Sivut

Kommentit (22)

Säästäjä

Mites kun nuo kaikki on jo käytössä. Paitsi kaksi viimeistä, kun en meikkaa, eikä ole laittaa rahaa säästöön ja silti ei rahat riitä elämiseen. Vähän taas tällaiset ohjeet joiden tekijällä ei ole mitään kokemusta köyhyydestä.

Helinä

Säästäjä kirjoitti:
Mites kun nuo kaikki on jo käytössä. Paitsi kaksi viimeistä, kun en meikkaa, eikä ole laittaa rahaa säästöön ja silti ei rahat riitä elämiseen. Vähän taas tällaiset ohjeet joiden tekijällä ei ole mitään kokemusta köyhyydestä.

Ihan samaa mietin. Naistenlehtien ja ihan muidenkin lehtien säästövinkit on aika naurettavaa lukemista ihmiselle, joka on joutunut jo miettimään pitkään miten venyttää senttejä. Ruoastahan moni sitten alkaa pakon edessä säästää, kun kaikki muut keinot on jo käytetty. Luovutaan lihasta ja korvataan sitä pavuilla ja linsseillä. Ajetaan pyörällä kohteeseen tai käytetään matkakorttia. Rahaa säästyy, mutta aikaa ja voimia palaa. Alennusmyynneistä tai kirppareilta ostetaan hajonneiden tilalle uutta, jos sattuu olemaan rahaa alennusmyyntien aikaan. Monella ei ole ja sitten moni joutuu ostamaan täydellä hinnalla ja osamaksulla pesukoneen tai talvikengät. Perushankinnat voivat olla vähävaraisemalle todella kalliita vrt. tuloihin. Köyhällä ei ole varaa ostaa kuin laatua. Nykyään ei kaupat kuitenkaan varsinaisesti ole laatua pullollaan vaikka olisi kova hintalappu.

Tässä yksi vinkki säästötalkoisiin joka ihan varmasti on monella käytössä ja jota et lue naistenlehdistä: lue naistenlehtiä ilmaiseksi netissä tai kirjastoissa.

Nuuka

Kun rahaa tulee tililleni niin maksan vuokran ensin ja sen jälkeen olen nuukana seuraavaan kuukauteen. Sitten kun raha päivä on noin viikon päästä niin on mukava shoppailla mutta harkitusti. Eli ensin nuukuus ja sitten huoleton rahan käyttö.

Sentistä puolitoista metriä

Maksa aina käteisellä.

Kun joutuu antamaan käsistään ihan oikeata fyysistä rahaa, siihen jää helpommin kynnenjäljet kun ymmärtää paremmin ostosten oikean hinnan.

Kevennykseksi: Kaksi laihialaista näki samaan aikaan maassa markan. Niin keksittiin rautalanka.

noknok

Dyykkaamisellä voi säästää paljon euroja vuodessa. Osan löydetyistä tavaroista voi sitten myydä kirppiksillä ja kirjat viedä antikvaarioon.
Ruokaa dyykkaamalla voi säästää vuodessa jopa 1000 euroa.

Vierailija

Näitä säästövinkkejä laativilla ei ole mitään käsitystä siitä, kun ei ole enää mistä säästää. Mulla netto n. 900 kk:ssa. Siitä vuokra ja pakolliset laskut. Syön jotain halpaa, joinakin päivinä en syö mitään kun rahat ei jokapäiväiseen ateriointiin riitä. Vaatteita en ole ostanut moniin vuosiin. Lomamatkat on pelkkää unelmaa. Maksullisia harrastuksia ei voi aloittaa kun rahat ei riitä. Ja kela kääntää selkänsä suomalaisille köyhille.......

Tee köyhyydestä brändi ja hank...

Onko Suomessa mitään tukkumyymälöitä, joista suurostaja saisi tuotteet kilo/litrahinnaltaan halvemmalla? Jos on, perusta luotettavien ystäviesi kanssa ostoskimppa ja osta yhdessä jättipaketteja hyvin säilyviä tuotteita halvempaan kilo/litrahintaan. Jaa ostokset maksukyvyn mukaan. Tämä tosin edellyttää, että ostoskimpalla on sama maku ostosten suhteen ja että Suomessa (tai vaikka Virossa tai Ruotsissa) on halvemmalla myyvä tukkupaikka.

Säästä myös sähkössä, jos mahdollista. Tosin sähkö ei ole kovin kallista (paitsi ehkä siirtohinta), jos on kilpailuttanut sen oston halvimmalle tuottajalle.

Jos rahat eivät riitä pakollisiin lääke- ja ruokakuluihin tai vaatimattomaan asuntoon, on ongelma pahempi. Silloin voi soimata epäoikeudenmukaista järjestelmää tai yrittää kehittää jotain ansaintamallia, mutta kehittäminenkin maksaa tai vaatii takaajia...

Pia61

Ajan polkupyörällä kaikki mahdolliset matkat. En omista autoa. Ulkona syöminen on kallista ja säästän sen erityishetkiin, jolloin siitä nauttiikin enemmän. Vaatteissa pätee sääntö: vähän mutta huolella harkittuja ostoksia. 

Vierailija

Ymmärrän hyvin miten tiukilla talous voi olla, joka asian joutuu tarkasti miettimään.

Voiko lähteä kavereiden kanssa juhlimaan? Joutuuko sen jälkeen nipistämään ruokamenoista..

Onko kauemmas sukulaisen luo kylään lähtöä mahdollista, kun joutuu maksamaan bussikyytin..

Joskus vaan sitä kaipaa pientä piritystä elämäänsä ja jokaisella pitäisi olla oikeus pieniin arjen iloihin.

Jokainen löytyy omat ilonsa eri asioista ja minulla se on kodin sisustaminen.

Mutta miten sitä voi tehdä, jos ei ole rahaa?

Tässäkin omat niksit ja mielikuvitus rajana, https://www.sisustuskauppa24h.fi/blogi/sisustaminen-pikkurahalla/

Nainen

Itselläni toimii muutama juttu. Uskottelen itselleni, etten tarvitse mitään muuta kuin ruokaa. Käytän käteistä. Liikuntana kävelyä, joka on ilmaista. Aina, kun saan säästettyä 700-800 euroa, tulee joku isompi meno. Pakastin hajosi, pesukone meni rikki, sukulainen kuoli, hautajaiskuluja. Haaveilen saavani kokoon muutaman tonnin puskurirahastoa. Vielä en ole onnistunut. Teen budjetin muutamia kuukausia eteenpäin. Nyt alan säästää joulua varten, kun on iso perhe. Jos joku kodinkone hajoaa, tulee niukka joulu. Rehellisyys auttaa aina. Turha näyttää varakkaammalta mitä on. Sekin auttaa, että on kiitollinen siitä mitä on. Olemme saaneet olla terveitä. Työtä on ollut. Koti on siisti ja puhdas. Aamulla siistit vaatteet päälle. Ruoka on terveellistä. Kirjasto lähellä. Hymyilen ja olen tyytyväinen elämääni. En koskaan valita. Elämän laatua nostaa muukin kuin raha.

Vierailija

400-600€.kk.ssa 5henkiselle perheelle. Tästä menee kaikki ruoka,vaippa,pesuaineet,vaatteet,harrastusvälineet,juhlat,virkistyskulut,lahjat ym.1 työssäkäyvä aikuinen, toinen työtön ansiosidonnaisella.Hammaslääkäriin tarvis löytyä rahaa, mutta ei pysty. Kun autovero ja vakuutus tulee,niin taloudessa on kaksisataa euroa 5 hengelle rahaa kuukaudeksi. Helsingin herrat juhlii ja palkkaa nostellaan joka kuukausi tonnilla parilla. Köyhät kyykkyyn vaan. Toisilla ei ole varaa ostaa edes uusia pikkuhousuja. Lapsilisät pois rikkailta ja jaetaan nämä kaikkein köyhimmille. Kehitysapu pois ja oman maan köyhille lapsiperheille ja vanhuksille nämä rahat. Ministerien palkoista puolet pois ja tämä köyhille Suomalaisille. SUOMI KUNTOON!!!!,

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat