Kommentit (8)

Vierailija

En voi ottaa tätä tyyppiä vakavasti kaikki sen toiminta on laskelmoivaa hyväksikäyttävää ja kuitenkin heikkotasoista käytettyyn rahaan nähden.

Niinpäniin...

Siinä vaiheessa kun lapsi kuuntelee / joutuu kuulemaan Kuka muu muka- tai mitä tahansa muuta minä, minä, minä, seksi, seksi, seksi- laulua, joissa muiden ja etenkin naisen roolia yhteisössä tallotaan, niin kyllä kiusaajia on kohta Suomi tulvillaan. Siinä sitten miettimään, että onko vika vanhemmissa, yhteisössä, nykymusiikissa, julkisten paikkojen (kaupat, tapahtumat yms.) musiikin valitsijoissa, Venäjällä vai Jenkeissä. Ehei, vika on PELKÄSTÄÄN kiusaajassa.

Vierailija

Chekki yrittää ratsastaa puhutulla aiheella. Manageri neuvoi: nyt empaattista (puhu kuin välittäisit) ja ensi viikolla jotain muuta, joka myy.

Vierailija

On myös koteja, joissa ihmisiä arvotetaan sukupuolen tai iän tai aseman mukaan, ja näin opetetaan, että henkilöstä riippuu, tarvitseeko häntä kunnioittaa, vai saako häntä esimerkiksi kiusata tai yllyttää muutakin luokkaa häntä nöyryyttämään ja kohtelemaan huonosti.

Tai vastaavasti kotiloissa lapsilauma laitetaan rivarissa yksinäisen naisen ikkunan alle helpommin kuin oman ikkunan viereen tai moottoripyöräjengiläisen tai perheen, jolla on paljon sosiaalista verkostoa. Tai tramppa. Tai muu huuto.
Raukkamaista halpamaista käytöstä, jolla opetetaan lapset kiusaamaan heikointa, sitä ketä voi, sen sijaan että opetetaan ottamaan muut huomioon tai kunnioitetaan tasapuolisesti kaikkia aiheuttamalla haittaa vain itselle, vaikkapa.
Näin saadaan pedofiileja, raiskaajia, ehkä menestyjiä, mutta heikoimman hyväksikäyttäjiä tilanteessa, kun kukaan ei näe tai ei voi jäädä kiinni, tai kiinnijäämisen mahdollisuus on pieni.

Yhteiskunta ei puutu samalla vakavuudella järjestelmälliseen kiusaamiseen Suomessa.
Mielestäni vaikkapa nuoren hölmöys, yksittäinen hölmö ajattelematon teko, jolla aiheutetaan harmia vain itselle, kuten muiden mukana päihteiden käytön kokeilu, ei ole läheskään niin paha ja halveksittava teko kuin porukassa yhden alistaminen ja nöyryyttäminen, joskus jopa vanhempien sallimana, joskus yllyttämänä.
Kuitenkin mielenterveysammattilaiset kuten psykologit pitävät kiusaajia terveenä, jotka nauttivat yhden henkisestä alistamisesta.
Näiden kohde saattaa luonnollisesti kokea mielialan laskua, jolloin hänen miekenterveys koetaan sairaana.
Samoin poliisi tai rikosoikeus tai koululaitoskaan ei rankaise pahuudesta, ilkeydestä, samalla tavalla kuin jostain täysin yhdentekevistä asioista, kuten henkilökohtainen pukeutuminen (lippis päässä, tai yhteiskunnan normien kyseenalaistaminen tai rikkominen silloin kun kärsijänä on vain itse eikä rikkomisella ole uhria, jota porukassa henkisesti nöyryytettäisiin.
Mielestäni esim nuori nurkan takana tupakoija ei ole paha kuten kiusaaja on, joka pyrkii hyötymään ja nauttii, kun yksi voi huonosti, kun häntä kohtaan tehdään porukassa väärin

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat