehistä sijoittuu seksuaaliselta suuntautumiseltaan (tietämättäänkin) jossain määrin biseksuaalisuuden maastoon, sen molemmille puolille heteron ja homon väliin. Absoluuttinen heterous ja homous on varmasti harvinaisempaa kuin kaikki muut vaihtoehdot siltä väliltä. Kultturimme kehitys on vaan vielä siinä pisteessä, että homot ja varsinkaan bi:t eivät ole vielä yhtä esillä eivätkä välttämättä edes vielä tiedosta itsessään tätä jonkinasteista ehkä passiivisempaa kiinostusta toiseen sukupuoleen. Simple as that, I think. Tosin monilla, niinkuin itselläni, heterolla joka ei oile juuri lainkaan (tai ainakaan en vielä tiedosta olevani) kiinnostunut samasta sukupuolesta, mutta saman sukupuolen sukupuolielimestä kaikinpuolin kyllä, on hankaluuksia tietää vielä tarkkaa suuntautumistaan (ei sillä että sillä olisi jotain merkitystä) ja todellisia tarpeitaan sekä mieltymyksiään ennen laajempia tutkimuksia. 
; )  

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat