Kommentit (8)

Vierailija

No, joku vannottaa samalla tavalla lehden palstalla, että "haluan lapsia", "pikkusisarukset ovat tervetulleita". Elämä vaan ei aina mene käsikirjoituksen mukaan. :)

Vierailija

Miksi ihmeessä vapaaehtoinen lapsettomuus on aina muka jotenkin kovin itsekästä? Mielestäni se on juuri päin vastoin. Ja muutenkin, lisääntymisaikomukset on jokaisen oma asia! Herätkää ihmiset 2016 vuoteen, enää ei lapsia tehdä siksi että joku huolehtisi sinusta vanhana, sitä varten on eläkesäästötilit.

Hailie

Minulla on sama niin juomisen kuin yksin elämisen suhteen. Ei tarkoita yksinäisyyttä, vaan self-managementin haldaamista. Lapsia en halua, se ei olisi hyvä minulle eikä lapselle millään tavalla. Samastuu kyllä helposti Antin juttuun. Minusta se on ainoastaan vastuullisuutta parhaasta päästä ymmärtää olla hankkimatta lapsia, jos siitä ei nauti.

Vierailija

Kukin tyylillään.  Joku haluaa ne lapset niin hartaasti että hankkii ne nipin napin täysi-ikäisenä kesken koulujen ja jää kotiin, koska lapset ovat elämän tärkein asia.  Yleensä tässä käy niin, että ne koulut jäävätkin sitten vähemmälle ellei ole todella kovaa tahtoa ja saa jostain apua lastenhoidossa.

Monet rauhoittuvat/aikuistuvat/kypsyvät/muuttuvat ajattelussaan sen verran myöhään, että lasten hankkiminen on jo kyseenalaista.  Jos nelikymppisenä tajuaa haluavansa lapsia niin mikäs siinä mutta jaksamisen kanssa tulee ongelmia, jos meinaa töitäkin tehdä.  Siinä vaiheessa, kun oma lapsi kirjoittaa mahdolisesti ylioppilaaksi niin vanhemmat ovat (eläkkeellä), jos sellaista Suomessa vielä tulevaisuudessa maksetaan.  Vanhempanakin lapsia hankitaan mutta jaksaako yli 60-v isä juosta jalkapallon perässä juniorinsa kanssa?  Tällöin lapsilta kuolevat vanhemmat melko varhaisessa vaiheessa elämää.

Kaikki eivät toki löydä sellaista parisuhdettakaan, jossa tulisi tunne perheen perustamisesta.  

Hannah73

Jopas on tarkkaan rajattua ajattelua, suorastaan lokerointia. Mutta mikäs siinä, jos se tuntuu oikealta. Kannattaisi kuitenkin jättää joku pieni ovi raolleen elämän yllätyksellisyydelle...

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat